25 august 2011

Şi dacă... ?



Dacă "comasarea" alegerilor locale cu cele generale, în 2012, se face pentru a se câştiga timp, pentru a se face alegerile locale direct pe regiuni ? Unii de la PDL vroiau ca la alegerile locale la termen să fie deja gata legiferată regionalizarea, cu 8 "judeţe mari".

Ori, s-a dovedit că tema este nepopulară, şi sunt necesare multe schimbări prealabile până la implementarea "regiunilor". În paralel cu "descentralizarea" de la ministere, va urma şi o campanie mediatică pro-regionalizare.

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Ceva nu-i curat cu comasarea alegerilor.
Acum cativa ani abia le despartisera.

Riddick spunea...

Nu ăsta e singurul motiv, dar a atârnat serios în balanţă. Sunt gata sa le faca pe plac UDMR-ului, doar sa voteze ăia 8-10-12 judeţe.

Crystal Clear spunea...

Mor , ma apuca raul cand ma gandesc la asa o enormitate ,sustinuta de tradatorii profitori.
Ungurii abia asteapta sa se desfiinteze Romania.Am intalnit recent cateva persoane ( de origine ardeleneasca) care spuneau asa ceva.
Oare chiar nimeni nu face nimic ca sa opreasca asa ceva ?.
Nu apara nimeni, pe bune ,tara asta de hoti si de banditi ?

Riddick spunea...

Sunt mai puţin periculoşi ungurii din Ungaria decât cei din România, iar aceştia mai puţin periculoşi decât cei din UDMR.

Crystal Clear spunea...

Asa este !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: