11 aprilie 2011

La prima vedere



La prima vedere, congresul pare aranjat. Media induce ideea că Emil Boc are prima şansă.

Toata tevatura reformiştilor a fost făcută spre a netezi calea lui Emil Boc spre un nou mandat. Îi aşteptăm cu interes "să citească" moţiunile şi să anunţe pe cine vor sprijini.

Nici moţiunea lui Vasile Blaga nu pare spectaculoasă, sugerează prin titlul său ("O Românie dreaptă, o Românie europeană") continuarea aceluiaşi curs al PDL, de frate mai mic jüngeren Bruder al PPE. Sper să mă înşel.



Să urmărim ce apare la canalul Youtube al ISP şi la site-ul Echipa de Imagine. Deocamdată, a apărut acolo doar moţiunea Boc. Aşteptăm.  ;-)

Sunt curios şi cine sunt cei (minim) 35 de paleologi

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

"Lasciati ogni speranza voi che entrare "

Lumina vine de la Rasarit....

Riddick spunea...

Să vedem odată congresul.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: