13 februarie 2021

Şi Peia este dubios, dar ce spune aici despre culisele de la AUR pare plauzibil


Ninel Peia a fost exclus în 2016 din PSD la iniţiativa lui Dragnea*, fiindcă a demascat efectele nocive ale vaccinării "de tip nou". Se poate să fi fost doar un joc tactic, o legendare, spre a fi "acreditat", plantat din timp ca militant antisistem, iar pretextul ales a fost unul "greu", "autentic". Se dă(dea?) monarhist**, iar numele partidului său (Partidul Neamul Românesc), deşi perfect respectabil este greoi, "ineficient electoral". Şi pare dinadins ales aşa, încât de critici "alegerea ineficientă"... apari ca anti-patriot.

Da, pare plauzibil. Dar tot plauzibilă este şi teoria că ar putea fi toţi, înţeleşi (toţi protagoniştii scandalului de la AUR, "distribuiţi pe roluri"). Scopul? Dinamitarea votului naţionalist pro-AUR de circa 10%, şi demoralizarea acestui electorat, acum în creştere ("ia uite, nici ăştia n-au făcut ce trebuie, degeaba i-am votat!").

* martie 2016, încă nu se inventase... PSDragnea (e-heee...)
** HAIT ! Şi nu numai, se declara şi pro-"SUE" (stenogramă, şedinţa Camerei Deputaţilor, 21 mai 2013): "Şi, atunci, de ce să nu cerem îndrumare? Statele Unite ale Americii se pare că au găsit drumul cel bun. Cel puţin de vreo 200 de ani, încoace... Poate ar trebui să încercăm aşa: Statele Unite ale Europei (SUE), respectiv, transformarea Uniunii Europene într-o federaţie de state-naţiune (o republică constituţională federală, în esenţă), fiecare cedând suveranitatea autorităţilor de la Bruxelles şi Strasbourg. Pe scurt, asta merge, avem un model, avem ceva ghizi calificaţi, am putea avea o ţintă mai uşor şi mai rapid de atins."


5 comentarii :

Riddick spunea...

Cineva MINTE:

La pagina AUR de azi apare "Suntem singura mișcare politică care se opune deschis vaccinării obligatorii a populației!" (comentariu la proiectul de lege privind "vaccinarea obligatorie").

In clip, Adriana Bahmuţeanu spune că Diana Şosoacă a publicat tot azi pe pagina ei că "AUR susţine legea vaccinării", iar Ninel Peia spune imediat după asta că AUR a făcut cu Şoşoacă exact ce a făcut PSD cu el acum aproape cinci ani (adică, a trecut la excludere).

Anonim spunea...

Amandoua mint cu nerusinare caci , asta insemneaza politica : sa impletesti adevarul cu minciuna atat de credibil incat , una sa para...ailalta .Iar...Adriana Bahmuteanu de cand a reinviat aceasta sugatoare a penisului unui milionar olog , si-a terminat banii castigati in urma divortului de Prigoana ? Ninel Peia nu stie ce spune caci , diferentza dintre cazul lui si cel al Sosoaicai se masoara in ani lumina insa , o nelamurire asi avea : astia de la AUR o stiau pe madamme Sosoaca ce fel d e personaj este inca inainte de-a o coopta in partid si-a o pune pe lista de candidati la Parlamentul Romaniei si ma-ntreb { justificat zic eu } , cum ma-sa de dl. Tarziu , dl. Simion , sau dl.Dan Tanasa { fara sa-l mai amintesc pe dl. Gen.rez/retr Chelaru sau domnii Toba si Roman } nu s-au prins inca de pe-atunci de faptul ca , Sosoaca este o tipa vulcanica { a se citi...incontrolabila } si ca , in viitorul mai apropiat sau mai indepartat va aduce deservicii imaginii pe care ei o doreau pentru acest partid...si nationalist , si crestin ortodox dar si conservator ? Chiar n-au realizat faptul ca Sosoaca va devenii emblema AUR ca le place sau nu sa recunoasca asta ? Vad ca si MAESTRUL Diaconu , Mircea Diaconu plus alt MAESTRU numit Bobby Paunescu , sprijina AUR si banuiesc ca-s destui intelectuali ce fac asta insa , acum pe bune : chiar crede cineva ca , daca nu le-ar fi placut circaria pe care-o declansa de fiecare data Sosoaca , daca nu le-ar fi placut si n-ar fi crezut ca le foloseste , ar mai fi acceptat-o in echipa , ar mai fi acceptat-o drept COPRESEDINTE ? Hai George Simion , chiar n-am pretentii la tipul asta cu mintea plina de fumuri si idei naive privind unirea dintre Romania si Moldova insa , ceilalti domni si doamne INTEELCTUALE ale AUR sa fie chiar atat de prosti incat sa accepte sa fie compromisi fie si de simpla prezenta a Sosoaicei la masa lor , asta chiar n-o pot intelege ! Acum c-au dat-o afara din partid { gurile rele spun cu totul altceva } nu-i mare lucru : cum am mai spus Diana Iovanovici Sosoaca nu trebuia sa existe in acest partid asa zis nationalist insa , ramane marea intrebare scaunul de SENATOR , POSTUL DE SENATOR AL ROMANIEI ocupat de catre aceasta fiinta atat d e instabila mental{ dupa declaratia proprie a domnului Lavric } , cu ala ce vor face caci , zice Constitutia , ca-i al lui SOSOACA DE DREPT !? PS. Am auzit ca , AUR s-ar fi afiliat Conservatorilor Europeni . Oare acesta sa fie pretzul platit pentru asa ceva , excluderea Sosoaicai ? Am platit si vom platii neam de neamul nostru "afilierea " la UE , oare macar asta n-ar trebui sa dea de gandit noilor politicieni nationalisti ai Romaniei ? PPS. Orice ar zice lumea , la protestele din seara zilei cand s-a intamplat nenorocirea la Matei Balsi , scorul Diana Sosoaca -George Simion si orice alt politician , va ramane in permanetza 10-0 ca pe Groapa lu' Oatu !

Riddick spunea...

M-aş lipsi de "sprijine" precum cele de la Diaconu (care a semnat "pentru Statele Unite ale Europei" ca europarlamentar), de la vopsitul Peia, de la vopsiţii ceilalţi (Târziu, Chelaru, Bobby Păunescu, foarte posibil şi George Simion). Şosoacă apare ca ("blondă") naturală printre ăştia, care se deghizează. Dar sunt semne de întrebare şi cu ea.

Da, afilierea la ECR (grupul euroconservator) "are consecinţe". Deja pe unele le şi vedem ("ciocu' mic").

Cum am scris la postare:

Dar tot plauzibilă este şi teoria că ar putea fi toţi, înţeleşi (toţi protagoniştii scandalului de la AUR, "distribuiţi pe roluri"). Scopul? Dinamitarea votului naţionalist pro-AUR de circa 10%, şi demoralizarea acestui electorat, acum în creştere ("ia uite, nici ăştia n-au făcut ce trebuie, degeaba i-am votat!").

Anonim spunea...

DA !!! Dinamitarea votului nationalist , nu neaaparat a votului pro-AUR ci , a oricarui vot ce-ar putea da macar senzatia de nationalism . Postarea dumitale { aia cu Isarescu } sustine aceasta parere care... de fapt nu-i doar parerea mea , este parerea omului simplu , a omului de pe strada care doreste sa-si traiasca viata simplu fara sofisticarii , asa cum a lasat-o Dumnezeu .Si chiar cred ca si asta inseamna nationalism : dorinta de-a fi lasat sa traiesc in pace cu toata lumea , fara acordul sau sfatul unor formatori de opinii indiferent de unde-ar provenii acestia .Daca binevoiesti ati amintii , mi-am exprimat in nenumarate randuri parerea ca AUR nu-i de fapt AUR ci PIRITA . Cred ca inca de prin vara lui 2020 implozia AUR-ului era doar o chestiune d e timp si , doar cei ce , vrajiti de stralucirea cu nuante nationaliste a acestui partid n-o acceptau ca sigura .Fara sa ma dau drept Petrache Lupu sau macar baba Vanga , eu cred ca , daca AUR rezista pana-n toamna in formula actuala...e mult . Vor ajunge in alte formatiuni politice ? Pai doar daca ne uitam de unde provenea avocata Sosoaca sau chiar si Simion , de unde si-au supt laptele astia si ceilalti membrii babani ai AUR si TREBUIE sa ne-ntrebam : pentru ce tot circul asta dezgustator ?

Riddick spunea...

E acelaşi scenariu - sau aproape acelaşi - ca la distrugerea PP-DD, numai că acolo liderul DD a fost un naiv, nu ca aici, lideri "iniţiaţi". Lui DD i-au fost infiltraţi oameni în partid chiar sub nasul lui, aici "echipa" a venit gata formată. S-au speriat când PP-DD "a scos" cât PDL.

Indicatorii de autenticitate vor fi atitudinea faţă de vaccinuri, faţă de (S)UE, faţă de angrenarea României în război şi pe 4 iulie participarea sau nu la serbarea de la Ambasada Licuriciului. FAPTE, nu vorbe.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: