17 martie 2020

"Asemănare"


Minele marine seamănă oarecum cu coronavirusul. În film câmpul de mine propriu este transformat din pericol în avantaj  (0-13:51), dar asta se poate întâmpla numai când conduc inşi capabili.


4 comentarii :

Anonim spunea...

Pai si asta de la noi , si asta era tot fost... amiral .Fost AMIRAL si actual PARLAMENTAR , ACTUAL OM POLITIC adica , CAPABIL DE ORICE !!! Oare crede cineva ca , Ministerul Public va deschide dosar penal impotriva lui fie si macar in REM , asa cum a fost in cazul lui Strainu Cercel ? Ma cam indoesc de asta , la fel cum ma indoiesc de faptul ca , acel fost politzai si actual sef de paza la Sectorul 4 , va patzi ceva ! Fireste , daca in cazul acesta ar fi fost vorba despre mine sau despre dumneata ori alti insi la fel d e insignifiantzi... la ora asta executam DEJA primii patru ani din aia 100 la care am fi fost condamntati ... INSTANTANEU ! Un lucru bun a adus totusi aceasta pandemie . A dovedit alora care-s sus de tot in stratosfera si care s e cred intangibili , faptul ca , si ei sant fix ca noi prostimea si-n plus ne-a dovedit nu doar putzinatatea constiintei lor ca oameni ci si, CE FEL DE SPECIMENE UMANE SANT , Dracu sa-i ia si pe ei si pe toate neamurile lor pana la a sheaptea spitza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

R,
Nu stiu daca ai citit despre Selco. Daca nu ai citit, s-ar putea sa te intereseze:

Selco Begovic a supraviețuit războiului balcanic din anii '90 într-un oraș aflat sub asediu, fără electricitate, apă curentă sau distribuție de alimente. În cursul său online, el oferă o perspectivă din interior a realității supraviețuirii în cele mai dure condiții. Examinează ce funcționează și ce nu, vă împărtășește lecțiile dure pe care și le-a însușit și modul în care se pregătește astăzi. Nu a încetat nici o clipă să învețe despre supraviețuire și pregătirea pentru situații extreme după terminarea războiului. Indiferent ce s-ar întâmpla, aveți șanse să nu treceți niciodată prin situațiile extreme prin care a trecut Selco. Dar aveți ocazia să învățați de la el și să aflați cum a înfruntat moartea luni întregi. Supraviețuirea reală nu este romantică sau idealistă. Este brutală, dură și nedreaptă.

Am tradus ceva, la repezeala, ca sa fie mai accesibila informatia pentru cei interesati:

https://theendofdemocracy.wordpress.com/2020/03/18/a-survival-q-a-living-through-shtf-in-the-middle-of-a-war-zone/

https://theendofdemocracy.wordpress.com/2020/03/17/selco-begovic-the-brutal-truth-about-violence-when-the-shtf/

Riddick spunea...

@Anonim1

Pâi cică ar fi fost amiral "de birou" (sau de stat-major ori de intendenţă), Băsescu zicea că ăsta n-a avut niciodată o navă sub comandă (?). Nu sunt sigur c-ar fi infectat, nici el nici "contacții" (alți 2-3-4). Dar firește, asta e doar părerea mea ("joacă teatru cu acoperirea autorităților și în folosul acestora").

@Anonim2

Nu știam că-l cheamă așa, o să mă uit la linkuri si voi da și search. Dar s-ar putea să fie ăsta despre care am scris:

Bosnia war survivor warns of things to come in collapse of America

https://riddickro.blogspot.com/2020/02/lectura-de-sezon.html

Un site bun de preppers (de fapt două) are "FerFAL" (Fernando Ferfal), Surviving in Argentina (http://ferfal.blogspot.com/) și The Modern Survivalist (https://www.themodernsurvivalist.com/). E joc de cuvinte, FAL cu majuscule de la FN FAL (https://en.wikipedia.org/wiki/FN_FAL).

Anonim spunea...

Da, ala e!

Dar SELCO e un pseudonim. Prefera sa ramina in umbra. Ce conteaza e ca informatiile lui sint foarte utile.

Textele fiind lungi, am folosit un add-on ca sa le traduc. Spre surprinderea mea, translatorul asta s-a aratat a fi incredibil de bun. Chiar si acolo unde da rateuri, cititorul roman intelege despre ce era vorba de fapt. In rarele cazuri cind e confuz, o privire pe originalul in engleza e de ajuns ca sa te lamuresti.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: