29 ianuarie 2016

"Ca păduchele pe frunte"Trădătorii eurofederalişti nu se pot abţine, şi semnează infamantul manifest Spinelli. "Din partea României" erau până acum "doar" Renate Weber (ex-PnL, ALDE / grupul ALDE) şi Mircea Diaconu (ex-PnL, "independent" / grupul ALDE). Acum a apărut şi al treilea - Marian-Jean Marinescu (PnL / grupul PPE).


Weber apare "bis" - eroarea (sau accentuarea ?) persistă de multă vreme, probabil a semnat de fiecare dată, la câte o eurolegislatură. Şi chenare negre, ei fiind practic morţi, ca cetăţeni (loiali) ai statului român.
"Soluțiile naționale sunt soluții ale trecutului. Scopul nostru este o Europă federală post-națională, o Europă a cetățenilor. Acesta este visul părinților fondatori atât de greu de înfăptuit. A fost proiectul lui Altiero Spinelli. Această Europă o vrem. Pentru această Europă ne luptăm. Pentru că aceasta este Europa viitorului."
(din manifestul grupului Spinelli din PE; textul integral - aici)

  • Manifestul de la Ventotene - un manifest eurocomunist "revoluţionar", printre autorii lui fiind şi Spinelli; scris în anii '40 

8 comentarii :

Anonim spunea...

''Omul politic italian Altiero Spinelli se numără printre părinţii fondatori ai
Uniunii Europene. A fost iniţiatorul unui proiect de tratat pentru instituirea unei
uniuni europene federale, prezentat de Parlamentul European – aşa-numitul
„plan Spinelli”. Acesta a fost adoptat de Parlament în 1984, cu o majoritate
covârşitoare, şi a reprezentat o sursă importantă de inspiraţie pentru consolidarea
tratatelor UE în anii ‘80 şi ‘90.
La vârsta de 17 ani, Spinelli s-a înscris în Partidul Comunist, acţiune care a
condus la încarcerarea sa de către regimul fascist italian între 1927 şi 1943.
La sfârşitul războiului, a întemeiat în Italia Mişcarea Federalistă.
A contribuit la unificarea Europei în calitate de consilier al unor personalităţi
precum Alcide de Gasperi, Paul-Henri Spaak şi Jean Monnet. Jurist experimentat,
a promovat cauza europeană inclusiv în mediul academic şi a înfiinţat Institutul pentru Afaceri Internaţionale
din Roma.
Ca membru al Comisiei Europene, a fost responsabil cu domeniul politicii interne, în perioada 1970-1976.
Timp de trei ani a fost deputat din partea Partidului Comunist Italian, înainte de a fi ales membru al
Parlamentului European, în 1979.''

Sa stie toti romanii cine a pus in opera ue, cea in care au intrat cu atita voiosie !!!
Si toti spunem, mai putin Cristoiu, ca sintem anticomunisti !!!
Cit despre m. diaconu si ceilalti doi, ce sa mai vorbim, ei sint ''de dreapta'', noa'sa ???
Unde estu Brucan, ca erai mai moderat decit spinelli ???

Riddick spunea...

Comunist, varietatea "eurocomunist". Termenul apare în anii '70 şi desemna partidele comuniste din Occident, care "operau oarecum independent de PCUS".

Manifestul eurocomunist de la Ventotene. O să pun linkul şi la textul postării.

http://riddickro.blogspot.ro/2012/05/manifestul-eurocomunist-de-la-ventotene.html

"De centru-dreapta", mai exact. Pentru ei, "dreapta" înseamnă altceva - fie "fascişti, legionari", fie mâna cu care se şterg la cur.

Anonim spunea...

Spinelli s-a nascut in 1907.

Cind avea 17 ani, adica in 1924-1925, a intrat in Partidul Comunist Italian .

Atunci NU ERA, INCA, EUROCOMUNISM(adica o incercare diversionista de a se ''desprinde'' de Moscova, incercare agreata si de Ceausescu) CI NUMAI BOLSEVISM SAU TROTKISM.

De unde au aterizat in Rusia, in 1917, Lenin si Trotki, stim .
Unde au trait si cine erau cei care au fundamentat doctrina comunista, cu al ei internationalim comunist, stim !
Astea s-au petrecut in timp ce Spinelli se forma ca revolutionar comunist.

Cum se poate sa ne prosternam in fata acestui nemernic, internationalist comunist notoriu, si sa-i punem bustul in Herastrau ???
Acest individ a depasit in performanta practica orice alt comunist vestit care a trait vreodata pe acest Pamint !

Si, ca din intimplare, vine acum la Bucuresti, sa ne polueze si mai rau viata,
''Jose Manuel Barroso, acum(nn fost) presedinte al Comisiei Europene, si-a inceput activitatea in politica dupa Revolutia Portugheza din 1974, activand in Federatia marxist-leninista a studentilor, acum aripa tanara a PCTP/MRPP (Partidul Comunist al Muncitorilor / Miscarea Reformata a Partidului Proletarilor 1974 - 1980), un partid revolutionar maoist despre care s-a speculat ca ar avea legaturi cu actiunile teroriste.''
Deci, in timp ce comunistul bolsevic Spinelli era ales deputat in Parlamentul Italian din partea PCI(pina in 1979 cind s-a mutat in Parlamentul European), o camarada Barroso, membru al ''aceleiasi familii politice'' cu italianul, activa in draci in Partidul Proletarilor
din Portugalia !''

Eurocomunism ?!
As !!!
Pai Patrascanu e un sfint pe linga astia !!!

Anonim spunea...

Scuze ca revin !
Astia nu se sterg cu mina la c..r ci cu limba !
Sau nu se sterg deloc, fiindca prea put urit !

Riddick spunea...

La Ceauşescu nu era eurocomunism. Circulă o variantă cum că "endependenţa" era de fapt un scenariu convenit în comun cu URSS ca să se poată infiltra mai bine în Vest.

Anatoli Golițân (New Lies for Old) - A cincea operaţiune de dezinformare: "Independenţa" românească

http://riddickro.blogspot.ro/2012/03/minciuni-noi-in-locul-celor-vechi.html

Dar nu-i exclus ca la un moment dat să fi crezut cu adevărat în independenţă. În condiţiile menţinerii regimului socialist, desigur.

Anonim spunea...

http://www.fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=621064&title=toti-romanii-vor-spune-nu-unei-constitutii-in-care-va-aparea-cuvantul-regiune-dupa-federalizarea-lui-mircea-diaconu-europarlamentarii-victor-negrescu-si-emilian-pavel-au-lansat-la-bruxelles-delegatia-transilvaniei-crisanei-banatului-si-maramuresului-

Riddick spunea...

Doamne-ajută ! Dar am dubii c-ar putea fi un NU majoritar, mai ales dacă vine diversiunea asta cu "familia normală ("non-homo") trecută-n Constituţie". Nu că n-ar fi bine aşa, dar la umbra acestei chestiuni se strecoară marile porcării, şi riscăm acceptarea lor prin neatenţie.

Aş prefera mai degraba un boicot general, e mai greu de falsificat "ce nu vine" decât "cum s-a votat". Bandiţii au coborât cvorumul de validare al referendumurilor la 30% (de la normalul de 50%), ar fi în stare să falsifice din nou cvorumul, ca-n 2003 (http://taranulamar.blogspot.ro/2012/12/referendumul-constitutiei-europene-din.html).

Riddick spunea...

Îmi scăpase !

Erau patru, nu trei. Mai era şi Emilian Pavel, PSD/S&D.

http://riddickro.blogspot.ro/2016/03/imi-scapase.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Lucian Boia, 2002: "Problema noastră este că avem o mitologie istorică defazată în raport cu mitologia europeană. Se construiește o întreagă mitologie istorică europeană. Ieșim încetul cu încetul din faza națiunilor. Intrăm în faza construcției europene. Se poate vorbi, de pe acum, cum construcțiile istorice și discursurile istorice se adaptează la ceea ce se dorește să fie Europa. Asistăm la un dublu joc. Pe de o parte, sigur e integrarea europeană, față de care ne arătăm și suntem într-un fel atașați. Pe de altă parte, însă, auzim un discurs naționalist de toată frumusețea în materie de istorie, care nu se lipește de proiectul nostru de integrare europeană. Ăsta este dublul discurs. Astfel, un istoric foarte oficial cum este profesorul Scurtu scria, în ziarul Adevărul, că istoria românilor trebuie să revină la ceea ce este ea cu adevărat, să aibă patru piloni: vechimea, unitatea, continuitatea și independența. Poate că acestea sunt, nu spun că nu, dar sunt exact cei invocați în anii lui Ceaușescu. Ceea ce am constatat totuși în aceasta înșiruire este că lipsește orice referire la Europa. Toate sunt mituri naționale. Independența este iarăși un mit al sec. al XIX-lea. În Evul Mediu nu exista conceptul de independență, iar astăzi, mă întreb, de ce trebuie insistat chiar atât de tare pe independență când independența este ceva ce, încetul cu încetul, se pierde și nu numai în cazul românilor. Și Germania și Franta își pierd independența, nu mai au nici măcar monedă națională. Dacă facem construcția europeană, nu cred că mitologia independenței este prima care trebuie pusă înainte. Construcția europeană e inevitabilă, sigur, păstrându-ne ceea ce avem de păstrat, trăsăturile noastre naționale și atâtea alte lucruri. În contextul european nu se mai poate vorbi de o independență în sensul național, în sensul forte al termenului care corespunde epocii națiunilor, epocii statelor naționale".

Postări populare (nu P.P.E. !):