17 februarie 2011

"Părţile contractante vor conveni, printr-o clauză expresă"



Un motiv important pentru care trebuie modificată legislaţia muncii:



- Hey, you gonna organise the cops ?
- Hey, that's easy. Someday I'm gonna organise the crooks.

- You want me to give up Jimmy Hoffa ? Hahahaha !


Apără drepturile salariaţilor din învăţămånt/sănătate/administraţie etc şi promovează interesele profesionale, economice, sociale, ba chiar şi culturale sau sportive ale acestora - acesta este rolul sindicatelor, potrivit Legii nr. 54 din 24.02.2003 şi a statuturilor acestor organizaţii. Bineînţeles, reprezentarea muncitorimii nu se face pe gratis, ci contra unei cotizaţii din venitul brut realizat - de 1% în cazul membrilor de sindicat şi de minim 0,6% în cazul celor care... nu vor să fie membri de sindicat.
Cu alte cuvinte, chiar dacă nu vrei să fii apărat/reprezentat de vreun sindicat, de plătit tot plăteşti!
Poate că nu întotdeauna rezultatele muncii liderilor de sindicat sunt simţite de angajaţii reprezentaţi, dar performanţele acestora sunt incontestabile. Realizările se pot vedea în declaraţiile de avere.
Întrebarea este de ce sunt obligaţi cei care nu sunt membrii acestor organizaţii să pună minim 0,6% din veniturile lor la dispoziţia liderilor sindicali.

Reprezentare cu forţa

Cotizaţia apare menţionată în Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional, valabil 2011-2014, la art. 103: „în contractele colective de muncă încheiate la nivel de unitate de către sindicate în numele salariaţilor, părţile contractante vor conveni, printr-o clauza expresă, ca salariaţii asupra carora se întind efectele contractului colectiv de muncă negociat, alţii decåt membrii de sindicat, să plătească o contribuţie pentru desfăşurarea negocierilor colective, care să nu fie mai mică de 0,6% din salariu dar care să nu depăşească valoarea contribuţiei sindicale. Această contribuţie urmează a forma un fond separat utilizat exclusiv pentru pregătirea şi desfăşurarea negocierilor colective“.
Bineînţeles, prin contractul colectiv de muncă la nivel de ramură cuantumul poate fi stabilit la nivelul maxim de 1%.
Poate procentul pare mic, dar astfel se adună sume de zeci de milioane de euro.

>> Jimmy Hoffa

2 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Mafia sindicatelor :

"În după-amiaza zilei de 30 iulie 1975, la orele 2:45, sau imediat după, Hoffa este văzut ultima dată într-o parcare din fața restaurantului Machus Red Fox din Detroit. Se pare că se întâlnise cu doi lideri ai lumii mafiote"...
..Cercetările au continuat ulterior, fiind implicat și FBI, dar fără niciun rezultat privind persoana celui dispărut...
Cu puțin înainte de a muri, Frank Sheeran, lider sindical de rang inferior, a recunoscut că l-a ucis pe Hoffa, împușcându-l prin spate cu două focuri de armă, după care l-a incinerat....
Ulterior, cercetările efectuate de poliție și de FBI au dezvăluit faptul că Hoffa, datorită dorinței sale de a reveni la putere, devenise indezirabil pentru cercurile mafiote, care doreau controlul fondurilor "

Riddick spunea...

Un sfârşit previzibil. În locul lui mergeam cu 2-3 gorile permanent.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: