14 mai 2017

Să vedem CEVA FINALIZAT


Vreau să văd că se aplică: creşterile salariale (legea salarizării unitare; deocamdată "se lucrează la ea"), creşterea redevenţelor, referendumul pro-familie (nu şi revizuirea, dacă include regionalizarea), legea naţionalizării activelor fraudulos privatizate, impozitarea multinaţionalelor. Şi alte chestiuni de interes. Deocamdată, pentru mine sunt doar promisiuni.


"Nu se mai poate fura din cauza DNA-ului" - o eroare (în clip), e vorba despre "ai noştri"; străinii nu sunt deranjaţi, ba chiar au protecţie (închiderea dosarului EADS, etc.). Altă eroare - aprecierea dată lui Dragnea în PSD: nu e o schimbare de strategie/de priorităţi, ci aplicarea agendei reale (dovadă imediată - promovarea lui Cazanciuc, omul Sistemului şi lobbystul "drepturilor LGBT"). Apreciat, deşi Primo remarcă şi el că "Dragnea a dat-o la pace cu Iohannis".

Nu ştiu ce să zic de Primo ("analistul" din clip), care îl atacă pe Şerban Nicolae. Pe cel care îl "excludea" pe Dragnea în legea graţierii, şi care este iniţiatorul legii naţionalizării activelor fraudulos privatizate. Logica lui Primo nu este coerentă, se contrazice implicit...

Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: