07 iulie 2019

O fi ăsta Planul

... dar nu arată şi Scopul: menţinerea puterii "de stat" în cadrul partidelor EuroSistemului. Îi cred (eu! da' şi ei) pe români atât de adormiţi încât să ruleze mereu aceeaşi placă, la nemurire. N-au arătat c-ar fi capabili să ridice partide cu adevărat noi.

 
Mirel Valentin Axinte

Planul PSD pentru 2019-2024 pare ăsta:
- lăsăm în urmă o situație bugetară nesustenabilă
- mutăm puterea de la centru spre local
- ne conservăm pozițiile de putere în local
- deși rămânem practic la putere, guvernarea o va deconta coaliția PNL-Alianța 2020
- încurajăm certurile în interiorul coaliției de guvernare PNL-A2020 și prevenim orice aliantă între cele două forțe pe marile teme (reforma administrativă, a justiției, constituțională etc)
- eventual ne aliem cu PNL, chiar dacă nu declarat, pe marile teme și pentru conservarea sistemului nouăzecist
- după 4 ani de guvernare cu certuri între aliați măsuri de austeritate bugetară și posibile creșteri de taxe pentru a reechilibra bugetul, PNL și Alianța 2020 vor fi suficient de erodate înainte alegerilor locale, parlamentare și prezidențiale (în 2024 prezidențialele și parlamentarele au loc concomitent)
- prezidențiabilii PNL și Alianței 2020 vor fi trași în jos de erodarea la guvernare a partidelor care îi susțin și a certurilor dintre ei
- eventual, PSD se va rebrandui după o posibilă fuziune cu ALDE și Pro
https://www.facebook.com/mirelvalentin.axinte.12/posts/314553809452092

2 comentarii :

Anonim spunea...

Prost o fi PSD daca nu va aplica aceasta strategie !!!
Sa-i aduca pe hastagieni sa-i sfisie timpitii care au salariile dublate sau triplate dar voteaza cu cei care i-au ostracizat un deceniu si jumatate !!!
Pamint pirjolit sa lase PSD in urma sa !!!
PAMINT PIRJOLIT !!!

Riddick spunea...

Când un partid nu mai joacă în logică de partid ci urmeaza o agendă, partidul ăla este la ordinul "cuiva". Asta-i explicaţia.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: