03 iulie 2012

Scopul USL - validarea constituțională a votului uninominal cu un singur tur



Procentele USL au scăzut deja sub 50%, existând perspective reale de a nu mai putea obține o majoritate de mandate la alegerile legislative. Pe legea electorală actuală, cu prag de 5%, ar fi necesare cam 45% voturi pentru a obține 50% din mandate (diferența apare din redistribuirea procentelor partidelor care nu intră în parlament). Suspendarea președintelui este de acoperire, referendumul pentru demitere neputând fi validat (adică, să participe la el peste 50% dintre alegători), mai ales dacă PDL va solicita votanților săi să-l boicoteze.

Cum Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea alegerilor generale cu un singur tur, USL s-a apucat să meșterească o nouă lege și... o nouă curte constituțională.

Numai că există Articolul 145 din Constituția României:

Articolul 145: Independența și inamovibilitatea
Judecătorii Curții Constituționale sunt independenți în exercitarea mandatului lor și inamovibili pe durata acestuia.


Un comentariu :

Riddick spunea...

Și UE, PE, CE - TAC !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: