Un document prezentat la Inpolitics arată intenţiile PnL în ipoteza în care ar deveni partid de guvernământ (Vade retro, Satana!). Nu este - încă? - un document adoptat oficial la nivel de partid. Este doar lansat de una dintre facţiuni (cea "băsistă", "pedelistă"), dar sintetizează perfect planurile şi mindset-ul PnL. Reiese o fetişizare/prioritizare a "Pieţei", văzută ca un factotum în funcţie de care se ajustează toate celelalte elemente ale realităţii înconjurătoare. Şi o preocupare pentru implementarea unei agende care nu are nimic comun cu "naţionalul", particulă fraudulos ataşată denumirii PnL. Nimic despre (re)industrializare, relansarea agriculturii, interes naţional, identitate naţională, suveranitate statală, capital autohton şi creşterea veniturilor (a "nivelului de trai"), puncte din actualitate care sunt de neocolit pentru un partid de dreapta.
Opoziţia controlată din anii '90 (PnL, PnŢCD), numită* de liberalul avant la lettre Petre Roman "dreapta arhaică" a îmbătrânit urât, ajungând o pseudodreaptă antinaţională. Cu roşu, intervenţiile mele, "traducerea".
*În discursul de învestire a guvernului Petre Roman 2 (guvernul "legitim" FSN, iunie 1990). Mai apărea tot acolo expresia "intelectualitatea atemporală", care se referea desigur la liicheni. Care peste zece ani apelau la "votul pentru democraţie" (pro-Ilici, la turul doi din 2000, contra lui CVT).
MOŢIUNE
PNL: SINGURA FORŢĂ POLITICĂ AUTENTICĂ DE CENTRU-DREAPTA DIN ROMÂNIA
Centru-dreapta = diluare, disociere, PPEism. Cum să zică ei "dreapta-dreapta"? E câh pentru ei. Care nici nu sunt de dreapta (dar... nici de stânga - doar interfaţă a interesului extern).
Valorile fundamentale ale dreptei în România sunt:
-munca
-proprietatea
-familia
-biserica
Acum apare doar "dreapta simplă". Însă, răbdare: cele patru puncte urmează a fi la rândul lor "diluate".
Stabilirea, prin lege, a pensiei minime la 200 EUR lunar, concomitent cu eliminarea salariului minim, care va deveni o componentă a negocierilor dintre patronate şi sindicate.
Deja vorbim în euro; dă-l dracu' de leu ("dă-o dracu' de ţară, pân' la urmă..."). Şi cu nesindicalizaţii (grosul salariaţilor), ce facem? Îi lăsăm paznici sau zilieri "pe zece milioane", cum ar ajunge la măcar "200 euro" pensie?
Înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Copilului, iar părinţii care îşi maltratează copiii, refuză şcolarizarea sau vaccinarea lor si îi privează de hrana necesară, să fie decăzuţi din drepturi, instituţia sus-menţionată – fie direct, fie pe calea adopţiilor naţionale – urmând să le asigure acestor copii condiţii decente de trai şi educaţie.
Refuzul vaccinării este asimilat cu maltratarea şi ar aduce spargerea familiilor prin "confiscarea" de către stat a copiilor ai căror părinţi nu permit "accesul statului la corpul acestora". Obiectiv globalist preluat de PnL (vaccinare, "cipare").
Privatizarea integrală a învăţământului superior (cu excepţia domeniilor care ţin de siguranţa naţională), a 25% din învăţământul mediu şi a 10% din învăţământul primar.
Paradoxal, privatizarea celui superior ar părea (la acest moment) justificată, văzând fuga din ţară a tineretului cu diplomă. Dar alte măsuri s-ar impune, mai înainte de asta. La cel mediu, să se facă şi licee private (a, nu "se" riscă nimeni, dar statul le-ar pune afacerile sub nas vânzând din liceele de stat...). Privatizarea celui primar este ticăloşie pe faţă dacă presupune "vânzarea de şcoli" şi nu crearea de şcoli primare private.
Privatizarea spitalelor, dublată de reglementarea obligativităţii asigurărilor de sănătate.
Sunt absolut convins că un spital privat "serios" asigură un tratament mai bun decât majoritatea celor de stat. Dar ce facem cu "nivelul de trai", care acum descurajează accesul chiar şi la spitalele "gratuite"? De ce să nu lăsăm (da!) "Piaţa" să mărească mai întâi nivelul de trai, iar investitorii să clădească ei spitale care ar atrage "pacienţi solvabili". Astfel enunţată, măsura ar însemna transferarea unei "cote de piaţă" de pacienţi, personal medical şi clădiri unor afacerişti (ei prioritizaţi, nu sănătatea publică!).
Eliminarea totală a subvenţiilor pentru agenţii economici neperformanţi (de exemplu TVR, Tarom).
Am văzut cât de uşor devine "neperformant" un obiectiv economic sau chiar toată industria, când ai la conducere trădători care induc falimente spre a lăsa loc pe piaţă produselor străine ori pentru a coborî preţul de vânzare a acelor obiective tot către străini. Aşa că se deduce clar ce-i în spatele lozincii de mai sus. Nu "Piaţa" închide capacităţi de producţie şi elimină capitalul autohton, ci trădarea.
Stabilirea, prin lege, a unor sancţiuni severe (amendă minimă în cuantum de 100’000 EUR) pentru orice atingere adusă proprietăţii private, inclusiv prin declaratii publice.
După legile "antidefăimare" cerute de anumite minorităţi, acum n-ar mai fi voie nici să critici... Proprietatea. Cea "privată", desigur: măsura nu se extinde şi pentru cea de stat, care (n'aşa?) este "o anomalie".
Promovarea oamenilor de afaceri în administraţia locală şi centrală a ţării.
"Lupii la oi", să fie clară intenţia. Cum rămâne atunci cu ANI şi cu conflictele de interese? Buna performanţă în afacerile personale nu se extinde "automat" şi la afacerile publice dacă nu există bună-credinţă.
Eliminarea posibilităţii ca, prin decizii ale executivului sau legislativului, să se stabilească sau plafoneze preţuri ori tarife; statul are la dispoziţie pârghia taxării pentru descurajarea abuzurilor.
"Încă" mai există bunuri şi servicii administrate de stat. A-i elimina această pârghie înseamnă a submina statul şi buzunarul cetăţeanului-consumator. Reiese clar în al cui beneficiu, aşa că n-o mai lungesc.
Toate achiziţiile publice se vor face numai prin licitaţie, singurul criteriu de adjudecare fiind preţul, iar modificarea ulterioară a acestuia (inclusiv prin acte adiţionale) nu va mai fi permisă.
Da-da, "mâna nevăzută care reglează jocul pieţei". De parcă n-am şti destule despre cum se truchează licitaţii, cum sunt dirijate înspre unii care beneficiază de informaţii din interior...
Introducerea posibilităţii votului electronic în cazul tuturor categoriilor de alegeri şi pentru toţi cetăţenii, incluzându-i pe cei care lucrează sau trăiesc în străinătate; acesta va putea fi exprimat atât anticipat, cât şi în ziua votului, fără formalităţi birocratice excesive.
Votul electronic este mult mai predispus la fraudă decât cel pe hârtie, frauda poate fi mult mai uşor comisă şi, ulterior, camuflată. Frauda este obiectivul introducerii sale, nu "eficienţa" sau "promovarea democraţiei".
Adoptarea, în cel mai scurt timp posibil, a monedei EURO, pentru a fructifica şansa României de a fi în prima linie a Uniunii Europene.
Obiectiv globalist prezentat drept obiectiv naţional. Nu comentez nimic mai mult, că mi se face scârbă.
2 comentarii :
Să nu scapi din vedere că intenția principală este cea de a face rău. Îmi permit să-ți atrag atenția asupra acestui punct tocmai pentru că eu insumi nu sînt consecvent, uit sau nu vreau să cred că răul poate fi slujit cu osîrdie. Poate și este.
Orice act politic, de exercitare a puterii, poate aduce avantaje materiale unui grup și interesele respectivului grup vor fi protejate, i se vor livra avantaje nepermise de etică sau lege. Dar, din observațiile mele asupra mișculatorilor politici de la noi, profitul pentru grupul/indivizii din grup vine pe locul doi. Slujitorii răului știu pentru cine lucrează și înțeleg că fac rău (putem exclude turcance sau alte proaste utile). De fapt, o parte din harțagul permanent și din răutățile gratuite provine din nemulțumirea internă, slujitorii răului nu pot fi fericiți.
Cu alte cuvinte, nu sunt doar escroci, oportuniști, lași (+ suma de trădători cumpărați cu totul sau de fanatici), au deja ștampila diavolească pe/în ei. Nu, nu vreau să-i demonizez, nici nu am cum, propaganda e la ei. Constat și nu cred că mă înșel.
Felicitări pentru "decorticările" esențiale și necesare pe care le faci !
Mulţumesc, inclusiv pentru preluare (https://conumishu.wordpress.com/2017/04/09/7135/). Uneori mi se pare "băbească" metoda asta (a "traducerii"). Recunosc, m-am mai inspirat "la stil" citindu-te (de prin 2008-2009 :) ).
Bună observaţia, cu "răul asumat". Uneori suspectez c-ar fi demenţa sau "doar" arghirofilia unde este de fapt un comportament calculat şi o ură "trans-umană".
Trimiteți un comentariu