26 septembrie 2012

Federalizare Europeană


365News.ro:

O federatie poate supravietui, din punct de vedere politic, doar in doua moduri: fie prin forta armelor (adica coercitiv, cum se facea in vremea imperiilor mediavale) fie prin sentimentele oamenilor de a avea ceva in comun (limba, cultura, in special ce religioasa, moravurile etc). Am spus, asadar, sentimentele, nu interesele. Europa de acum e o Europa pe interese comerciale, negustoresti, vamale.

Ce insemna Europa intereselor de acum ? Ea insemna ca un grup de tari (occidentale) are un castig in detrimental altui grup de tari (rasaritene), grupuri ce par a forma un parteneriat, dar un parteneriat bazat pe inselaciune de natura doctrinara. Tarile din Occident castiga, iar cele din Rasarit pierd. Cum e posibil acest lucru ? Simplu: desfiintandu-se taxele vamale, acest lucru face posibil invadarea pietelor din Rasarit cu debuseele industriale ale tarilor dezvoltate. In aceste conditii, se mentin locurile de munca in Occident si dispar locuri de munca in Rasarit.

Asa se explica exodul de forta de munca romaneasca in Occident. In al doilea rand, faptul ca ne forteaza sa aliniem nivelul pretului resurselor energetice, e din dorinta de a ne face sa punem la comun resursele. Punand la comun resursele, noi ne irosim sansa de a fi competitivi prin promovarea unor produse cu preturi reduse, preturi ce au in spatele lor costuri reduce. Relatia Occident/Rasarit e ca relatia europenilor cu “pieile rosii” din America pionieratului. Europenii le oferea indienilor “margele colorate”, iar “pieile rosii” ofereau, europenilor, aur de 24 de carate.

Este aceeasi situatia acum intre Occident si Rasarit dar, mult mai sofisticat; aceasta escrocherie s-a mutat pe taramul doctrinelor economice si filosofiei politice. De pe urma europenizarii n-a castigat decat Occidentul. Supravegheera monetara vrea acum sa consfinteasca edfinitv acest castig in plan economic al Occidentului. Fara o moneda stabila, practic nu e posibila nici conservarea castigului si nici valorificarea in continuare potentialuilui tehnico-economic al Vestului.

Ludovic Orban e un fost amploiat european si e intr-o buna amicitie cu Barroso, de aceea nu putem une baza pe afirmatiile lui. Bilantul Vest/Est este net favorabil Vestului. Daca clasa politica romaneasca ne va calauzi si in aceasta noua aventura europena, va fi si mai mare prapadul saraciei si al exodului fortei de munca in Occident. Pe masura ce Romania e din ce in ce mai putin capabila sa ofere de munca aici, in aceeasi masura slabeste coeziunea sociala a romanilor; si chiar sentimentul national ce-ar trebui sa ne lege unul de altul.

By: Micul Finantist

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: