29 august 2009

"Aftonbladet" minte !







LIBEL = CALOMNIE - în engleză


Ziarul suedez Aftonbladet a publicat un articol în care afirmă că Israelul prelevează organe de la palestinieni ucişi în confruntări cu armata - ba chiar ar răpi şi ucide palestinieni pentru organe - organe care apoi sunt folosite în transplanturi ilegale.

Articolul a declanşat un imens scandal diplomatic. Redactorul-şef nu aduce probe, dar susţine că a aprobat apariţia articolului pentru că această afacere "ridică întrebări pertinente". Se referea la un caz din 1992.

Cerându-li-se dovezi clare, cei de la Aftonbladet susţin că sunt atacaţi de "maşina de propagandă evreiască".

Fratele unui palestinian ucis în West Bank dezminte că acesta ar fi avut organe lipsă - cazul relatat de Aftonbladet.

Ministrul de externe suedez, Carl Bildt, refuză să critice articolul, susţinând că guvernul trebuie să apere libertatea presei.

Acelaşi guvern, totuşi, a închis site-urile care difuzau caricaturile cu profetul Mohamed, în 2006.
Clipul arată ca în trecut, evreii erau persecutaţi şi ucişi în urma calomniilor că ar folosi sânge de la copii creştini sacrificaţi, pentru ritualuri religioase. Termenul în engleză este blood libel - calomnia sângelui.

Recenta calomnie apăruta în Aftonbladet, a fost iniţial difuzată de ziarul oficial al Autorităţii Palestiniene, Al-Hayat Al-Jadida, în decembrie 2001.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: