19 mai 2018

Viziune simplistă


Sincer, nu cred că (mai) avem ceva de aşteptat de la Trump&Co., după cum nici de la simulanţii RO care asistă pasiv, fiind în realitate complicii Sistemului. A trecut destul timp şi nu se vede nicio "străpungere" decisivă, ba nici măcar o mobilizare sau o direcţie clară urmată perseverent. Numai scuze, amânări, ba chiar retrageri şi renunţări "în urma reexaminării". Am mai zis eu - noroc cu cei 30 de parlamentari UDMR şi cu Viktor Orbán la putere în Ungaria, care le-a dat directivă să susţină PSD-ALDE, ca "răul cel mai mic". Că altfel demult PSD-ALDE basculau spre Cotroceni, ca-n 2015 când i-au instalat pe voturile lor pe tehnocraţi. Aşa, trebuie să scorneşti ceva ca să mai scoţi încă 30 de nemulţumiţi, pe lângă grupul Ponta-Ilici-Năstase.


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Gyorgy Frunda, 2011: "Problema este de educaţie, de percepere. Din 1920 şi până astăzi, toţi românii au fost crescuţi, educaţi în spiritul statului naţional. Este o problemă greu acceptabilă din punct de vedere psihologic, dar acesta este adevărul, România nu este un stat naţional. Dar marile naţii, Italia, Franţa şi alţii au renunţat la definirea statelor lor ca şi state naţionale şi acest lucru este normal într-o Europă în care multiculturalismul şi multietnia sunt prezente în fiecare stat şi în care demersurile, scopurile politice sunt întemeierea Statelor Unite ale Europei sau Statelor Federale ale Europei, nicidecum un ansamblu de state naţionale care să lupte între ele."

Gyorgy Frunda, 2012: "Cred că în următorii patru ani voi putea convinge România să o lase mai uşor cu statul naţional, pentru că minciuna are picioare scurte. Această regiune există de mai multe secole, aceste regiuni au dobândit autonomia sub Maria Tereza, iar numitorul comun al Uniunii Europene şi al Împărăţiei Mariei Tereza sunt regiunile, iar viitorul se bazează tocmai pe aceste regiuni. Acesta e viitorul în Europa comună."

Postări populare (nu P.P.E. !):