13 mai 2018

Problema e la (unii dintre) noi


Şi anume, că reacţionăm "pavlovian" la stimuli. Lozinci, noţiuni, clişee, concepte pe care le percepem ca pozitive în mod eronat, acţionând astfel împotriva propriului interes. Care tocmai pe acesta-l confundăm cu interesul ălora. La dracu', m-aş fi aşteptat ca hipnoza din '89-'90 ("Frontu' e cu noi!" / "Iliescu e cu noi!"), să nu fi persistat chiar şi prin "transfer" ("UE e cu noi!"). Fie doar şi numai la o fracţiune din ce avea fesené pe-atunci: doar "48%" dintre români mai cred în UE, însă dintre ceilalţi doar 18% cred că UE este ceva negativ iar restul sunt indiferenţi. Cum sondajul este publicat de UE, aş mai lua de la "48". Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Traian Băsescu, 2011: "Am făcut o trecere în revistă legată de problemele Uniunii Europene şi eu am susţinut nevoia unei mult mai puternice integrări şi nu mă jenez să reiau teza nevoii de a crea Statele Unite ale Europei. Mai mult, am subliniat faptul că nu avem timp de tergiversări şi calendarul unor decizii importante trebuie să fie foarte strâns".

Traian Băsescu, 2011: "Clasa politică este incorectă în Europa de la căderea comunismului, de 20 de ani. Oamenii politici europeni nu au ştiut când să se oprească şi şi-au îndatorat statele pentru a creşte pensiile, salariile, programele sociale. Soluţia în momentul de faţă în Europa este o integrare - Statele Unite ale Europei. Nu poţi să faci politică fiscală când politicile fiecărui stat sunt diferite".

Traian Băsescu, 2011: "Din păcate, întârzierea nu va folosi nimănui. Nu putem lăsa această misiune următoarei generaţii de politicieni. Trebuie să avem curaj s-o facem acum şi să începem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Dar nu numai să vorbim. Trebuie să le proiectăm şi să avem forţa politică, fiecare la noi acasă, să convingem cetăţenii că aceasta este soluţia".

Postări populare (nu P.P.E. !):