28 august 2009

Justiția lui Pește





Gata, s-a hotărât: ''Adunarea Generala [a Judecătorilor de pe lângă Curtea de Apel București] a decis in unanimitate continuarea protestelor in urmatoarea formula imediata incepand cu data de 1 septembrie 2009, pana la la rezolvarea revendicarilor:

1. Se vor judeca numai cauzele in materie penala privind doar verificarea mandatelor de arest care expira, iar in materie civila, doar cauzele privind plasamentul minorilor si rapiri internationale;
2. Toate cauzele aflate pe rol vor fi amanate pentru noi termene de judecata;
3. Refuzul judecatorilor de a participa in comisiile si birourile electorale precum si la solutionarea contestatiilor electorale;
4. Transmiterea unui mesaj de solidaritate catre toti judecatorii si procurorii din sistemul judiciar din partea Adunarii Generale a Judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti;
5. Adresarea unei scrisori deschise catre Senatul Romaniei, Camera Deputatilor si catre Guvernul Romaniei."

O opinie critică o are profesorul de Drept, dl. Gheorghe Piperea, AICI (juridice.ro).

Magistrații obiectează că li se vor diminua veniturile, dar modul în care protestează afectează direct atât cetățenii care au probleme juridice, cât și funcționarea statului de drept. Ce naiba, dădeau Guvernul în judecată și cereau și primă de tupeu.

10 comentarii :

murfi spunea...

daca boicoteaza alegerile ramine base, nu?
de aici io deduc ca nu va tine mult supararea lor :)

Riddick spunea...

Mai este o chichiță: dacă Băsescu iese din termenul mandatului,prin neținerea alegerilor, este nevoie de președinte interimar ? Care ar fi Geoană. Care președinte interimar are toate prerogativele , inclusiv de nominalizare a premierului.

murfi spunea...

poi la moldoveni nu a ramas voronin?

Riddick spunea...

A rămas, dar acolo nu merg prezidențiale anticipate imediat, conform Constituției lor. Mandatul președintelui României se poate prelungi numai în condiții extraordinare, și nici măcar nu sunt sigur de această posibilitate.

dramoleta spunea...

Am apelat la justitie de cateva ori in viata. Sa stii ca mi s-a facut dreptate. Da, aici, in Romania. Si nu au fost procese usoare!
Judecatorii au nevoie de independenta totala. Au nevoie de salarii mari si de conditii speciale pt a-si desfasura activitatea. Munca lor nu este una oarecare.
Sistemul juridic trebuie complet restructurat. Din pacate, politicul nu a avut interes, in astia 20 de ani, in a schimba justitia.

Cred in demersul judecatorilor si il sustin!

Cand vom avea o justitie independenta, complet noua (nu codurile alea penibile inseamna justitie) abia atunci vom incepe si noi, romanii, sa intelegem ce inseamna sa fii stapan pe tine, pe destinul tau, intr-un stat de drept.

Am momente cand chiar regret ca sunt lenesa la scris. As avea multe de povestit. Justitia nu e un capitol scurt in destinul unei natiuni.

Riddick spunea...

Degeaba scrii texte de lege dacă oamenii în robe negre și gri sunt răuvoitori.
S-a vrut sabotarea justiției prin supraîncărcarea cu dosare a judecătorilor, am fost la căteva procese și am văzut cum intra grefierul cu zeci de dosare în brațe, care teoretic trebuiau parcurse în 6 ore.
Sunt foarte multe posturi vacante de procurori. Probabil ca avocați ori juriști, absolvenții câștigă mai bine.
Nu știu cum să iasă o lege a salarizării unice care să nu cuprindă și salariații din justiție.

niku_elektriku spunea...

vedetz, ma copii, c'a avut dreptate conu' dinu cin' o vrut sa va deie justitzia lui privata ?

Riddick spunea...

Daaa, conu' Dinu ie particoler, după ce bagă-n caraiman lovelele luate de la stat.
Teorie pentru grupa mică la grădiniță.

Anonim spunea...

magistratii sa comenteze cand vor invata sa aplice legea in mod obiectiv si cand nu vor mai accepta spagi sau cand nu vor mai linge in fund anumiti politicieni...pana atunci ciocul mic si la munca...

Riddick spunea...

Ei spun că sunt Putere in stat, de-aia vor sa stea ! ;-)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: