17 februarie 2011

Profil de tehnocrat: Mugur... Mihăescu



Ce, Isărescu... Garcea !  Vine deja cu notorietate.



Udrea: PDL trebuie să găsească o nouă formulă de guvernare

 

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, crede că PD-L trebuie să găsească o nouă formulă de guvern care să îi ajute pe români să poată vedea mai repede efectele măsurilor luate de actuala guvernare. Mugur Isărescu şi Monica Macovei sunt printre numele tot mai des vehiculate în partid pentru funcţia de premier.

Buună searra !

Boureanu: Dacă vom avea o variantă bună de premier independent, PDL o va accepta. Isărescu e un nume
Vicepreşedintele PDL a spus, la Realitatea TV, că, în acest moment, partidul pare să incline să accepte varianta unui premier independent, în locul lui Emil Boc.
"Domnul Isărescu poate fi o variantă extrem de bună. În funcţie de prestanţa sa pe zona economică şi ca om, Isărescu e un om cu o carieră economică impecabilă, care poate fi acceptat de PDL. Nu eu iau decizia însă. Trei preşedinţi ai României au avut încredere în domnul Isărescu.  Un premier de talia sa va dori să aibă o soluţie pe care s-o agreeze la Ministerul Finanţelor. De aia este o dezbatere. În final poate fi un premier tehnocrat, care să aducă ministrul de Finanţe, dar guvernul să fie politic", a punctat Boureanu.

Cristian Preda: Monica Macovei l-ar putea înlocui pe Boc în scaunul de premier
Europarlamentarul PDL spune că amânarea luării unei decizii în privinţa înlocuirii premierului Emil Boc până după congresul UDMR e un tertip care ascunde deruta din partid.
"Dacă accentuăm starea şi relativizăm, folosind diverse tertipuri, cum ar fi aşteptarea Congresului UDMR, nu vom scăpa din această situaţie. Am putea să găsim imediat în PDL pe cineva, cum ar fi Monica Macovei, spre exemplu, care se bucură de mult mai multă încredere publică decât Emil Boc. Totul este vraişte în partid, iar lucrurile se tot amână, cum s-a întâmplat şi cu reuniunea Consiliului Naţional de Coordonare, amânată până la 5 martie, suntem într-un impas. Invocarea Congresului UDMR ca termen este doar un tertip pentru a ascunde deruta, capacitatea partidului de a avea o opinie clară în privinţa premierului, de a da un răspuns articulat", a declarat Cristian Preda.

Schimbarea lui Boc s-a amânat până după Congresul UDMR
La finalul discuţiilor de marţi de la Palatul Parlamentului cu parlamentarii PDL, preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre necesitatea găsirii unui alt stil de guvernare, una care să nu mai vizeze trecerea prin criză, ci relansarea economică. Cât despre funcţia de premier, Băsescu a spus clar că va fi dezbătută abia după încheierea alegerilor din interiorul UDMR.

http://www.realitatea.net/udrea-pdl-trebuie-sa-gaseasca-o-noua-formula-de-guvernare_804672.html


6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Foarte bine facuta postarea !

Riddick spunea...

Se apropie nişte scadenţe. După care vor cădea toate măştile.

cristoiu spunea...

De catva timp am senzatia ca este pe punctul de a se naste primul partid cu adevarat european in Romania.Ca se v-a reforma PDLul,ca se v-a rupe din el o parte,ca v-a apare un nou partid,asta mi se pare preocuparea unei bune parti a PDL si a altor personalitati ,in frunte cu Traian Basescu.Prin partid european inteleg in primul rand un grad de coruptie similar mediei europene si un alt mod de aplecare al politicienilor la vocea cetateanului.

Riddick spunea...

Apariţia unui nou partid, chiar şi de "dreapta sotto-voce" este pozitivă dacă aduce noi votanţi (mai ales dintre dezamăgiţi). Dacă nu, nu.

cristoiu spunea...

Voturile vin in functie de personalitatile care populeaza partidul.Chiar daca sta o tura in opozitie,sau poate tocmai de aia,electoratul isi va da seama de pacaliciul cu USL ,partidul o sa aiba timp de asezare si de prezentare a programului.Singura problema,daca nu cuprinde majoritatea PDL sunt spatiile.

Riddick spunea...

Dacă nu prinde parlamentul în 2012, nu se mai ridică uşor.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: