19 mai 2018

Viziune simplistă


Sincer, nu cred că (mai) avem ceva de aşteptat de la Trump&Co., după cum nici de la simulanţii RO care asistă pasiv, fiind în realitate complicii Sistemului. A trecut destul timp şi nu se vede nicio "străpungere" decisivă, ba nici măcar o mobilizare sau o direcţie clară urmată perseverent. Numai scuze, amânări, ba chiar retrageri şi renunţări "în urma reexaminării". Am mai zis eu - noroc cu cei 30 de parlamentari UDMR şi cu Viktor Orbán la putere în Ungaria, care le-a dat directivă să susţină PSD-ALDE, ca "răul cel mai mic". Că altfel demult PSD-ALDE basculau spre Cotroceni, ca-n 2015 când i-au instalat pe voturile lor pe tehnocraţi. Aşa, trebuie să scorneşti ceva ca să mai scoţi încă 30 de nemulţumiţi, pe lângă grupul Ponta-Ilici-Năstase.


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Emil Boc, 2011: "Partidul Democrat Liberal susţine acordul interguvernamental de uniune fiscală şi ca România să adere şi să semneze acest acord. PDL susţine revizuirea Constituţiei pentru ratificarea acordului interguvernamental de uniune fiscală. PDL a susţinut şi susţine o Europă unită, o Europă cu 27 de state, o Europă nu cu două viteze, ci cu o singură viteză, o Românie care să fie alături de nucleul dur al Uniunii Europene. Pactul european fiscal este un pact împotriva politicilor populiste şi demagogice".

Emil Boc, 2011:"Cred că se impune tot mai mult o dezbatere între politicieni şi state. Nu trebuie să ne temem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Poate nu azi, nu mâine, dar cred că trebuie să începem să vorbim despre asta, pe plan intern, în ţările noastre, şi după aceea la nivel european, fiindcă Statele Unite ale Europei nu înseamnă că statele îşi vor pierde caracteristicile lor, atuurile lor, ci vor dovedi voinţa supremă de a acţiona împreună, şi spre a putea reuşi într-o competiţie globală, ceea ce nu este uşor, trebuie să începem să vorbim despre asta."

Postări populare (nu P.P.E. !):