15 noiembrie 2019

PSD, blat perpetuu, chiar şi prin "(foşti) combatanţi"


Nicio întrebare de la reprezentantul PSD în Comisia TRAN pentru candidatul eurocomisar la transporturi, "din partea României" (Adina Căcărău... ăăă... Vălean). Vreo două, de complezenţă, din partea lui Marian-Jean Marinescu (PnL/PPE), semnatar al Manifestului Spinelli. 

Prezentarea candidatului, întrebările şi răspunsurile se pot citi aiciNu s-a repetat circoteca de la Rovana Plumb, când europarlamentarii PnL-USR răspândeau foi prin "parlamentul european" împotriva candidatului desemnat de PSD. DUEncilă a dat consemn, "nu v-atingeţi de Vălean" ("nu o să dau voie europarlamentarilor PSD să critice candidatul României").

Cristian Terheş este omul PSD la TRAN ("plin"), Grapini supleantă (ea probabil nici n-a participat la audiere şi vot). Dar Terheş este şi popă (greco-)catolic, chiar dacă oprit de la slujire odată cu intrarea în politică (caterisit? parcă nu). Deci obedienţa lui faţă de Vatican globalişti este de bază, nu "lupta" ce-a mimat-o el online. De-aia a stat momâie la audieri, şi mai mult ca sigur c-a şi votat pro. Din ce ştiu, doar grupul eurosceptic nu i-a dat vot favorabil lui Vălean, şi probabil nişte neafiliaţi, de a avut la vot 36 din 50 (poate unii au absentat). PSD, ca partid eurosocialist, o fi votat şi el pentru "candidatul României".

Un comentariu :

Riddick spunea...

Hai sictir, popo! (dac-oi citi aici...)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: