02 aprilie 2012

Mijloacele și pretextele înlesnirii jafului



Unul dintre ele este mediul. Celălalt este lăsarea în dezorganizare, ani și ani și ani, a industriilor strategice.

Petre Roman: "Marea problemă la Cupru Min este îndeplinirea condiţiilor de mediu fără de care exploatarea nu mai poate continua". Aha, deci folosind pretextul mediului se induce ideea investitorului-salvator care vine el să facă și să dreagă. Și să pună mâna pe diferența dintre 100% și (redevență+16%). La Bârlad a fost miting convocat cu activiști PSD, nu oameni îngrijorați de exploatarea gazului de șist.



În 2008, un studiu finanţat de BERD recomanda creşterea volumului anual de masă lemnoasă exploatată de la 18,5 milioane de metri cubi la 25-28 de milioane de metri cubi. Studiul venea pe fondul încercării guvernului Tăriceanu 2 de a desfiinţa Regia Romsilva prin regionalizare/divizare.

A apărut tot la trustul Crescent informația cum că Chevron ar fi anunţat sistarea explorării gazelor de şist în România pe parcursul acestui an. Singura sursă de informații despre sistare pare a fi trustul Voiculescu, ceilalți doar au preluat (de 1 aprilie...). Chevron pune în ofsaid guvernul. Dacă secretizarea a fost cerută de guvern și nu de Chevron, o merită din plin. Altfel, nu pot să nu observ că s-a pornit mașina propagandei contra alternativei energetice la Gazprom.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: