13 martie 2020

Tot omul Licuriciului şi ăsta, numai că "civil". Bufleiul ar fi atras prea tare atenţia.


Timpul nu mai are răbdare, vorba lu' Marin Preda ("Moromeţii"). România este planificată drept teatru de război şi bază avansată de atac "pe direcţia Est". Nu zic vorbe mari, hai să nu ne mai minţim şi să începem să vedem prin fumul propagandei. Demult se cocea aducerea Bufleiului (g-ral "r." Nicolae Ciucă) premier. Planul aducerii unuia iniţiat în amănunt în directivele de război ale Licuriciului pe Direcţia Est, a rămas dar se pare că a fost ajustat, preferându-se aducerea unei clone mai puţin stridente. Atenţie la numele cu care va veni PnL la consultările de la Cotroceni, "narativul Cîţu" fiind: cedez, premier trebuie să fie preşedintele partidului (adică, Orban). Nu prea cred că PnL va zice "Orban", ci "abţinere, îl lăsăm pe dl. preşedinte să decidă".

Vişan e "doar" tembel sau se dă de gol când îl laudă la ordin pe Dudu Ionescu? "Are toate calitățile pentru a trece țara prin criză, a fost ministru de interne și ministru Apărării Naționale, actualmente este consilier de stat la Administrația Prezidențială."



Gelu Visan
Constantin Dudu Ionescu,
Propunerea de Premier a lui Iohannis.
Câțu nu a plecat.
A fugit rupând pământul, cu 10 minute înainte de a fi votat.
Asta nu o poți face decât la ordin, și nu al lui Orban, ci al lui Iohannis.
Personal, mă bucur că a fugit. Așa cum știm cu toții, a fost o propunere la "mișto". Chiar nu putea Câțu să conducă un guvern.
Felul în care a făcut-o, este însă un mat pe care PNL-ul și l-a dat singur.
Mai mult decât fuga lui Câțu, mult mai grav este cinismul lui Iohannis și al PNL-ului.
Felul în care a fugit Câțu se datorează iresponsabilității lui Iohannis, Orban și PNL, dar și mișcării politice responsabile ale tuturor actorilor politici, mai puțin PNL: se hotărâseră cu toții să voteze guvernul, calcându-și pe inimă. Și când să-l voteze, a fugit. Pentru că era la mișto. Adică ar fi bun la finanțe, dar nu e bun ca PM. Nu, e un dezastru și la Finanțe, iar felul în care a fugit arată totul despre el. Putea să se retragă luni, marti, miercuri, de dimineață, etc.
Totuși...
Eu cred însă că totul a fost un calcul politic al lui Iohannis, la care este implicat și Ciolacu.
De ce?
Pentru că Ciolacu nu s-ar fi băgat să anunțe că-l va vota pe Câțu, - sau, mă rog-, că lasă la latitudinea parlamentarilor PSD decizia, dacă știa că trece guvernul. Este clar că Ciolacu a știut că va fugi Câtu. Mai mult, știa și programul de sâmbătă și duminică al Parlamentului, lucru pe care dealtfel l-a și confirmat Iohannis.
Iohannis este clar că vrea să scape de Orban. Nu cred sub nici o formă că-l va propune tot pe el. Fraza cheie este:
“Dați-mi un Guvern împreună cu care să mă lupt 100% cu Coronavirusul”, cu toate metodele, deci inclusiv cu starea de urgență.
Păi acuma nu are un guvern?
Ba da, dar vrea altul.
Toate înjurăturile și le ia Orban, privit de mulți că ar rămâne fără serviciu - dealtfel și toată presa Sistemului dă vina pe el -, în timp ce Iohannis îi mulțumește pentru fugă lui Câțu, deci a fost și la îndemnul lui.
Toată mișcarea, inclusiv cu sprijinul lui Ciolacu, a fost pentru a-l decredibiliza pe Orban, pentru că Câţu nu se pune.
Iohannis a dat de înțeles câ mâine va anunța PrimMinistrul.
Cine va fi?
Constantin Dudu Ionescu
Aceasta va fi propunerea lui Iohannis de premier.
Are toate calitățile pentru a trece țara prin criză, a fost ministru de interne și ministru Apărării Naționale, actualmente este consilier de stat la Administrația Prezidențială.
O mișcare politică interesantă, nu?

2 comentarii :

Anonim spunea...

Mai traieste Dudu Ionescu si daca da , atunci cum dracu de si-a amintit neamtul de numele astuia taman acu' ? Am inteles este INCA , consilier in Administratia Prezidentiala !Intrebare : japitza asta de Dudu Ionescu , a avut vreodata dupa '90 fireste , si alt job in afara aceluia de-a manca KAKAT pe la sediile partidelor caci... asta n-a fost pe la taranisti la un moment dat ? Ca a fost si " apropiat " al lui Dan Voiculescu asta nu-i un capat de tara insa , ca Werner sa si-l ia consilier , la asta chiar nu ma asteptam . Credeam in inocentza mea ca individul , satul de politica si politicianism { asta-i dintr-o declaratie a sa dupa ce-a ratat deputazia pe listele umanistilor } s-a intors la plansha de desen tehnic , la biroul de inginer si ca , lucreaza in domeniul aviatiei pe la Boeing insa , vad ca se adevereste vorba stramosheasca : cine-a manacat KKT odata , nu se ma lasa dus de langa latrina !Pe Visan l-am vazut mai zilele trecute itr-un studiou de televiziune si mi-am adus brusc aminte ca tipul... nu mai este deputat . Atunci cum dracu de se tot baga in seama pe... FB ? De fapt , vad ca-i deja o moda ca , toti politicienii sa aiva cont si pagina de FB si-atunci , nu pot sa nu ma-ntreb : de ce oare nu facem un Guvern , un Parlament eventual si-un Presedinte... FACEBOOK ? Eventual si procesul de vot sa fie tot pe FB si-atunci poate ca , vom scapa d e griji ? Nu manifestatii , nu proteste poate ca nu vom avea nici Jandarmerie caci p'astia nu vad sa fie atat de... subtili . Poate c-am avea bucuria s a vedem si cum dispare ANAF si tot asa . Liviu Dragnea si altii ca el , ar putea sa-si faca linistitzi puscaria... tot pe FB iar PROCURORII si JUDECATORII si-ar lua salariile si pensiile nesimtzite , evident tot de pe FB ! Mai frate , d e ce mortii mamii lor nu stau astia in banca lor si sa-si scrie memoriile d e pe vremea cand latrau in curtea Parlamentului , a Guvernului sau la Cotroceni in scurtele perioade cand , asi fac job-ul pe care l-au avut { daca l-au avut } inainte de-a fi "alesi " ? O tine asta de acel proverb stravechi care , nu-i nici macar tipic romanesc ci mai degraba vine , din partea unui scriitor maghiar pe nume : Petofi Sandor ? Ce sa-i fac , numar zilele pana pe 15 Martie si , mi-amintesc vrand nevrand de javrele din batatura noastra !?! Riddick , iti doresc sa ai parte { mai ales ca azi este vineri deci incepe weekendul } , de un COVID 19 de buna calitate adica NU CHINEZARIE ci... ceva mai parizian sau chiar napoletan : RESPECT RIDDICK !

Riddick spunea...

"Dudu" Ionescu are stagii de specializare pe la NATO şi pe la Colegiul "Naţional" de Apărare, este demult "luat în evidenţă".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: