02 iulie 2012

USL nu mai are majoritate în electorat, așa că încearcă să-și creeze una artificială



USL nu mai are majoritate în electoral, așa că încearcă să-și creeze una artificială. EXCLUSIV. USL ia în calcul amânarea alegerilor pentru a rezolva problema uninominalului pur. Care este scenariul cu care USL vrea să sperie PDL

Liderii USL vor să convoace o nouă sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a discuta despre sistemul electoral. Decizia a fost determinată de faptul că judecătorii Curţii Constituţionale au respins legea uninominalui pur, propusă de Ponta şi Antonescu, prin care câştigătorii unui colegiu deveneau automat parlamentari. Cu toate acestea liderii USL au speranţe că, până la urmă, uninominalul pur va fi aplicat la alegerile parlamentare şi iau un calcul, susţin surse din Uniune, amânarea alegerilor. Asta pentru că, în scenariile USL, judecătorii ar fi respins legea pentru că aceasta a fost adoptată cu mai puţin de jumătate de an înaintea alegerilor, încălcând astfel recomandările Comisiei de la Veneţia.

USL vrea să demobilizeze electoratul PDL  

Premierul Victor Ponta se intalneste, luni dupa-amiaza, cu Vasile Blaga, in biroul noului lider PDL.  "Eu sunt prim-ministru si incerc sa ma vad cu absolut toata lumea, sa le prezint ce am facut saptamana trecuta", a declarat premierul, dupa ce a iesit de la o intalnire scurta cu grupul minoritatilor.  Ponta a confirmat ca urmeaza sa discute cu Vasile Blaga. "Sunt prim-ministru si trebuie sa discut despre activitatea Guvernului. Discut cu toata lumea, daca imi permiteti sa fac si altceva decat sa stau toata ziua la presa, ceea ce vad ca e imposibil", le-a spus premierul jurnalistilor.

Blaga: I-am spus lui Ponta că aşteptăm să-şi asume plagiatul, furtul, şi să procedeze în consecinţă  

Deutsche Welle - deci, Germania ! - face (iar) lobby pentru votul uninominal cu un singur tur  

Astăzi, după decizia CCR, lumea politică românească se află din nou în situaţia politică de acum patru ani, generată la rândul ei de grave tensiuni politice. După referendumul declanşat de preşedinte pe tema sistemului de vot, scrutinul în circumscripţii uninominale a fost adaptat în aşa fel, încât distribuţia mandatelor să respecte proporţionalitatea voturilor. Liberalii, care se simţeau ameninţaţi de intenţiile neascunse ale preşedintelui şi UDMR (limitat mereu de opţiunile etnice) au decis să conserve proporţionalitatea. Dar corecţiile proporţionale prost gândite au dus la aberaţia ca, în anumite circumscripţii, un candidat plasat pe primul loc să nu obţină mandatul. În plus, alegerile parţiale interziceau candidatura unui independent tocmai pentru a nu strica proporţionalitatea iniţială. Graţie unei campanii bine conduse de ecologistul Remus Cernea, Curtea Constituţională a sancţionat la un moment dat această discriminare, dar legea în întregul ei a rămas neschimbată. Toată lumea, de la stânga la dreapta, toţi observatorii europeni şi toţi specialiştii interesaţi de subiect au declarat că aşa nu se poate continua şi că România ar trebui să adopte un sistem de vot în acord cu practicile democratice din lumea largă. Este oare o sarcină prea grea?

Astărăstoae (condamnat penal) și clica susțin "nevinovăția" lui Năstase  

''Încălcarea drepturilor pacientului, intervenţia în relaţia medic-pacient şi medic-familia pacientului şi ancheta unor diagnostice în absenţa unor expertize medicale care să trezească suspiciuni cu privire la diagnostic constituie, în esenţă, încălcări grave ale drepturilor omului şi este obligaţia CSM-ului de a sancţiona astfel de abateri. Atragem atenţia că însăşi comunicarea diagnosticului şi a convorbirilor între medic şi pacient, între medic şi familia pacientului, fără acordul pacientului, încalcă acea confidenţialitate prevăzută prin lege".

   Se reiau tentativele de a vinde avionul Eurofighter în România

2 comentarii :

Gogu spunea...

Poate fi asta o blasfemie ! Ce zic cei cu simtire de dreapta ?


http://www.b1.ro/stiri/eveniment/osemintele-lui-vlaicu-voda-i-mircea-cel-batran-deshumate-pentru-recoltarea-adn-ului-31819.html

Riddick spunea...

Știrea e din 28 iunie. Între timp ministerul culturii a interzis prelevarea de ADN. Nu sunt de acord - în niciun caz - cu transformarea eventualelor probe în obiecte de studiu, și încă la universități din afara României.

O altă variantă, care presupune că probele ADN ar arăta originea valahă a domnitorilor:

Puterea USL, prin ministrul Puiu Haşotti, nu doreşte adevărul istoric despre originea valahă a domnitorilor Ţării Româneşti

http://www.napocanews.ro/2012/07/puterea-usl-prin-ministrul-puiu-hasotti-nu-doreste-adevarul-istoric-despre-originea-valaha-a-domnitorilor-tarii-romanesti.html

Personal, cred că eventuala atestare a originii alogene a unora dintre domnitori nu se poate proiecta asupra întregii populații (așa, am putea spune la fel considerând domnitorii din epoca fanariotă, cum că am fi niscai grecotei).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: