28 martie 2011

Institutul Naţional de Zvonistică ?



INS: Creştere cu 40% a preţurilor mărfurilor din comerţul cu amănuntul, în perioada martie - mai

Managerii se aşteaptă ca preţurile de vânzare cu amănuntul să înregistreze creşteri cu 40%, în perioada martie - mai 2011, deşi prognozează creşteri şi pentru toate domeniile activităţii economice, respectiv cu 23% la volumul producţiei industriale, 18% în construcţii, 2% în comerţ cu amănuntul şi 7% în servicii, informează un comunicat remis luni Agerpres de către Institutul Naţional de Statistică (INS). 

În condiţiile în care volumul producţiei este prognozat să înregistreze o creştere cu 23% (sold conjunctural), managerii din industria prelucrătoare preconizează o reducere a numărului de salariaţi cu -5% la întreprinderile mici (cu maximum 49 de salariaţi), dar şi o scădere a numărului de personal cu -28% în metalurgie, cu -18% în fabricarea altor mijloace de transport şi cu -17% în domeniul fabricării substanţelor şi a produselor chimice (solduri conjuncturale). În celelalte sectoare ale industriei prelucrătoare, managerii prevăd o reducere a personalului cu -1%.

În construcţii, la o creştere a volumului producţiei de +18% şi o creştere moderată a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +9%), managerii estimează o creştere uşoară a numărului de salariaţiÎn schimb, managerii preconizează că preţurile lucrărilor de construcţii, vor creşte cu +18%.


În sectorul comerţului cu amănuntul, managerii au estimat pentru martie perioada martie - mai că activitatea va fi cu 2% mai mare, în condiţiile în care volumul total al vânzărilor de mărfuri va creşte cu 8% (sold conjunctural), iar volumul comenzilor adresate de către unităţile comerciale furnizorilor de mărfuri va fi cu 4% mai mare.


Angajatorii prognozează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi din acest sector (sold conjunctural +1%).


Managerii societăţilor comerciale se aşteaptă ca preţurile de vânzare cu amănuntul să înregistreze creşteri cu 40% în perioada martie - mai 2011 (sold conjunctural).


Conform estimărilor managerilor din sectorul serviciilor, cererea (cifra de afaceri) va cunoaşte o creştere cu +7%, numărul de salariaţi va rămâne relativ stabil, (sold conjunctural -1%), dar preţurile de vânzare sau de facturare a prestaţiilor vor avea o tendinţă de creştere cu +14% (sold conjunctural).




Până la momentul postării, nu am reuşit să găsesc textul original al comunicatului.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Iar incep cu dezinformarea .
INS - acolo sunt tot felul de proroci manipulatori.

Cine o fi patron la Agerpres ?

Vad ca s-au mobilizat trolii la votat euroregiunile UESSR .

Ce-mi place ca wikileaks au aratat ca oligarhii si mogurii dau raportul lui Putin.
Tiriac -e de partea "franco-germana"

Riddick spunea...

Agerpres e agenţie de stat, cu conducere numită de guvern (nu ştiu dacă se cere şi avizul/votul parlamentului).

E un singur trol, din câte îmi dau seama, se multiplică precum psihopatul Miggs the multiple din filmul "Silence of the lambs".

Mogulizoarele caută să minimalizeze Wikilikul. Nu am postat pe tema asta, nu sunt sigur despre ce e vorba, acum e doar începutul.

Crystal Clear spunea...

Eram sigura ca e un singur trol bezmetic si disperat.

Am observat si eu ca mogulizatoarele sunt constipate.
Sa urmarim :)

John Galt spunea...

Wikileaks imi pare o miscare clasica a stangii de autocanibalizare, schimbare de blana a lupului ce se face periodic, la vro 20-25 de ani.

Nu inseamna ca nu spune lucruri veridice insa daca observi musca NUMAI intr-o anumita directie, fara a lovi din plin in alta.

Riddick spunea...

Se pare că sunt o manevra de-a lui Obama, nu a lui Manning, dezvaluirile din ultimul an.

John Galt spunea...

Cred ca e o manevra si mai de "sus".

..

Revenind la subiect, daca vreti glume de 1 Aprilie mergeti la Institutul National de Statistica. Pentru ei, 1 Aprilie e in fiecare zi. :)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: