07 iulie 2019

O fi ăsta Planul

... dar nu arată şi Scopul: menţinerea puterii "de stat" în cadrul partidelor EuroSistemului. Îi cred (eu! da' şi ei) pe români atât de adormiţi încât să ruleze mereu aceeaşi placă, la nemurire. N-au arătat c-ar fi capabili să ridice partide cu adevărat noi.

 
Mirel Valentin Axinte

Planul PSD pentru 2019-2024 pare ăsta:
- lăsăm în urmă o situație bugetară nesustenabilă
- mutăm puterea de la centru spre local
- ne conservăm pozițiile de putere în local
- deși rămânem practic la putere, guvernarea o va deconta coaliția PNL-Alianța 2020
- încurajăm certurile în interiorul coaliției de guvernare PNL-A2020 și prevenim orice aliantă între cele două forțe pe marile teme (reforma administrativă, a justiției, constituțională etc)
- eventual ne aliem cu PNL, chiar dacă nu declarat, pe marile teme și pentru conservarea sistemului nouăzecist
- după 4 ani de guvernare cu certuri între aliați măsuri de austeritate bugetară și posibile creșteri de taxe pentru a reechilibra bugetul, PNL și Alianța 2020 vor fi suficient de erodate înainte alegerilor locale, parlamentare și prezidențiale (în 2024 prezidențialele și parlamentarele au loc concomitent)
- prezidențiabilii PNL și Alianței 2020 vor fi trași în jos de erodarea la guvernare a partidelor care îi susțin și a certurilor dintre ei
- eventual, PSD se va rebrandui după o posibilă fuziune cu ALDE și Pro
https://www.facebook.com/mirelvalentin.axinte.12/posts/314553809452092

2 comentarii :

Anonim spunea...

Prost o fi PSD daca nu va aplica aceasta strategie !!!
Sa-i aduca pe hastagieni sa-i sfisie timpitii care au salariile dublate sau triplate dar voteaza cu cei care i-au ostracizat un deceniu si jumatate !!!
Pamint pirjolit sa lase PSD in urma sa !!!
PAMINT PIRJOLIT !!!

Riddick spunea...

Când un partid nu mai joacă în logică de partid ci urmeaza o agendă, partidul ăla este la ordinul "cuiva". Asta-i explicaţia.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: