18 martie 2022

Vine CURĂŢENIA GENERALĂ

Şi nu numai în Rusia şi "Ucraina". Cine are urechi de auzit, să audă. Bine.

Nu mai este loc pentru paraziţi, oengişti, filfizoni, varani, ţirieci, şi nici pentru "idioţii utili".

 

Şi după anunţul către tartori, o avertizare pentru pioni:

 

11 comentarii :

Gabriel spunea...

Citat cu google translate din blogul rusesc navy-korabel.livejournal.com, din prietenii col. Cassad:
"În plus, există informații că „înainte de război, existau acorduri cu reprezentanții elitelor unui număr de orașe din sudul și estul Ucrainei și au promis că își vor preda orașele în cazul Zilei Z. Mai mult, întregul curs al ostilităților de lângă Harkov pe 24 februarie sugerează că armata rusă, crezând elitele ucrainene locale (în acest caz, orașul Harkov), a realizat exact acest plan - tăierea rapidă a orașului din partea Ucrainei, astfel încât administrația locală să poată proclama un nou guvern ucrainean. Dar ea (administrația) a lovit în spate. A susținut actualul regim... Din acest motiv nu s-au creat administrații militaro-civil în primele zile de război... Încă o dată, autoritățile ruse au avut încredere în așa-zisele elite ucrainene „pro-ruse”, în care nu se poate avea încredere sub nicio formă”. Dacă este adevărat, o altă trădare ucraineană, devenită o trăsătură de caracter național la nivelul oamenilor de la putere , cu siguranță a încetinit operațiunea."
https://navy-korabel.livejournal.com/
Articol din 20.03.2022.
Citat din alt articol pe blogul chem-molnija.livejournal.com, alt prieten al col. Cassad:
"Tactica armatei ruse în primele zile ale operațiunii a fost calculată pe baza faptului că Forțele Armate ale Ucrainei vor trece de partea Rusiei sau cel puțin vor rămâne neutre, deci nu au fost greve la cazarmă și la forța de muncă.
Din păcate, procesul de nazire a Ucrainei a mers mai departe decât se aștepta (sau spera) conducerea rusă, iar Forțele Armate ale Ucrainei în ansamblu au luat partea naziștilor, iar dorința de a evita pierderile în rândul armatei ucrainene a condus armata rusă. la pierderi semnificative proprii. Acum această abordare a fost revizuită, iar Forțele Armate ale Ucrainei sunt considerate un inamic."
https://chern-molnija.livejournal.com/
Din 19 martie 2022
Principalele prezumții pe care s-a bazat invazia rusă s-au dovedit fundamental eronate.
De aceea forța de invazie rusă a fost castrofal subdimensionată, nu a existat un blitzkrieg și au probleme de logistică.
Totul se credea că va fi o operațiune de schimbare de regim în care vor prelua Ucraina sau cea mai mare parte din ea pe modelul Crimeii și Donbasului.
De aceea tot așteptam noi loviturile masive pentru scoatere din uz a apărării Ucrainei și nu mai veneau. Au început practic abia în săptămâna a treia, după ce rușii au înțeles dezastrul.
Rusia a pierdut acest război înainte să înceapă, deoarece întreaga planificare s-a bazat pe premize total eronate, posibil cel mai mare dezastru de intelligence din istoria modernă.
Odată prăbușite toate aceste așteptări, practic ei rescriu de la zero planurile și s-au trezit într-un război de proporții în care probabil nu s-ar fi băgat, dacă serviciile ruse de informații nu erau niște catastrofe și asigurau o informare decentă.

Gabriel spunea...

Referitor la "greve" și "forța de muncă" din comentariul meu anterior - scuze, e google translate din rusă, trecut probabil întâi prin engleză (rusă -> engleză -> română). E vorba de "lovituri" (strikes) și personnel (personalul militar, nu "forța de muncă").

Riddick spunea...

Încep "de la coadă".

Nu-i clar dacă Rusia (va) pierde războiul. Poate doar dacă exact aşa planificase conducerea ("Putin") şi doar dacă acest plan n-a fost interceptat şi blocat. Din Rusia.

Cred că cioaca aia cu "predarea oraşelor" a fost iniţiată de ruşi intenţionat, ca să creeze probleme suplimentare, fricţiuni între militarii ucraineni şi autorităţile locale, înainte de invazie. Doar un cretin ar putea crede în fezabilitatea acestui plan, mai ales că militarii au "lanţul de comandă" diferit de cel civil şi pe deasupra şi supervizori "NATO" (americani + britanici). Pe de altă parte, dacă planul chiar a fost lansat şi sprijinit de comandamentele RU, acolo s-au dat de gol big time agenţi infiltraţi - vom vedea consecinţe?

Putin are probleme mari, iar cea mai mare este că linia lui "moderată" nu mai este tolerată de Sistemul RU (de "Stavka" - ghenăralii).

Gabriel spunea...

Îți dau dreptate: doar un cretin putea crede ...
Doar că nu mai sunt sigur de inteligența celor de acolo.
Aceste premize false de la care au plecat explică tot comportamentul inexplicabil al Rusiei în acest război. Nu aș fi crezut aceste informații dacă nu le citeam pe bloguri rusești care susțin războiul.
Dezinformare masivă și auto-dezinformare: li s-au furnizat informații care se potriveau propriului bias informațional, cu alte cuvinte li s-a spus ce voiau să audă și au crezut. Ucrainenii vă iubește:
1) Armata Ucrainei nu va lupta decât sporadic;
2) Poporul rusofon din Ucraina e de partea voastră și va declara republici populare.

Riddick spunea...

Cu ce personal să "taie" un primar oraşul "şi chiar regiunea" de restul teritoriului - cu ăia de la mătură, de la spaţii verzi şi cu casierii şi contabilii de la taxe locale?! Că n-au fost "forţe în adormire" s-a văzut de la Maidan (2014), când ar fi ieşit să apere un regim legitim (dar deja infiltrat letal).

Aia cu rusofonii e parţial adevărată - susţin Rusia dar nu acţionează, "fiind sub teroare". Pe de altă parte, mulţi rusofoni au cedat consumerismului şi "s-au cosmopolitizat". N-ai bază-n ei, chiar bloggeri ruşi spun că acum "era ultima şansă de recuperare a Lumii Ruse în hotarele ei vechi".

Gabriel spunea...

E bine spus: ERA ultima șansă.
Nu primarul ar fi urmat să taie orașul de restul teritoriului ci armata rusă, care în unele cazuri a și făcut-o. Primarul trebuia doar să declare republica populară. Dar republicile populare nu au apărut în zonele "tăiate".
Asta explică parțial comportamentul bizar al armatei ruse despre am mai scris - se plimbă pe drumuri și periferiile orașelor. Probabil exact asta făceau: executau planurile de "tăiere" a unor zone/orașe care ar fi urmat să se autoproclame republici ca în Donețk, ei urmând să le apere de eventuale represalii.
Nu s-a întâmplat.

Anonim spunea...

russrat.ru - un site foarte bun. Analize serioase, fara tam-tam propagandistic.

Titlu:
Russia will form a new world order primarily by military force

Pornind de la observatia ca:
Since February 24, 2022, the essence of the international situation is that no agreements with the West, either oral or written, work - only the pressure factor works.

Articolul ajunge la concluzia:
Thus, the situation in Ukraine is the most important from the point of view of Russia's formation of a safe space at its borders, but this is only the first stage of this process. The harsh truth of life is that 5-10 years of military feat and hard work await our country.

https://russtrat.ru/en/analytics_/21-march-2022-2354-9513

Un alt articol pertinent:

The people have the right to know the reasons for Nabiullina's reappointment
Nothing corrodes the national consciousness more than a lack of understanding of the motivation of the actions of the authorities, especially in situations where a public demand has already formed

Articolul pune o intrebare pe care mi-am pus-o si eu: ce e cu femeia aia din fruntea Bancii Centrale a Rusiei, care a transferat la Londra sute de tone de aur si sute de miliarde de dolari, aur si dolari care tocmai le-au fost furati? Si de ce Putin a propus-o, din nou, zilele astea, in fruntea Bancii Centrale?

"Arguments like "the president trusts" do not work here." zice articolul.

"But nothing corrodes the national consciousness more than a lack of understanding of the motivation of the actions of the authorities, especially in situations where a public demand has already formed. The surname Nabiullina today causes no less idiosyncrasy than the surname Chubais.

Perhaps, when discussing the candidacy of Elvira Nabiullina for the post of chairwoman of the Central Bank in the State Duma of Russia, we will hear from her answers to all these questions, as well as proposals for changing monetary policy."

Concluzia: "...in a situation when Russian soldiers and officers are dying in Ukraine fighting for our Motherland, it is extremely dangerous to ignore public opinion in this way. This is exactly what the West is trying to achieve: so that the pendulum of unprecedented high confidence in our supreme commander-in-chief swings sharply in the opposite direction. And this cannot be allowed in any way!"

Riddick spunea...

Aia cu Nabiullina "ţine de Putin", la fel şi alegerea lui Medvedev (recentă) la congresul partidului Rusia Unită, ca şef de partid. "Partidul lui Putin", iar Medvedev este contestat de naţionaliştii ruşi. "Trădător", "atlantist", "complicele oligarhilor".

O chestie gravă din 2011, referitoare la Putin - şi pare adevărată: https://riddickro.blogspot.com/2014/12/ilyukhin-only-lived-month-after-he-made.html

Putin-nePutin, sunt multe cârtiţe active în Rusia, dar sper că "asta se va remedia" rapid.

Anonim spunea...

Vad ca link-ul tau duce, printr-un alt link din articol, la Strelkov ("Strelkov îl acuză pe Putin că trădează Novorossia") - un tip care totdeauna mi-a fost suspect.

Citisem ieri articolul "The many “great coming outs” triggered by the war in the Ukraine" pe The Saker, iar la comentarii cineva (Nightvision, un tip cu multe informatii interesante) a adus vorba de Strelkov. Dar nu prea favorabil, numindu-l "expert". Au intrat si altii in vorba, iar The Saker s-a enervat si a taiat-o scurt:

Strelkov is a batshit crazy 6th columnists.
Please don’t mention him here,
Thank you!

https://thesaker.is/the-many-great-coming-outs-triggered-by-the-war-in-the-ukraine/#comment-1049049

Riddick spunea...

Aha, "a şasea", citsem - diversioniştii "ultras". Strelkov se declara "monarhist", pe atunci (2014-2015), ceea ce îl făcea suspect şi pentru mine. A plecat din Donbas la Moscova, declarând că "acolo se va duce lupta cea mai importantă". N-am mai auzit multe despre el, de atunci. E un cont Twitter strelkov.info, dar nu ştiu dacă este al lui de-adevăratelea. Arată imagini relevante - filmări.

N-aş bagateliza integral criticile "dinspre dreapta" la conducerea rusă, mai ales citind una-alta pe johnhelmer.net - un expat la Moscova de ani şi ani, "pro-rus".

Pe al doilea link se poate intra mai bine, la primul mie îmi apare "error 502":

https://johnhelmer.net/

https://johnhelmer-net.translate.goog/?_x_tr_sch=http&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=ro&_x_tr_pto=op,sc

Nefericită expresia cu conotaţii negative, "coloana a cincea" - iniţial se referea la patrioţii franchişti din Madridul ocupat de roşii, care s-ar fi alăturat luptei după ce celelalte patru coloane de atac naţionaliste s-ar fi apropiat destul. Generalul Emilio Mola (naţionalist) a menţionat-o la o emisiune radio, ducând la represalii ale republicanilor ("roşiilor") asupra suspecţilor şi deci la "dezafectarea" organizaţiei clandestine.

Riddick spunea...

Eh - "Error 521" (la Helmer)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: