15 noiembrie 2019

PSD, blat perpetuu, chiar şi prin "(foşti) combatanţi"


Nicio întrebare de la reprezentantul PSD în Comisia TRAN pentru candidatul eurocomisar la transporturi, "din partea României" (Adina Căcărău... ăăă... Vălean). Vreo două, de complezenţă, din partea lui Marian-Jean Marinescu (PnL/PPE), semnatar al Manifestului Spinelli. 

Prezentarea candidatului, întrebările şi răspunsurile se pot citi aiciNu s-a repetat circoteca de la Rovana Plumb, când europarlamentarii PnL-USR răspândeau foi prin "parlamentul european" împotriva candidatului desemnat de PSD. DUEncilă a dat consemn, "nu v-atingeţi de Vălean" ("nu o să dau voie europarlamentarilor PSD să critice candidatul României").

Cristian Terheş este omul PSD la TRAN ("plin"), Grapini supleantă (ea probabil nici n-a participat la audiere şi vot). Dar Terheş este şi popă (greco-)catolic, chiar dacă oprit de la slujire odată cu intrarea în politică (caterisit? parcă nu). Deci obedienţa lui faţă de Vatican globalişti este de bază, nu "lupta" ce-a mimat-o el online. De-aia a stat momâie la audieri, şi mai mult ca sigur c-a şi votat pro. Din ce ştiu, doar grupul eurosceptic nu i-a dat vot favorabil lui Vălean, şi probabil nişte neafiliaţi, de a avut la vot 36 din 50 (poate unii au absentat). PSD, ca partid eurosocialist, o fi votat şi el pentru "candidatul României".

Un comentariu :

Riddick spunea...

Hai sictir, popo! (dac-oi citi aici...)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: