04 iulie 2017

"Votaţi-ne, să vă luăm banii!"


Directivele externe sunt atât de categorice, spaima că românii ar ajunge să fie plătiţi corect, atât de mare, încât PnL promite tăieri tip Băsescu-Boc renunţând practic la votul salariaţilor (probabil îşi imaginează că scot majoritate pe vot corporatist?!).
O vom modifica. Cu siguranţă. Sunt foarte multe critici pe care le am. Legea nu a rezolvat nici măcar problemele pe care s-au angajat să le rezolve cei care sunt azi la putere. Este o lege care creează mai mult haos şi, mai devreme sau mai târziu, se va întâmpla exact ca la vechea lege a salarizării adoptată în 2010 - s-a prorogat intrarea în vigoare."
Staţi aşa, că nici PSD-ALDE nu au dat exact măririle pe care le promiseseră, unele sunt mai mici iar altele sunt amânate, dar măcar intră în rolul de guvernare "socialistă". Şi încă ceva: guvernarea PSD-ALDE nenoroceşte salariaţii (din mediul privat) care urmează să iasă la pensie în anii următori, nu-şi mai pot "scoate punctul de pensie" fiindcă nu prind din timp măriri salariale ca bugetarii. Categoria asta rămâne în urmă, mecanismul de calcul al pensiilor ar trebui revizuit.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: