07 iulie 2019

O fi ăsta Planul

... dar nu arată şi Scopul: menţinerea puterii "de stat" în cadrul partidelor EuroSistemului. Îi cred (eu! da' şi ei) pe români atât de adormiţi încât să ruleze mereu aceeaşi placă, la nemurire. N-au arătat c-ar fi capabili să ridice partide cu adevărat noi.

 
Mirel Valentin Axinte

Planul PSD pentru 2019-2024 pare ăsta:
- lăsăm în urmă o situație bugetară nesustenabilă
- mutăm puterea de la centru spre local
- ne conservăm pozițiile de putere în local
- deși rămânem practic la putere, guvernarea o va deconta coaliția PNL-Alianța 2020
- încurajăm certurile în interiorul coaliției de guvernare PNL-A2020 și prevenim orice aliantă între cele două forțe pe marile teme (reforma administrativă, a justiției, constituțională etc)
- eventual ne aliem cu PNL, chiar dacă nu declarat, pe marile teme și pentru conservarea sistemului nouăzecist
- după 4 ani de guvernare cu certuri între aliați măsuri de austeritate bugetară și posibile creșteri de taxe pentru a reechilibra bugetul, PNL și Alianța 2020 vor fi suficient de erodate înainte alegerilor locale, parlamentare și prezidențiale (în 2024 prezidențialele și parlamentarele au loc concomitent)
- prezidențiabilii PNL și Alianței 2020 vor fi trași în jos de erodarea la guvernare a partidelor care îi susțin și a certurilor dintre ei
- eventual, PSD se va rebrandui după o posibilă fuziune cu ALDE și Pro
https://www.facebook.com/mirelvalentin.axinte.12/posts/314553809452092

2 comentarii :

Anonim spunea...

Prost o fi PSD daca nu va aplica aceasta strategie !!!
Sa-i aduca pe hastagieni sa-i sfisie timpitii care au salariile dublate sau triplate dar voteaza cu cei care i-au ostracizat un deceniu si jumatate !!!
Pamint pirjolit sa lase PSD in urma sa !!!
PAMINT PIRJOLIT !!!

Riddick spunea...

Când un partid nu mai joacă în logică de partid ci urmeaza o agendă, partidul ăla este la ordinul "cuiva". Asta-i explicaţia.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: