16 septembrie 2010

Comisari din toate ţările, uniţi-vă !



Aşadar, Comisia Europeană are poziţia sa, "unanimă", după cum ne asigură comisarul Viviane Reding:

 


Mai întâi, ciudat este că poate avea o poziţie a sa Comisia Europeană. Mai ales cu privire la afacerile interne ale unui stat membru. 

Dar dacă poziţia Uniunii Europene diferă de cea a Comisiei Europene ?! Hai, că asta e întrebare-încuietoare, este ? 

Unanimitate ar însemna că dintre cei 27 de comisari europeni care compun Comisia Europeană, nimeni nu a dezaprobat aiureala cu procedura de infringement propusă de Viviane Reding împotriva Franţei.

Michel Barnier (comisar european numit de Franţa), dar şi Dacian Cioloş (numit de România) şi Kristalina Georgieva (numită de Bulgaria), să nu fi avut vreo obiecţie ? 

Orice variantă de răspuns da/nu are semnificaţia sa: dacă nu au avut niciunii obiecţii şi sprijină procedura de infringement, înseamnă că statele numesc înalţi funcţionari ai UE degeaba, poziţiile lor nefiind reprezentate în dezbaterile dintre cei 27 de comisari; dacă la nivelul Comisiei Europene nu există o poziţie unanimă în aceasta chestiune, înseamnă că un comisar european pentru probleme de Justiţie nu are ce căuta în acea funcţie.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

L-ai prins pe R.Golban ,cred.

B1Tv este pro-UE.
R Moraru are anumie aspecte ciudate ( il tot invita pe Patriciu).
Tot vorbesc de clearing.
Inainte de 89 toate tarile socialiste lucrau asa .
Se numea CTS- clearing tari socialiste- de fapt un troc

Sunt curioasa ce datorii avem si acolo la momentul '89-cu RDG ,Rusia, etc, etc.

Riddick spunea...

Joacă la două capete şi fraţii Păunescu, dar capătul ălălalt e sub nivelul mării.

Crystal Clear spunea...

Mda, este f greu sa gasesti un om de afaceri, curat, caruia efectiv sa-i pese de poporul asta...
Toti sunt lacomi.

Nu stiu daca ai observat ca s-a desfiintat si poatul de radio Info-Pro. S-a transformat in ProFM extins.

Dau stiri numai din ora in ora

Riddick spunea...

S-o ţină tot aşa. La dracu cu vuvuzelele.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: