10 iulie 2024

Pastila R (41)

 

De ce Ucraina (şi patronii săi) ţin să acrediteze povestea cum că primul F-16 ucrainean a fost doborât de o instalaţie Patriot proprie, şi nu de ruşi?
Fiindcă astfel reiese - neconvenabil - că nu există (cel puţin, în funcţiune...) un sistem de recunoaştere IFF (identification, friend or foe / identificare: amic or inamic) care să transmită bateriei Patriot despre ce fel de avion este vorba*
Se poate specula că pilotul ucrainean a închis "transponderul" (la ordin?), dar oare pe avioanele F-16 nu se poate "aprinde automat" IFF-ul** la apropierea rachetei Patriot, recunoscându-i "the (attack) radar locking signature"?
Ucrainenii au dat-o imediat cotită, adăugând "eroarea de pilotaj". Că altfel mai rămâneau doar varianta "învălmăşelii" (air melee), în care racheta Patriot "a lovit ţinta eronată, ea de fapt fiind trasă spre alt avion" (eroare "de rachetă", nu de operator Patriot), şi varianta "defecţiunii critice".
Avionul F-35 supertrâmbiţat, la care şi RO urmează să cotizeze, are "maimuţă": poate fi controlat "prin telecomandă" de Uncle Shmuel, astfel încât dacă pilotului ori armatei aliate îi vin alte gânduri, americanii umblă la telecomandă şi iese altceva. Turcii, deşi ştiu asta, cică ar renunţa la rachetele ruseşti S-400**** pentru a fi reprimiţi în Programul F-35.
- - - - -
* Or fi fost fuşerite avioanele "donate", precum tancurile Abrams care de fapt sunt varianta de export, fără blindajul suplimentar din uraniu ("formulă secretă"***) prezent la Abrams-urile SUA şi ale unor aliaţi super-importanţi (Israel, de ex.)?
** Tot speculând - se poate stabili un cod, încărcat cu puţin timp înainte de decolarea avioanelor proprii, acelaşi cod (sau "perechea lui") încărcându-se tot atunci pe rachetele Patriot "în aşteptare".
*** Tancurile britanice Challenger 2 livrate Ucrainei, dintre care unele distruse / recuperate de ruşi, au blindajul "secret" Chobham armour.
**** "Le bagă la cutii şi le permit americanilor să le inspecteze" (aşa sună ştirea-zvon). E clar că dacă "renunţă" le dau americanilor să le paseze mai departe şi să le studieze, iar Putinache are o problemă cât casa să le explice ruşilor de ce o arde aiurea cu amici dubioşi gen Erdogan.
 
 
Cristian-Vasile ("Chris") Terheș nu-i un ţepar. 
El n-a dat ţeapă acum AUR-ului prin ruperea de partid şi de grupul său europarlamentar, precum făcuse - identic - în precedenta eurolegislatură, cu PSD. El a fost "acceptat" de la bun început în ambele fiindcă urma să fie plantat/legendat ca "naţionalist", "eurosceptic". Microb de cultură, artificial, "dezafectat". Şi nu unul autentic, virulent, aşa cum ar trebui să fie unul antisistem. Iar gazdele, pe deplin complice cu parazitul.
Mişcarea naţionalistă nu pătrunsese încă în "parlamentul european" sub nume propriu, ci i se inventaseră nişte premergători falşi. Şi în euforia descoperirii bruşte a "unuia de-al nostru" ajuns miraculos acolo, îi uitam parcursul. Ca şi cum ăla ajunsese acolo pe persoană fizică şi nu filtrat, adus cu lecţia învăţată. Adus... de inamic.
Înainte de Terheş-bis fusese Laurenţiu Rebega. Cine şi-l mai aminteşte... Tot europarlamentar, pornind din PC (acum PUSL - "la Varan"), apoi la (ex-)ALDE şi în final la PRO România ("la Ponta"). Cu un mic episod suveranist (ştire, 2017: "Laurenţiu Rebega: Partidul Forţa Naţională şi Partidul România Unită au hotărât să se unească într-un pol naţionalist"). Tot pe la PFN activa şi Laura Vicol, acum reîntoarsă la PSD-ul post-Dragnea. PFN ca şi alte construcţii sabotate din interior (PP-DD, PNG/"Becali", "PSD-Dragnea"...) au avut rolul de a iluziona publicul naţionalist RO cum că un tren "bun în sirenă, şi-atât" dar pus pe linie moartă, "este" şi un tren de mare viteză. Au avut rolul de a-i rătăci, a-i învârti pe loc pe românii patrioţi. Cum fac acum AUR, ronco-tîrnovenii şi reactivatul Becali. 
Rebega "s-a retras din politică", dar scrie la Strategikon articole pro-Ucraina şi mascat pro-UE şi anti-ortodoxe, ţine şi podcasturi pe canalul YouTube aferent Strategikon.org (între timp văzând şi de afacerea în capul căreia a fost plasat, ca recompensă).
Răspopitul Terheş "era" popă ("greco"-)catolic şi este - evident - de aceeaşi religie, deci obedienţa lui este către Vatican şi Ocultă, nu către românii ortodocşi. Înainte de a intra propriu-zis în politică, se maimuţărea cu un site/blog "anticorupţie", îngheţat de prin 2019. De atunci, mimează conservatorismul şi euroscepticismul. Din câteva teme/idei fixe nu iese, le tot rulează numai pe-astea - atitudini antivacciniste şi anti- Big Brother, la umbra cărora "pompează" agenda reală: propagandă pro-Ucraina - de fapt pro-Ocultă
Pe mine nu m-a ţepuit, îl filmasem demult... 
 
 
Ceea ce toţi bănuiesc vag, dar nu o rostesc clar.
O voi face eu, acum:
Teoretic, Rusia se va opri abia atunci când pe teritoriul "propriu" nu vor mai cădea proiectile/drone inamice, adică ori inamicul va fi distrus, ori va înceta lupta.
Cum însă - teoretic - viitoarea-fostă Ucraină se va reintegra va fi readusă în totalitate* în Spaţiul Rus, şi actualul teritoriu ucrainean va deveni teritoriu rusesc "propriu-zis". Sau, cum zice angloamericanu': Russia proper.
Ei, vor mai fi atacuri asupra Noii Rusii? Şi dacă da, ele nu pot veni decât din spaţiul NATO. La acest stadiu, n-ar trebui să ne mai mirăm sau să ne mai punem întrebări - totul va deveni clar. Instantaneu.
- - - - -
* Orice altceva echivalează cu trădare la vârf şi nu cred că de data asta Stavka va mai tolera "concesiile politicienilor": va lua afacerea în propriile mâini.
 
 
23 august 1944, "la optzeci de ani":
- urmarea logică a acceptării de către Legiune a "restului" lăsat în urmă de Carol II (prim-ministrul Antonescu, instalat înainte de fugă)
- urmarea logică a susţinerii Reichului: nu pentru naţionaliştii români (fie ei atunci-naivi: Legiunea), ci pentru birocraţia şi masoneria carlistă cuibărită pe sub fustele antonescului
- ...care-şi rupe gâtu' precum Ceaşcă, "pe mâna lui", 45 de ani mai târziu: cu un anturaj dubios, "impus-găsit" şi nu ales, cam ce credea el că va ieşi?!
 
 
Recapitulare cu transfugul Pavel Durov. Că povestea e ceva mai veche.
Deci un "tânăr genial" rus (?) născoceşte el o platformă de socializare/comunicare - aici: Telegram. Buun, ca şi-n cazurile Gates şi Zuckerberg, povestea standard: "într-un garaj", "în camera de la cămin", blabla. O grămadă de genii mor în anonimat, unele nici măcar nu ajung să îşi facă publică descoperirea. Asta fiind Varianta B, dacă e să luăm de bună povestea iniţială.
Pentru dezvoltare strategică, ai nevoie de Finanţare Masivă, de Culoar de Înaintare şi de... Spate. Durov o fi avut el înţelegeri verbale sau clasificat-oficiale cu statul rus, dar iată că de prin 2014 îi vin pandaliile şi se cară din Rusia, iar serverele le mută în Emirate.
Numai că nu se întâmplă ceea ce trebuia să se întâmple ("dizolvarea" sau măcar interdicţia pe teritoriul rus şi al aliaţilor Rusiei). Ba chiar ceva mai mult, dacă mă-nţelegeţi ("Eu investesc în tine şi tu faci talente? Ei las' că mai vedem noi... Nu, pagadi, Zaieţ!"). Suntem (2014) în anul Maidanului şi al recuperării Crimeei, iar Durov avea pe atunci 29 de ani - refuz să cred că poţi ajunge la acea vârstă la un nivel "strategic", oricât de "geniu" ai fi: Cineva garantează pentru tine în faţa Stăpânirii, cu gânduri mai cinstite au ba. Îţi face Intrarea. Pe Povestea Întemeietoare, ca mai încolo să pui în aplicare planul real. 
Să vedem care sunt acum reacţiile Rusiei în Cazul Telegram. De-or fi, vreunele.
 
 
Arestarea lui Pavel Durov* induce câteva concluzii imediate:
- statul rus nu are "platforma sa exclusivă" (Telegram este "ceva privat", cică), de foarte puţin timp "încearcă ceva" pe la Yandex
- statul rus nu poate contracara activităţile suspecte şi la vedere ale unui patron care deţine o platformă "strategică", folosită ad-hoc inclusiv în linia întâi pe fronturile din Ucraina şi Africa/Sahel (dar nu numai)
- statul rus, în urma diverselor somaţii pe care i le-o fi dat (?), nu poate "rezolva" avionul lui Durov precum pe cel al lui Prigojin - dacă situaţia ar cere-o (şi se pare că o cam cerea...)
- ...şi-atunci, conducerea statului rus nu cumva este complice la "fuga" lui Durov?
- spre deosebire de statul rus, Occidentul Colectiv nu are ezitări în a-şi urmări interesele în orice mod
- un oligarh rus "simte nevoia" de a călători prin Occident, şi încă tocmai în state care duc război împotriva Rusiei: naivitate, ori altceva?
- am îndoieli şi că Franţa/Occidentul Colectiv ar accepta un eventual schimb, şi că Rusia l-ar propune: Durov la schimb contra unui/unor mercenari sau agenţi occidentali capturaţi
- ... fiindcă lui Durov urmează să i se propună (sau deja i s-o fi propus şi a şi acceptat) "predă-ne cheile platformei Telegram"
- după cum, desigur, nici nu vom asista la o descindere şi preluare în forţă a sediului central Telegram, de către organili din Rusia (oh wait, ar fi complet inutil: serverele Telegram se află în Dubai/EAU - "cu cine or fi ăia prieteni, real?" şi "cum stă treaba cu obligativitatea legală a mutării/existenţei în Rusia a serverelor companiilor 'ruseşti'?")
- în general, s-a cam terminat cu "încrederea în Telegram", dacă dubiile iniţiale nu erau ele deja de-ajuns
Ar mai fi întrebarea retorică: "Cum de i s-a permis unuia ca Durov, cu multiple cetăţenii, să ajungă la o asemenea influenţă în onlineul 'rusesc'?"
Şi alta: "Durov a zburat spre Franţa pornind din Azerbaidjan. Stat care cooperează intens cu Occidentul Colectiv şi doar de faţadă cu Rusia. Oare acolo a fost îmbarcat forţat, at gunpoint, fiind apoi 'expediat'? Ori în mod conştient a procedat aşa pentru a reuşi mai sigur să fugă din Rusia?"
- - - - -
 * În Franţa, unde ajunsese cu un avion privat propriu. Sub "acuzaţii" care ar fi rămas fără obiect dacă Franţa pur şi simplu bloca aplicaţia Telegram (la intern), dacă "era necorespunzătoare normelor legale".
 
 
Am întâlnit următoarea postare pe Facebook (Irina Rotariu): 
Cât mai suportăm/tolerăm/înghițim nemestecat precum pelicanii sintagma folosită în conținutul articolelor din Constituție : "...în condițiile legii"? 🤡Adică cu alte cuvinte, LEGEA FUNDAMENTALĂ A ACESTEI "ȚĂRI", se subordonează legilor "inventate/copiate/dictate/la ordin/fabricate" pe bandă rulantă de niște vremelnici, iar în conţinutul legilor "fabricate" ni se spune că prevederile acestora respectă Constituția - non-sens.....dar poporul tace 🤡 Câți înțelegem oare capcana/pericolul acestei sintagme?
- - - - -
Este vorba, desigur, despre constituţia din 2003 (revizuirea celei din 1991 dar cu un referendum fraudat). Aşa că am căutat (în pagina browserului) la textul integral al celei din 2003, expresia "în condiţiile legii": am obţinut 55 de rezultate. MULT. Am căutat apoi aceeaşi expresie, pe acelaşi site, dar de data aceasta la textul integral al constituţiei din 1991, obţinând "doar" 32 de rezultate. E clar, cineva s-a ocupat şi se ocupă cu "relativizarea" (diluarea) Constituţiei.
 
 
Ubi bene, ibi... publicatio.
Dan Ungureanu (cred că-i "acelaşi"). De la blogul Revistei "Cultura", aşa-zis "de stânga" (girată de Buzura/PSD) şi la revista propriu-zisă, cu articole semi-marxiste-dar-citibile, acum hoo-opa la platforma Contributors ("de centru-dreapta", haştagistă şi "pro-Piaţă").
L-am văzut c-a postat acolo (la contributors.ro) recent, dar dând click pe numele-link, văd că mai demult cânta el "la două ţambale": începuse ("ă-hăăă...") prin 2010, apoi hiatus până în 2021, reluat prin 2022, şi iar pauză până acum. La Cultura a pus stop(-pauză?) de vreo câţiva ani.
Aşadar, se dedubla, şi nu-i de mirare pentru un (şi-acum îl citez, din siviu:) "Bursier al École normale supérieure, Paris. Studii aprofundate la École Pratique des Hautes Études, Paris. Asistent la catedra de limbi clasice a Facultății de Litere, Universitatea din Timișoara. Doctorat în lingvistică istorică despre fiabilitatea statistică a reconstrucțiilor lingvistice. Fost lector de limba română la Universitatea Paris IV și la Universitatea Carolină din Praga." Adică, spus mai pe şleau: o sculă de-a străinilor. Poza-avatar, studiată: barbişon brâncuşiano-brătienist şi gambetă, deh - "burjui". Doar două titluri-citat, cele mai recente ale sale, elevatul: "Patriotism incult și kitsch. Scurt comentariu la un text anonim și viral despre limba română", "Scopind berbeci și mîrlind scroafe: idilica tradiție a datinilor de pe meleagul străbun".
 
 
Foamete mare.
A doua zi la rând când sunt aproape-acostat de persoane care "cerşesc din mers". Şi nu departe, mergând mult, ci "prin cartier". Să văd mâine...
Ieri, un fel de boschetar cu fes, la vreo 40+ (în august! şi ani, nu grade). Cred că m-a văzut pândit când trecusem pe la bancomat să verific cât mai aveam pe un anumit card (rămăsese mai nimic, precum presupuneam, dar n-am scos nici de pe alt card; şi nici "mălai", n-aveam la mine). La nici 50 de metri de acolo, întorcându-mă, mă ia din mers (s-a oprit când veneam spre el) cu "Scuză-mă! Poţi să mă ajuţi să-mi iau şi eu ceva de mâncare?" Cum îl depăşisem din spate în drum către bancomat, deja îl remarcasem: şui, uscat şi lung, nebărbierit, "neliniştitor" (nu era jegos şi nici "terminat", dar aducea a tipul ăla de lepră cu tupeu, aptă de muncă). Zic: "Pâi n-am decât cardul..." (mi-am dat seama imediat că pândea bancomatul, altfel poate "mişcam ceva"). El: "Ăăă, pâi aici (arată spre un "non-stop") merge şi cu cardul." Eu: "Ce card, că acum m-am uitat (arăt cu degetul mare deschis din pumn, către înapoi) şi nu mai aveam nimic pe el". Şi tocmai înainte să-l depăşesc, bagă replica, agresiv: "Nu mai aaai 'nimic', ăăă?" (şi se uită ceva mai urât - tot timpul avea o privire de bandit, de om fals, doar acum ceva mai "natural"). Asta, ieri.
Azi, o cucoană 65+ cu un câine de talie mică pe lângă ea, mă ia pe departe, întrebându-mă: "Ştiţi cumva cât e ceasul?". Mă uit pe telefon ("n-am ceas") şi-i spun cât este ora. Opa - să vadă de scot "portofel, ceva". Nu scap de "babă", că după ce-mi mulţumeşte şi bag telefonul în buzunar, dând s-o iau din loc, trece la subiect: "Mă puteţi ajuta cu nişte bani, să-mi iau ceva de mâncare?" În gândul meu ("ooof, iar!"). N-aveam decât "cardul bun" (pe celălalt nu l-am mai luat) şi vreo şapte lei "pentru rest". Zic: "N-am decât cardul, n-am cum...". În fine, plec.
Greu...

 
"Părerea mea".
Cineva din Sistem şi-a dat seama că RSR
* trebuia cumva consolidată prin curente culturale "neaoşe", care să contracareze cosmopolitismul**. Problema s-o fi discutat în şedinţe operative, s-o fi schiţat apoi un plan înaintat ulterior Aparatului de Partid (nu-i văd pe ăia să-i fi dus capul la aşa ceva). Şi a ieşit în faţă ca "iniţiator"... se ştie cine.
Aşa că apar: Cântarea României (oarecum în tandem cu Daciada), Cenaclul Flacăra, cinematografia naţională. Iar în proză şi dramaturgie, "protocroniştii" (E. Barbu, C.V.T., M. Micu, P. Everac, F. Neagu, E. Papu, I. Lăncrănjan, D. Zamfirescu...). O notă aparte făceau Noica, Steinhardt şi Ţuţea, plus ultimii supravieţuitori ai Rugului Aprins - toţi în semiclandestinitate şi fără "misiune oficială". Ba încă, urmăriţi şi supravegheaţi. Şi de-acum deja "din afară" - Goma, dezavuat post-'89 de căuzaşi (nu era de-al lor, deh).
Numai că erau deja lupte de ariergardă. Căpetenia însăşi era sub influenţa anturajului nefast al Leanei (Gogu Rădulescu &Co). Microbul virulent pătrunsese, ieşise din hibernare, fiind apoi favorizat de gorbaciovism. Seducea. Sub masca "culturii vestice de eliberare" prizam precum un drog forte, neştiutori şi entuziaşti... "cultura de înlocuire".
Astfel odată cu compromiterea Cenaclului în Provocarea de la Ploieşti (1985) urmată de interzicerea sa neoficială, în RSR apare "nebunia casetelor video". Deranja rău, Cenaclul, chit că şi pe acolo se acumulaseră microbii (pittiş-ii), ajungându-se să se salute "generaţia în blugi" chiar prin vocea Fondatorului. Victorie subliminală a cosmopolitismului, să recunoaştem.
Între timp, Cântarea se sufoca şi ea sub asaltul dirijat al facilului şi al imposturii, eşuînd în obiectivul său.
Urmau Evenimentele...
- - - - -
* În cele din urmă, chiar România, fie ea şi "cristalizată" sub forma RSR.
** Câtă inadecvare. Cosmopolitismul este armă de atac, nu "curent fantezist". Prin 1983, "Grupul lui Eugen Barbu" insista pe lângă Ceauşescu pentru dizolvarea Uniunii Scriitorilor din RSR, acuzând că acolo "s-a format un grup/nucleu contrarevoluţionar". Deci denunţau cuibul de agenţi străini oploşiţi pe acolo de decenii, "din perspectivă de clasă", "partinică": drept un pericol (doar) pentru "socialism", nu ca pericol major anti-identitar.


Lu' GSimion nu-i place că la şcoala de vară SOS România ar fi invitat şi ambasadorul Rusiei (?). Şi de-aia, nuvinenuvine. Face el la sfârşitul lui august Sammitul Conservator RO ("Semitul"?! oy vey...). Ştiţi, lui nu-i place "printre chelneri"*, îi place tête-à-tête cu ambasadorul Israelului, la cravăţi (şi cipilici?). Simioane! Vezi c-a venit unu' nou trimis de la Ierusalim: treci la vizita de prezentare. În general, lui îi plac Lucrurile Aprobate Tacit De Sus, căldicele. Opoziţia controlată.
Poate n-o avea Şoşo tact, dar nici cum zice GSimion, că "prin tacticile practicate, subminează mişcarea naţional-conservatoare RO". Şoşo doar arată mai vehement ce va rezulta după ce se va aşeza praful de după cataclism, "căci cuvântul din poveste înainte nu prea mult mai este"...
- - - - - 
* Recenta reuniune de la Casa Capşa, iniţiativa SOS România, la care invitaţi au fost AUR şi o serie de pseudopartide chitico-capsaliene.
 
 
Poliţistul care "a cedat" motocicleta de serviciu ("şi casca") senatoarei Şoşoacă pentru o şedinţă foto staţionară a fost scos din sistem. Cu afectarea pensiei, evident.
În schimb, Godină ţine de ani de zile vlog şi blog "pe politică" şi nu-i deranjat de nimeni. Ca să dea greutate deciziei, MAI i-a găsit primului poliţist "bube de indisciplină" în activitate de vreo doi ani în urmă - doar niţel mai vocale faţă de ale lui Godină, dar... îndreptate împotriva cui nu trebuie
Cu puţină prevedere, Şoşo putea evita consecinţele folosind o motocicletă privată similară, colantată provizoriu (poate-i găsea ceva Motocu). De la atelier la drum - deplasată într-o dubiţă sau semiremorcă (cu prelată).
Mai ales dacă ştia (şi ştia) că ar fi putut afecta pe "unul de-al ei".
 
 
Zece August (2018)?
Haidi pa, că "s-a amnistiat", de când pesedeu' a jucat cu Factorul Extern şi nu cu fraieru' ăla de Dragnea*. Care a fluierat "de atac" şi a sărit aproape-singur peste parapetul tranşeei fără să se asigure că "are dorobanţi".
Tema "10 august" e molfăită periodic în gura multor haştagi, pe care dacă-i cauţi din urmă chirăiau de bucurie când pesedeu' a schimbat linia şi "s-a europenizat".
- - - - -
* C-un ochi la interesul naţional şi cu unu' la Trump-Ambasadă Ierusalim, nu merge, teleormane. Decât pân' la Rahova şi-apoi în platoul de reţete culinare. 'Aidi pa: ţi-a zis-o clar până şi Carmen Dan (deşi are şi aia destui scheleţi în dulap).
 
 
După bacanala Deschiderii, mă aşteptam ca şi Închiderea "J.O."* 2024 să fie similară.
Gen, "un grup de satyri fugărind o nimfă, o prind, apoi învălmăşeală, boscheţii se-nchid şi... 'nu se mai ştie' ce".
Dar, nu.
De data asta au dat-o pe transhumanism. Coboară cu hârzobul din cer Omul-Molie (Mothman) sau Übermensch-ul, cu Mesajul Înalt. "Auriul" - trimitere la viţelul de aur. Are masca/făţău' în aşa fel încât să poată părea şi craniu. Mesaj secundar: humanilor, sunteţi cam... mulţi, mă.
Apoi este întâmpinat de tot felul de limacşi umanoizi care mimează "dansuri tematice".
Pentru un om onest, cultivat sau mai puţin cultivat, scălămbăielile finale din "arena olimpică" nu au niciun sens, de vreun fel. Sau, măcar unul pozitiv - că "dacă le iei şi le analizezi..."
Agenda, deh.
BRRRR...
- - - - -
* Cred că aţi înţeles deja că olimpismul ESTE MORT PE VECI, şi poate unii ceva mai isteţi, şi că era mort încă de la întemeiere. Fiindcă el... nu-i despre sport.
 
 
The time for diplomacy is long over.
La "The Slavland Chronicles" (pe Substack), blogger rus care postează (şi) în engleză.
Apoi mai adaugă Rurik Skywalker (acuzaţii fac pe "patrioţii competenţi" prin birourile din Kremlin):
They:
- didn’t bother to fortify an entire section of the border
- they didn’t bother to blow the bridges [on Dnieper, mostly]
- they didn’t bother to retreat garrison soldiers [non-front combat troops] and equipment out
- they didn’t bother to organize evacuation of the civilians
- they sent reinforcements to their death along the highway of death
- they let the Chechens run away without putting up even the slightest fight
- they don’t seem to want to fire any “Mr. Kinzhal” missiles at the advancing Ukrainian troops
- they seem far more concerned about shutting down all dissident speech as it it were bloggers like me to blame for them leaving an entire section undefended

 
 
Mă apucasem să caut "opinia reprezentantului României la Comitetul Internaţional Olimpic în legătură cu controversa de gen de la meciurile de box feminin (dar nu numai aici)".
Ca să aflu mai apoi că este vorba despre Octavian Morariu, întâmplător (n-aşa?!) şi mason.
La contul său Facebook nu sunt tratate scandalurile de la boxul "feminin", nici de la finala de gimnastică artistică. A, şi nici scandalul Deschiderii (bacanala).
Poate crede cineva că omu' e totuşi onest dar... "se abţine, condiţia de oficial impunându-i o oarecare neutralitate publică"? Credeţi că a votat cum trebuie* prin Comitet (ori, măcar a vorbit ce trebuie)? 
Mai mult:
- credeţi că după Olimpiadă îşi va vărsa năduful, de data asta "ca român", şi va da pe faţă manevrele? 
- credeţi că ăia din propaganda sportivă sunt aduşi acolo ca să-i pună ăstuia întrebări "incomode", ori ca să vă manipuleze din perspectivă masonic-globalistă, "pe teren sportiv"?
- credeţi că Stăpânirea îl va schimba din poziţia la care a fost ridicat, în urma protestelor publice ori în urma unei proprii evaluări care să puncteze "deficienţele" personajului?
Cred că aveţi deja clare răspunsurile.
- - - - -
* Când zic "cum trebuie", zic exact: cum trebuie să acţioneze un reprezentant autentic al României şi nu al altora
 
 
Saddam Hussein n-a ezitat să folosească arme chimice împotriva insurgenţilor kurzi, pe teritoriul naţional irakian (1988). După un parcurs iniţial de-al său pro-Vest şi când se dumirise într-un târziu că "partenerii" s-au orientat către alţii. Către kurzi, cărora le-au promis "un teritoriu naţional". Dar nu prin Arizona sau prin vreo rezervaţie sau pe la vreun aliat, ci taman pe teritoriul irakian. La altu', c-aşa-i mai ieftin. Bine, asta "doar iniţial" (cu perspectivă de extindere şi în Turcia, Siria şi Iran - Marele Kurdistan, stat-marionetă în genul Emiratelor).
Cum ucrainenii zic că au produs o surpriză la Kursk, ce-ar fi să aibă la rându-le parte tot de o surpriză şi tot pe-acolo? Gen plouaţi cu agenţi chimici (sau neurotoxici) de luptă. Zona se pretează la aşa ceva, fiind câmpie deschisă, iar localităţile care au apucat să fie evacuate pot fi trecute la "pierderi temporare". Cine să facă acuzaţii, în legătură cu CE? Că şi-au dat ruşii pe-acolo "cu insecticide"? Da'-i greu la deal cu boii... înceţi, când încă n-ai lichidat la Moscova (şi-n sistem, în general) facţiunea liberală. Ăia cu conturi, vile, iahturi, interese şi ordine din Vest.
 
 
Hardlainu' woke-feminist (ăla cu condicuţă supervizat / aflat în evidenţe) n-a reacţionat în plin la scandalul Bulai-SNSPA. Se veeede... Doar ici-colo unele (cică...) "mai endependente şi cu nervii mai sensibili".
Dar nucleul a tras cu gloanţe oarbe - cel mult. Apar postări pe teme noi, chestiunea e pasată sine die. Deh, n-a primit punctajul de la Centru. Şi-aşa, apar mâzgăleli vagi, doar cât să pară că s-a indignat. Cum era să ia iniţiativa împotriva unora dintre-ai lor?!
 
 
O eventuală guvernare USR-PnL ar arăta ca-n Argentina, unde Milei &Comp. nu vor să spună nici de ce au scos tot (?) aurul din ţară, nici unde, nici cât. Ce-i aia "interpelare parlamentară"?! Ce-i ăla "scandal public"?! Lăsaţi-i să lucreze, nerecunoscătorilor şi ignoranţilor! Mai bine aţi aprecia omogenitatea de programe a acestui tip de majoritate.
Nu că dau deoparte PSD ca "nevinovat": nu-i. Că dacă se vrea aducerea aurului românesc înapoi nu se face (cum poza înşelător PSD pe vremea lu' Dragnia) cu semi-somaţii timide către Isărescu (răsvotat pe funcţie repetat, şi de PSD). Sau cu filmări cu încetinitorul gen proiect de lege a aurului care rămâne blocat la parlament o legislatură întreagă... deşi "PSD are majoritate". Da, are/avea - dar nu şi pentru asta.
 
 
Miroiu (o babă...) şi Bulai recent-pensionatul, aruncaţi la lei ca să scape Pielenii.
Bă, să mă fi chemat aşa ("Pieleanu"), mă duceam dracu' cioban la oi, n-o ardeam prin platouri TV, "super-competent". Da' asta arată şi directiva trasată pesedeului (unde era arondat pieleanul), de a se autosubmina prin asocieri echivoce (pielea-*****... ehem... ehem...).
 
 
La oficina ActiveNews, zisă "antisistem" dar contra-zisă de însăşi titlul licuricizat şi de managementul roncist, "nu s-a auzit" despre condamnarea scandaloasă a lui Iurie Roşca. Ultimele referiri la el sunt negative şi din urmă cu câţiva ani - mai precis: constant-ostile de mai bine de un deceniu.
Mă-ntreb dacă Onciu (de la "Opoziţia") chiar e naiv de mai colaborează acolo (de o vreme preluat de ActiveNews, la rându-i preluînd de-acolo articole), şi cât timp va mai fi. Ori este şi el tot implant? Pssst... Onciule, nici tu n-ai auzit? Nici tu, ă? Că nu se vede. Hai, că mă mai uit p-acolo, poate-auzi...
 
 
Aşa încep dezastrele, mai ales cele programate. Cu "paşii mărunţi".
Zilele-astea au izbucnit scandaluri în cadrul Olimpiadei 2024.*
Unul dintre ele îl are ca protagonist pe boxerul algerian Imane Khelif. Care se dă "femeie" şi participă "cu mult succes" la meciuri de box contra unor adversare. Am căutat: Imane este nume feminin.
Povestea e mai veche, Khelif s-a strecurat (tot ca reprezentant al Algeriei) şi la Olimpiada din 2020, şi tot la categoria feminină (ca trans, ori cu dezordine cromozomială - "scuze" penibile...).
La profilul Facebook se declară "Boxeuse Algérienne". Am mari îndoieli că ar face faţă la meciuri reale de box cu adversare profesioniste - da' la campionate, îi merge.
"Bun". Unde vreau s-ajung? La Algeria. Ţara asta face faţă bine asalturilor externe şi deşi nu se afişează explicit în Axa Rezistenţei Arabe, se comportă ca atare. Dar uite cum cresc acolo buruienile, şi am dat doar exemplul plasat ca normal sub alibiul "succeselor sportive naţionale".
Aşa se distrug ţările. Trebuie doar să porneşti de undeva, să tâmpeşti un anumit număr minim de cetăţeni, şi apoi ăia continuă singuri distrugerea: fără plată sau îndemnuri, ci de bunăvoie, "c-aşa trebuie".
Şi încă ceva: şmecheria gender văd că "ţine" şi la un stat majoritar islamic (deşi laic). Cum ţin şi alte şmecherii deconstructiviste, pe care "nu le mai tratez aici". Fiecare, aşa cum îşi aşterne, aşa doarme...
- - - - -
* Ea însăşi, un scandal. S-a cam înţeles că Olimpiada de la Paris 2024 este despre altceva decât despre sport. Deşi sunt mai puţini, unii au înţeles deja că asta se aplică la toate olimpiadele. 
 
 
DACĂ "bomba de la reşedinţa din Teheran" folosită de fostul lider politic Hamas a fost plantată "încă de acum două luni"*, atunci ar însemna că moartea suspectă a fostului preşedinte iranian Raisi din 19 mai 2024 a fost planificată cu încă un scop, în afară de înlocuirea acestuia cu un preşedinte "reformator". 
Şi anume, pregătirea "sincronizării exploziei cu prezenţa acolo a liderului Hamas" - care chiar a venit la învestire deşi a ieşit preşedinte unul "de calitatea a doua" pentru interesele iraniano-arabe (un aşa-zis "reformator").
- - - - -
* De ce ar divulga autorii (sau dirijorii lor) în mod exact momentul iniţierii unei operaţiuni?! Fie ea şi finalizată. Ar periclita reţeaua locală prin restrângerea cercului de suspecţi. "Acum (mai bine de) două luni" poate fi ori rezultatul unei anchete interne iraniene, scurs oficial ori neoficial, ori o scurgere dinspre inamic având un anumit scop (posibil, chiar de intoxicare pentru a îngreuna ancheta). 
Dacă este adevărată informaţia, vorbim de sfârşitul lunii mai (Raisi!) sau începutul lunii iunie. Hmmm, cum, după atentat, când deja se stârnise viesparul? Cred că mai înainte. În logica dublului obiectiv, dacă s-au putut face aproape simultan atât plantarea cât şi atentatul reuşit contra lui Raisi, atunci dispozitivul iranian e varză.
 
 
Radiografia guvernului din România condus de premierul "social-democrat"* Marcel Ciolacu.
Din 18 portofolii, cele cheie sunt ocupate de membri PnL sau "detaşaţi de la Cotroceni":
- Finanţele
- Internele
- Externele
- Cultura
- Justiţia
- Administraţia
- Învăţământul
- Energia**
- Secretariatul General al Guvernului ***
Cele cheie "rămase" la PSD sunt de fapt "part-time":
- Apărarea: cu telecomanda reală la Cotroceni, în mod constituţional
- Agricultura: o mare bătaie de cap şi capcană deliberată pentru compromiterea PSD în faţa principalului său nucleu electoral (cheia de la casa de bani este la Finanţe/PnL)
- Transporturile: Grindeanu este ca-şi-alţii implant (CIA?), da'-n "zonă PSD" - vom mai auzi de el şi de Băluţă; că vine Congresu' şi ciolacului i s-a arătat de cam multe ori Pisica
- Sănătatea: cu tandemul Rafila-Arafat conectat extern, şi acest minister este nul "ca pârghie PSD"
- - - - -
* Deşi afiliat la Internaţionala Socialistă şi la Partidul Socialiştilor Europeni, membrii săi de vârf fug ca dracu' de tămâie de titulatura de "socialişti". Dar asta poate este un punct în plus. Pentru onestitate: prin asta, ei denunţă implicit falsul ideologic al doctrinei (euro)socialiste, fiind ei înşişi trepăduşi ai plutocraţiei globaliste. 
** Înainte de Ciolacu numele ministerului era "al Energiei şi Industriilor". Şi tot la PnL, şi tot catastrofă - ambele ramuri. Industria este acum "ascunsă": încă o dovadă neascunsă că i s-a pus gând rău.
*** Poziţie-cheie, "filtru" şi principal "robinet informativ extern": pe aici trec cam toate hârtiile importante din activitatea guvernamentală. La mişto, PSD a contracarat imagologic dezavantajul, alocându-şi poziţia de viceprim-ministru dar... fără portofoliu (celălalt vice, Predoiu/PnL de la Justiţie, este plin). 

 
Uia se burzuluieşte că Ungaria "facilitează" intrarea* cetăţenilor din Rusia şi Belarus deţinători de acte (şi majoritar, creştini ortodocşi), dar caută să stimuleze pătrunderea pe continent a unor africani şi asiatici, unii fără acte şi aproape niciunii creştini.
- - - - -
* ÎN UNGARIA, mai concret. A, dacă "nu-i bine" că au ajuns deja în Spaţiul Schengen, atunci poate că acolo nu-i ceva în regulă, şi nu în ceea ce decide statul ungar în legătură cu regimul său frontalier.
 
 
Să vedem cum va decurge Cazul "profesorului" Bulai. Ia, feministele! Cum vă vine când aflaţi nasoale despre unul "de-al vostru"? Chiar dacă un haştag puriu. Sau "şi astea sunt tot calomnii"? Aştept cu interes de la voi criticile simulat-surprinse sau compătimirile ipocrite.
Nu făcea el chestiile alea din viciu sau din disperare sau datorită crizei vârstei de mijloc, dacă nu ştia că are spate.
Chestiile-alea au ajuns prin alte părţi un fel de ritual tacit, acceptat ba chiar căutat de admişii/admisele cu creierii deja făcuţi varză ("it's so cool, dude!").
Presupun că aici s-a dat drumul la o supapă, fiind şi alte cazuri în care ar fi vorba despre profesori-cu-băeţi. Muuult mai "spectaculoase". Şi ca să se abată atenţia de acolo, măcar o vreme (pentru alibiuri şi pregătirea dezminţirilor).
Nu-i deloc de mirare că a apărut prima dată la un site de-al lor... 
 
 
Văd că Viktor Orbán o arde-n continuare cu UDMR, cu popa Tocheş, cu panturcismul, cu Papa Bergoglio, cu Bibi/Israelul, cu "întărirea UE pe baze noi", cu afilierea la grupul "naţionalist-soft" din PE. 
Cu atâtea pietre de moară atârnate de gât, nu mă-ntreb cum de mai crede că poate scoate capu' credibil: ci cum de-l mai bagă-n seamă conservatorii şi naţionaliştii consecvenţi.
Fiindcă:
- UDMR este afiliată la PPE (nici măcar "pasul ăla timid" nu-l face lângă FIDESZ), ba chiar votează ("din PPE") chestiuni ostile la adresa Ungariei. Cândva Orbán încercase "schimbarea partenerului politic maghiar din România" (cu PPMT şi PCM, fuzionate recent în AMT) dar inerţia pro-udemeristă a electoratului ungarofon RO l-a făcut să dea înapoi, ruşinos.
- Nu-mi dau seama care-i calculul, dar persistenţa stridentă a lui Tocheş prin preajma lui Orbán îi pune celui de-al doilea o barieră de netrecut înspre publicul larg RO. Dar mai ales, ideilor sale - atâtea câte (mai) sunt...
- Nu merge panturcism + creştinism (aici, catolic). Nu merge, ce să-i faci... Iar partenerii (?) de care Ungaria este acuzată că s-a apropiat "cam mult" au o părere negativă (Wikipedia: "Rusia, China și Iranul afirmă că panturcismul nu este nimic altceva decât o nouă formă a ambițiilor imperiale turce.") Deci "şi cu ăia, şi cu Organizaţia Statelor Turcice", tot nu merge. Nici măcar ca "observator" în OTS.
- Caută să se bage-n seamă cu Papa Bergoglio Progresistu' mai mult decât este necesar ("...ca lider laic-catolic ce este"). Cum cei doi emit opinii politice contrare, rezultă că Orbán ori este ipocrit, ori minte.
- Nu-i vorba despre afinităţi cu Bibi, ori despre simpatii pro-israeliene, ci despre susţinerea necondiţionată acordată (necritic) Israelului. În răspăr aici cu mişcările antisistem, care (justificat...) bat în retragere văzând coteria.
- "Make Europe Great Again" - lozinca preşedinţiei ungare a Consiliului UE. Sper că nu are nimeni îndoială că Orbán se referă la structura europeană actuală, numită UE. Care trebuie dizolvată şi nu încercată repararea ei după decenii în care s-a dovedit a fi imposibil.
- Grup numit, caraghios, "Patrioţii pentru Europa". În traducerea reală ar trebui citit "Pseudo-patrioţii pentru salvarea UE".
 
  
Pegra elitistă.
 
 
"S-au semnalat recent resturi de drone ruseşti pe teritoriul României."
"Ei, ce mare scofală? Şi pe teritoriul Rusiei* s-au semnalat resturi (rezultate) din armament românesc, recent expediat."
- - - - -
* în cele patru regiuni deja cuprinse în textul revizuit al Constituţiei Federaţiei Ruse, dar nu numai - şi-n "restul" (cel cu nume inventat, în 1918 şi 1991)
 
 
N-aţi auzit de căpetenia Trump Ureche-Ntreagă. Îîîîî... (e cu "va urma", staţi pe-aproape)
 
 
S-au distribuit "competenţele" în privinţa deconstrucţiei naţionale.
Ştiam că "Babeş-Bolyai" lucrează la deconstrucţia naţional-identitară şi religioasă (anti-ortodoxă) şi că SNSPA lucrează la deconstrucţia domeniului şi personalului politico-administrativ (mentală, iniţial - prin intimidarea indusă de diversele programe şi norme "de urmat", apoi prin înlocuire-clonare, pe măsură ce zombii formaţi acolo ajung la butoanele Statului). 
Iată că devine (era?) de fapt o tripletă, prin asocierea Universităţii Bucureşti. Care "justifică" şi susţine delirul vestimentar deviant al unui propagandist bine bursăit-grăntuit-promovat, aciuit pe-acolo. Aşadar, acum deconstrucţia de gen şi a moravurilor, şi impunerea falsei normalităţi. Asta mai evident, că acolo (şi la celelalte două, de asemenea) sunt multiple direcţii de atac, care se întrepătrund dincolo de "specializări".
- - - - -
"Trebuie să recunosc că cel ce a inventat noţiunea şi trendul de deconstrucţie a avut o minte uriaşă, bine exersată, dar şi pidosnică ce nu s-a pomenit. A ştiut unde să pună levierul, ranga, să salte şi să sfărâme tot ce se găsea închegat, ba şi organic, chiar armonic, sub pretext că înnoieşte, face curăţenie, revoluţionează." (Paul Everac)
 
 
Nu putem ignora potriveala:
- pasul 1: incident simulat la "ultimul" miting Trump - pentru "efect imediat"
- pasul 2: desemnare pe cai mari, cu hăulituri şi răcnete victorioase, la Convenţia Republicană: "Eroul Mântuitorrr!"
- pasul 3: simularea "corecţiei de tactică" la Convenţia Democrată, gen "Bă! Voi nu vedeţi ce vine? Hai dracu' schimbaţi mârţoaga!"
Paşii erau oricum planificaţi calendaristic ("numele oficial al activităţii", adică). Doar pasul 2 era previzibil, poate mai puţin "încărcătura emoţională" şi scoaterea din joben a vicepreşedintelui J.D. Vance. "Noutatea" n-a mai apărut atât de stridentă, deşi individul era demult arvunit, în taină (aici pasul 1 a lucrat la estompare). Pasul 1 apare ca... eh... trigger (declanşator), iar pasul 3 - planificat şi el! - apare deliberat ca "soluţie de panică" dar una falsă, aducând-o ca titular pe "Dăncila brunetă". Adică, Non-Soluţia par excellence.
 
 
- Ăăăă-ngng... *... Da' de unde o fi apărut candidatul de vicepreşedinte SUA,  J.D. Vance? Că nu prea s-a auzit de el...
Cum, "de unde"?! Din Sistem - din Ocultă, precum Titularul! 
- - - - -
* pauză de scobit în nas, sau de "scărpinat ridichea (capul)", cum zice rusul 
 
 
Nici că m-aş fi gândit la asta. E TARE DE TOT:
"The SS* cut Trump's ear when they were hiding behind the podium. Trump was in on it! They do this in wrestling all of the time. They can never fool me."
"On the ground, hiding behind the podium for 30 seconds. That is a long time in the world of executive security. What were they doing on the ground? Why did Trump's shoe fall off? Did Trump have a small razor hidden in his shoe? That is what wrestlers do. They hide small razors and cut their heads when they are on the ground."
De pe Facebook, userul stevecooper242 (ex - The Conservative Monster). Cum ar veni, Trump "a fost prelucrat" conform unui plan prestabilit, iar puştiul a căzut de fazan. He was in, though?
Căutaţi pe net clipul Trump clean hand after 'touching bloodied ear' - ironic: he was not caught bloody-handed.
- - - - -
* Secret Service (mda, tot iniţialele alea - "Schutzstaffel"), şi în mare cam aceleaşi atribuţiuni. Inclusiv cele nescrise.
 
 
"You got the wrong guy!", zicea trăgătorul Thomas Matthew Crooks în ultimul (?) său mesaj-clip online. Nu se poate nega: a devenit viral.
Referindu-se, desigur, la Trump. "Aţi ales (selectat!) pe cine nu trebuie!" Mesajul avea o doză de ambiguitate*, doar până când a apărut ipotezaCrooks-Găgăuţă ar fi fost în mod real conservator (mărturii noi ale unora din anturajul său: "întotdeauna, în discuţii, se poziţiona pro-tabăra conservatoare").
Şi care cu toate ciudăţeniile lui, ar fi acţionat ca "lup singuratic" dar - atenţie mare! - cu o puternică motivaţie (proprie...) conservatoare. În încercarea de a opri parcursul impostorului (în viziunea sa**) numit Donald Trump. Chit că prin eşec s-a obţinut efectul contrar ("boost, în loc de bust").
- - - - - 
* Atent cultivată de comentariile media - şi acum cam înţelegem de ce.
** Şi din ce în ce a mai multora cu vederi conservatoare. Anticonservatorii-pe-faţă nu aderă nici ei la "noua ipoteză", preferând-o pe cea a "nebunului de-al lor", aparent mai costisitoare: într-atât de mari ar fi daunele conştientizării generale în privinţa derulării reale a faptelor.
 
 
O nouă tentativă (?) de asasinare a lui Trump ("ca non-demnitar") ar părea ceva stupid. Atât din partea autorilor (eventuali), cât şi din partea subiectului-beneficiar. Gata, ţirkusul s-a consumat. Over.
Şi totuşi, ce vedeau/păzeau acolo observatorii* de la Secret Service?
- - - - - 
* Observator = al doilea om din echipă, lângă counter/sniper, cu binoclu, "selectează-scanează". De obicei, mai în vârstă şi mai experimentat, "ex-sniper".
 
 
Atentatorul care "a tras" asupra lui Trump, eliminat ulterior de countersnipers de la Secret Service. 
Dar poziţia în care se afla (la circa 110 metri de scenă, pe un acoperiş jos, într-o zonă cu copaci), nu putea scăpa - în mod normal - atenţiei. Inclusiv celei a organizatorilor mitingului.
Dacă în mod deliberat omu' a ţintit doar urechea lui Trump (şi promiţându-i-se ceva, şi prezentând garanţii de încredere-precizie), atunci a fost un excelent meseriaş dar un maaare prost.
 
 
Cum-necum, "statul român" este tot minoritar* la acţiunea lucrativă RetuRO. E clar că până la returnare 100%, marafeţii "excedentari" nereturnaţi-dar-taxaţi, intră-n buzunare... dedicate. Conform structurii acţionariatului, aloo... A, şi partea de la privaţii majoritari se-ntoarce la noi fracţionar, conform cotei unice. Adică per total (inclusiv dividendele MMAP) mult sub 50%.
Consumatorii au returnat: 27,26% dintre ambalajele de plastic (313,6 milioane), 23,3% dintre dozele de metal (114 milioane), 21,2% dintre sticle (86 milioane).
Din diferența dintre ambalajele puse pe piață și cele returnate, RetuRO a acumulat 740.4 milioane de lei, bani proveniți din necolectarea ambalajelor. Pentru că garanția a fost reținută dar... nu a fost returnată.
- - - - -
* Structura acționariatului:
Asociația Berarii României pentru Mediu
Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate
Asociația Retailerilor pentru Mediu
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor
 
 
"Suni la Glovo* şi vine Omul de Ciocolată cu comanda". Prompt, la uşă: ţrrr.
Nu servesc aşa ceva - dac-ar fi rromi ţigani, jur că n-aş fi avut nimic împotrivă (cum n-am nici cu personalul de la chioşcurile de flori, de unde mai consum). Da' băeţii, ori 1) nu sunt contactaţi, ori 2) nici ei nu servesc aşa ceva, că-s pe combinaţii.
Da' mai degrabă, prima ipoteză.
- - - - -
* Denumire generică, sunt mai multe/mai mulţi (Bangladesh, Sri Lanka, Nepal...), cu biciclete sau scutere, mai rar cu (mini-)maşini.
 
 
Noul grup europarlamentar "Patrioţii pentru Europa"* conţine chiar în titulatură două inexactităţi flagrante:
- nu-i vorba despre "Europa" (asta, poate doar la cercul de geografie de la şcoală), ci despre UE
- având în vedere cele de mai sus, nici "patrioţi" nu pot fi numiţi: ăia susţin patrii, nu conglomerate transnaţionale
- - - - - 
* Având acolo FIDESZ şi PVV-ul lui Wilders, mai bine s-ar numi pe faţă pro-Israel. Dacă avem în vedere încă şi mai jalnicul ECR, ăsta ar fi "al treilea PPE".
 
 
Cică Moş Bideu ar urma să facă Marele Anunţ (de retragere) pe 5 iulie - "a doua zi după".

3 comentarii :

Riddick spunea...

Microblog (iulie-august 2024).

Gabriel spunea...

Care-i problema cu "oamenii de ciocolată"?
Avem în țara vreo 100000 de ucraineni blonzi, frumoși, "compatibili civilizațional". Și am avut "intrări" de ordinul milioanelor dar au fost numai în trecere. Pe câți i-ați văzut muncind ceva, în viața de zi cu zi, nu "defilați" la televizor sau pe facebook?
Eu n-am văzut niciunul. Îi recunoști după vorbă și ten - în medie sunt mai blonzi/blonde decât românii.
De ce ar munci? Primesc gratis de la stat, adică de la noi, cele necesare traiului - bani de chirie și mâncare. Mult peste ceea ce le datorăm refugiaților conform obligațiilor internaționale asumate.
Prefer oricând "ciocolatii" pe care îi vezi tot timpul robotind: ne construiesc case și drumuri, ne gătesc, ne servesc la mese, ne livrează diverse, ba chiar ne și tratează, căci sunt destui care practică medicina aici. Dacă nu lucrează la negru, mai și contribuie câte ceva, față de eroii din vecini care doar consumă.

Riddick spunea...

Ai dracu', ăia care au maşini niciuna nu-i compactă, eu am văzut cu numere UA numai SUV-uri şi "executives" (de la Skoda Superb în sus, "ce Octavia?").
Ciocolatiii sunt de preferat în perspectiva retragerii, haholii pripăşiţi pe aici vor deveni apatrizi ("sper", dacăştiicezic ;-) ).
Ciudat totuşi: cum de ţiganii nu s-au băgat? Că nu trebuie doctorate, aici. "Necăutaţi"? Grupa de vârsta 20-30, altfel (rar) îi mai vezi pe taximetrie ba chiar şi pe Uber.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Bogdan Chirieac, 2013: "Cu alte cuvinte, Germania a avut dreptate să considere România o țară neguvernabilă. Poate de aceea sunt necesare și Statele Unite ale Europei cu Berlinul pe post de Washington. Astfel, în sfârșit, și aceste teritorii însemnând România, Bulgaria, dar și Italia, Grecia, Ungaria, vor deveni guvernabile."

Bogdan Chirieac, 2022: "UE nu se va dezintegra sub nicio formă. Dimpotrivă, mersul va fi, că vrem, că nu vrem - şi eu personal vreau - către formarea Statelor Unite ale Europei. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar în niciun caz nu se dezintegrează Uniunea Europeană. Astea sunt nişte vorbe de toacă. Deocamdată, cu plus, cu minus, până la urmă a făcut faţă cu bine şi pandemiei de Covid şi situaţiei economice dificile şi crizei energetice, plus solidaritatea în cazul războiului provocat de Rusia în Ucraina... deci are şi părţi incontestabile Uniunea Europeană!"

 

 

Postări populare: