17 martie 2020

"Asemănare"


Minele marine seamănă oarecum cu coronavirusul. În film câmpul de mine propriu este transformat din pericol în avantaj  (0-13:51), dar asta se poate întâmpla numai când conduc inşi capabili.


4 comentarii :

Anonim spunea...

Pai si asta de la noi , si asta era tot fost... amiral .Fost AMIRAL si actual PARLAMENTAR , ACTUAL OM POLITIC adica , CAPABIL DE ORICE !!! Oare crede cineva ca , Ministerul Public va deschide dosar penal impotriva lui fie si macar in REM , asa cum a fost in cazul lui Strainu Cercel ? Ma cam indoesc de asta , la fel cum ma indoiesc de faptul ca , acel fost politzai si actual sef de paza la Sectorul 4 , va patzi ceva ! Fireste , daca in cazul acesta ar fi fost vorba despre mine sau despre dumneata ori alti insi la fel d e insignifiantzi... la ora asta executam DEJA primii patru ani din aia 100 la care am fi fost condamntati ... INSTANTANEU ! Un lucru bun a adus totusi aceasta pandemie . A dovedit alora care-s sus de tot in stratosfera si care s e cred intangibili , faptul ca , si ei sant fix ca noi prostimea si-n plus ne-a dovedit nu doar putzinatatea constiintei lor ca oameni ci si, CE FEL DE SPECIMENE UMANE SANT , Dracu sa-i ia si pe ei si pe toate neamurile lor pana la a sheaptea spitza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

R,
Nu stiu daca ai citit despre Selco. Daca nu ai citit, s-ar putea sa te intereseze:

Selco Begovic a supraviețuit războiului balcanic din anii '90 într-un oraș aflat sub asediu, fără electricitate, apă curentă sau distribuție de alimente. În cursul său online, el oferă o perspectivă din interior a realității supraviețuirii în cele mai dure condiții. Examinează ce funcționează și ce nu, vă împărtășește lecțiile dure pe care și le-a însușit și modul în care se pregătește astăzi. Nu a încetat nici o clipă să învețe despre supraviețuire și pregătirea pentru situații extreme după terminarea războiului. Indiferent ce s-ar întâmpla, aveți șanse să nu treceți niciodată prin situațiile extreme prin care a trecut Selco. Dar aveți ocazia să învățați de la el și să aflați cum a înfruntat moartea luni întregi. Supraviețuirea reală nu este romantică sau idealistă. Este brutală, dură și nedreaptă.

Am tradus ceva, la repezeala, ca sa fie mai accesibila informatia pentru cei interesati:

https://theendofdemocracy.wordpress.com/2020/03/18/a-survival-q-a-living-through-shtf-in-the-middle-of-a-war-zone/

https://theendofdemocracy.wordpress.com/2020/03/17/selco-begovic-the-brutal-truth-about-violence-when-the-shtf/

Riddick spunea...

@Anonim1

Pâi cică ar fi fost amiral "de birou" (sau de stat-major ori de intendenţă), Băsescu zicea că ăsta n-a avut niciodată o navă sub comandă (?). Nu sunt sigur c-ar fi infectat, nici el nici "contacții" (alți 2-3-4). Dar firește, asta e doar părerea mea ("joacă teatru cu acoperirea autorităților și în folosul acestora").

@Anonim2

Nu știam că-l cheamă așa, o să mă uit la linkuri si voi da și search. Dar s-ar putea să fie ăsta despre care am scris:

Bosnia war survivor warns of things to come in collapse of America

https://riddickro.blogspot.com/2020/02/lectura-de-sezon.html

Un site bun de preppers (de fapt două) are "FerFAL" (Fernando Ferfal), Surviving in Argentina (http://ferfal.blogspot.com/) și The Modern Survivalist (https://www.themodernsurvivalist.com/). E joc de cuvinte, FAL cu majuscule de la FN FAL (https://en.wikipedia.org/wiki/FN_FAL).

Anonim spunea...

Da, ala e!

Dar SELCO e un pseudonim. Prefera sa ramina in umbra. Ce conteaza e ca informatiile lui sint foarte utile.

Textele fiind lungi, am folosit un add-on ca sa le traduc. Spre surprinderea mea, translatorul asta s-a aratat a fi incredibil de bun. Chiar si acolo unde da rateuri, cititorul roman intelege despre ce era vorba de fapt. In rarele cazuri cind e confuz, o privire pe originalul in engleza e de ajuns ca sa te lamuresti.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: