13 martie 2021

Guşă, propagandist pro-austeritate

Pentru cei care mai au aşteptări pozitive dinspre acest personaj. Atenţie şi la pseudonaţionaliştii de ziua a şaptea (unii, aurii) printre care s-a camuflat recent, şi cu/prin care se validează reciproc. Ca şi la oficinele lor media, online, politice şi oengistice.

Doi teoreticieni-propagandişti austerizatori şi ... isărescieni. Iată-l oferindu-i tribună economistului BnR Valentin Lazea, care căşunase recent pe bugetari. Care mai este şi membru în oficina globalist-masonică numită Asociaţia Română pentru Clubul de la Roma. Şi care mai afirmase că "trebuie scoşi din circuit micii agricultori" şi că "este necesară creşterea preţului la energie".

În clipurile de acest gen, Guşă se adresează altui public decât cel #REZIST, încercând să-i inoculeze narativele Sistemului, ambalate ca fiind rostite de o "sursă de încredere" (el !). Nu demult zicea că pandemia COVID nu-i "o gripă", ci un atac masiv cu armă biologică. Şi zicea... bine ("ce gripă te face să-ţi pierzi mirosul? aici este vorba despre un agent patogen creat pentru a ataca sistemul nervos"). Ei, asta nu-i ceva ce se adresează haştagilor, ci celorlalţi cât de cât normali. "Gambit" pentru credibilizare (demaşti câte-o minciună de-a Sistemului dar în faţa unui public care deja n-o mai crede, spre a-l "frăgezi" pentru strecurarea în mod subtil a altor minciuni, pe care să le halească pe nemestecate). După unele de-astea, "pe bune", urmează strâmbele, precum clipul de faţă. Infiltrare după diversiune, dezinformare gri. Totuşi, este încurajator: asta arată că Sistemul a ajuns în defensivă, ba chiar s-ar putea spune că este încolţit şi duce lupte de ariergardă.

5 comentarii :

Anonim spunea...

Da' care-i treaba cu Gusa , nu mai are monetar suficient , nu mai este bagat in seama si-si doreste neaaparat recunoasterea si recunostiinta boborului vs intelectul sau stralucit ? ALtminteri , chiar nu-mi pot explica emisiunea decat , DACA SI NUMAI DACA ...SE PREGATESTE PENTRU CEVA !!! Ca nu-l prea inghit poporenii s-a vazut deja in iarna lui 2012 cand , al alergau unii sa-l cotonogeasca , prin faza Teatrului National . Stiu ca este Presedinte al ARJ { Asociatia Romana de Judo } , si-o dorii si o altfel de ... presedentie ??? Sincer sa fiu , al prefer pe Ciolacu { mai traieste asta ?} lui Guse : cel putzin asta ,cand te minte in fatza te prinzi instantaneu pe cate vreme Guse...asta-i pervers pana la Dumnezeu si doua etaje mai jos ! P.S. GOLD TV asta-i , televiziunea lui sau este doar actionar din umbra , alaturi de Moise Guran SCL ? Parca l-am vazut acolo si pe Patraru care , dupa ce-a fost inlocuit cu Selly s-a carat de la Prima !Astia de la PRIMA au de pierdut fireste caci 1000 de cacaciosi chiar daca-s numiti Selly , nu pot vreodata s a faca ceea ce facea Patraru !

Riddick spunea...

Nu ştiu dacă-i şi Guran băgat (poate da). Guşă "e-n misiune" de muuultă vreme, iar pentru credibilizare mai schimbă tacticile însă niciodată, tabăra.

Anonim spunea...

" Guşă mai schimbă tacticile însă niciodată, tabăra. " Serios ? Si ce fel de social democrat poate face apologia austeritatii alaturi de Valentin Lazea cata vreme este INCA social democrat si stie precis a cui este vina pentru scadera economica a Romaniei ??? Cum dracu sa stai alaturi de astia stiind precis ca , astia au fost principalii vinovati de decaderea din cam toate punctele d e vedere a Romaniei ??? Consecventa poate fi laudabila pentru un bou , pentru un politician poate insemna sinucidere politica sau...crede cumva ca boborul si " serviciile " n-au tinere de minte pe termen lung ? Asta si...Codrin Stefanescu care-l lauda pe ala care-l plateste mai baban , niste jigodii !

Riddick spunea...

Da' cine poate crede că Guşă "este social-democrat"? O fi rămas definiţia asta doar asa, rezidual. De fapt, însăşi titulatura "social-democrat" în loc de "socialist" spune enorm: socialiştii n-ar aproba niciodată cota unică de impozitare, aşa cum au facut-o "social-democraţii" (ca să dau doar un exemplu de impostură). Şi nici naţionalist-conservatorii n-ar aproba-o.

Riddick spunea...

"Tabăra" lui Guşă este cea globalistă. Şi DA, "social-democraţii" fac parte din ea. Nu şi "socialiştii-socialişti", "naţional-socialiştii" şi naţional-conservatorii.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: