02 iunie 2019

Delirul entuziast (12)


Nici un cuvânt. Nu-mi spune că-i o formă,
Cunosc însemnătatea ei deplin.
Ştiu, voi aveţi în viaţă altă normă,
Eu însă-n faţa normei nu mă-nchin.
(Mihai Beniuc - Ultima scrisoare)

Florin-Vasile Cîţu de la filiala PPE România ("PnL") dă din casă cam ce ne-ar aştepta de la o majoritate d-asta, "dă centru-dreapta", pepeistă ori... pepe-socialistă. PnL-Cioloş-USR(-Ponta; plus UDMR?). Las' c-ar putea fi şi una tehnocrată ori duencillică, "post-PSDragnea", care ar face la fel sau pe-aproape - mai degrabă aşa, şi-atunci aceea va urma sugestia externă, rostită apăsat. Fiindcă (ehe, aţi ghicit) este o sugestie externă, Câţu nefiind decât păpuşa din mâna ventrilogului.

Ideile ciu-ce apar - la PSnews - ca fiind "33" (număr... d-ăla... ştiţi), însă adunate 23+10, iar între primele 23 unele se repetă fiind de fapt 19+10, poate că luase ceva când a scris ori cei care au preluat au greşit prin repetare parţială (probabil între timp se va corecta asta). Conţinutul scelerat ne poate oripila, dar să conştientizăm că avem de-a face cu un document programatic, PnL având recent demersuri similare (a se vedea aici şi aici).

Să vedem cine ar fi beneficiarii, periclitaţii, şi ce-i în spate. Le comentez pe cele mai grave:

1. Eliminare pensii speciale
Mie nu-mi sună rău, chiar aş fi de acord, dar nu-i văd dornici să treacă de obstacole gen CCR sau CJUE sau CEDO, unde interesaţii au plantat mine. Se poate trece, însă. E pusă la început ca să ia ochii fraierilor.

6. Eliminare suprataxare sector energie
Hopa, deja "intrăm în sediul materiei". Exact ce vor ambasăzile, klemm-ii, oemveurile, morişca media, vor anularea a ceea ce îi lovea la interes. Desigur, banii astfel neîncasaţi la buget nu mai ajung la români.

7. Eliminarea restricţiilor care fac imposibilă determinarea preţurilor de piaţă, în sectorul energie
Adică, ar da pe mâna Pieţei (capitalului străin) preţurile de consum pentru populaţie dar şi pentru industrie. E clar cine-i beneficiarul unic...

8. Eliminare suprataxare sector comunicaţii
Desigur, "pentru a putea investi în dezvoltarea reţelelor" (bă, mă laşi? da' ce suntem noi, co-acţionari, să cofinanţăm prin preţul plătit?!).

9. Eliminare suprataxare sistem financiar-bancar
Precis nu se gândesc... la băncile de stat CEC "Bank" sau EximBank (sau poate s-or gândi, dar... la privatizarea lor).

10. Eliminarea restricţiilor care fac imposibilă determinarea preţurilor de piaţă, în sectorul financiar-bancar
Ca şi la energie, ar da populaţia "cu rate" pe mâna capitalurilor.

11. Eliminare suprataxare utilităţi publice
Apă, gaze, "curent" - străinii beneficiari, românii suprataxaţi (preţurile ar lua-o-n sus, prin dereglementare).

12. Eliminarea cerinţei care impune creşterea capitalului social pentru administratorii pilonului II de pensii
Capitalurile speculative ar avea mai puţine obligaţii faţă de clienţi şi mai mult spaţiu de manevră, capitalul "imobilizat" va fi derizoriu şi deci canci garanţie în caz de faliment (vor fi aproape cert falimentare - programat - în circa un deceniu, mark my words).

13. Eliminare impozitare pe cifra de afaceri
Dorinţa multinaţionalelor. Şi a ALDE - şi a ALDE (după 26 mai). Îmi scapă mie, ori "această măsură a PSD" nici măcar n-a fost legiferată, ori este aplicată soft şi "pe sărite". Deci nu vor nimic, adică... tot (tot - pentru ei).

16. Eliminarea, pentru o perioadă de 5 ani, a tuturor restricţiilor la importul de forţă de muncă calificată şi necalificată
"Liber la migranţi". Planul Kalergi merge-nainte, sub diverse pretexte (partid naţional liberal, n-aşa, koae?!). Simultan, şantaj pe salariaţi şi sindicate ("ia vedeţi, că-i aducem pe-ăia! ba uite că i-am şi adus, aşa că ciocu' mic cu salariile").

17. Eliminarea restricţiilor la importul de tehnologie din UE, UK şi SUA, în special în domeniile sănătate şi educaţie.
Vaccinuri, propagandă progresistă la clasă, spălarea creierelor ("metode noi de predare"). Transplanturi ieftine în România ("hai, veniţi aici"). Distrugere identitară, culturală, spirituală, psihologică. "Omul global de tip nou".

18. Îngheţarea tuturor programelor de subvenţii (de la buget) şi ajutor de stat până la finalizarea unei analize care să arate dacă banii cheltuiţi de la buget au randament pozitiv în economie. Rămân acele programe care arată că banii investiţi de la buget nu sunt irosiţi.
"Noi decidem ce trebuie să meargă, din economie (desigur, după ce dăm sau primim telefoanele alea externe). Continuă doar clienţii noştri (ăăăă... ai lor), restul..."

19. Eliminarea subvenţiilor pentru domeniile unde există fonduri UE nerambursabile.
Deci UE va decide dacă pot fi ajutate, cum şi cu cât domeniile din economia naţională, nu programul politic al guvernului. "Ne dezvoltăm pă apsorţie".

Restul "ideilor":

În primele 6 luni după guvernare:

1. Fără imunitate pentru parlamentari în cazul faptelor penale
... decise de Binom (zi aşa, complet, să-nţelegem toţi). Desigur, unii vor fi spălaţi, li se vor închide dosarele sau nici măcar nu vor fi deranjaţi. Ca şi până acum.

2. Retrocedarea proprietăţilor furate de comunişti, proprietarii care au peste 65 de ani au prioritate. Proprietatea este garantată în guvernarea liberală, fără niciun fel de alte condiţii care diminuează dreptul la proprietate.
Că doar nu erau să fie preocupaţi de retrocedarea celor furate - de 30 de ani, de la noi toţi - de neocomunişti şi de globalişti, cu care lucrează.

3. Returnarea TVA în 24 de ore.
= Mărirea personalului la Fisc, zapciii vor face mai mult decât atât, ghici cine va fi trecut cu vederea la acumularea de datorii şi cine executat prompt? (aaai văzut... ştii!).

4. Românii nu trebuie să mai plimbe documente între companiile de stat atunci când informaţiile pe care le cere o instituţie de stat există în baza de date a altei instituţii de stat.
Asta nu-i ceva rău, dar în acelaşi timp înseamnă bază comună de date. Comună însă şi pentru... ştiţi cine.

5. Legea falimentului personal şi legea insolvenţei într-un singur act legislativ FUNCŢIONAL!
Sită mai deasă, probleme în plus pentru datornicii de bună-credinţă, ajutor pentru băncile străine care au acces mai uşor până la ultimul lor sfanţ.

6. Eliminare bariere intrare pe piaţa financiar-bancară
Liber la jaf extern.

7. Maxim 5 autorizaţii necesare unei companii pentru a începe activitatea în România. După 30 de zile companiile se consideră autorizate automat şi încep să funcţioneze.
"Automat" nu înseamnă şi "automat totul este conform".

8. Retragerea României din acţionariatul băncilor lui Putin (Banca Internațională de Investiții – n.r.) şi a celor care sunt acuzate de spionaj de partenerii noştri strategici – România nu va mai juca rolul de cal Troian pentru Rusia şi China.
Oare partenerii "noştri" strategici nu ne spionează? Codul Penal nu specifică "natura" infracţiunii de spionaj, de filtrare-scoatere din atenţie se ocupă serviciile. "Naţionale", desigur ("Patria a priori" - sed cui patria?). Monopolul pe relaţiile economice limitează piaţa de export şi economia, şi asta nu-i în interesul nostru.

9. Niciun contract de stat cu companii acuzate de spionaj de partenerii noştri strategici.
Doar "acuzate", sau şi dovedite (real)? "Huawei" (?) De când obsesiile, interesele, vedeniile, problemele, râcile şi luptele "partenerilor noştri" sunt şi ale noastre? Că beneficiile, "nu prea"-s comune...

10. O analiză a profitabilităţii companiilor de stat. Trebuie să eliminăm risipa banului public. Astăzi companiile de stat au datorii de 90 de miliarde de lei.
"Antreul", alibiul privatizării către străini. Am mai văzut asta cu Hidroelectrica (societate inerent-rentabilă), băgată în "faliment" prin decizie politică ocultă - vindea energie sub preţul de fabricaţie.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: