13 mai 2018

Problema e la (unii dintre) noi


Şi anume, că reacţionăm "pavlovian" la stimuli. Lozinci, noţiuni, clişee, concepte pe care le percepem ca pozitive în mod eronat, acţionând astfel împotriva propriului interes. Care tocmai pe acesta-l confundăm cu interesul ălora. La dracu', m-aş fi aşteptat ca hipnoza din '89-'90 ("Frontu' e cu noi!" / "Iliescu e cu noi!"), să nu fi persistat chiar şi prin "transfer" ("UE e cu noi!"). Fie doar şi numai la o fracţiune din ce avea fesené pe-atunci: doar "48%" dintre români mai cred în UE, însă dintre ceilalţi doar 18% cred că UE este ceva negativ iar restul sunt indiferenţi. Cum sondajul este publicat de UE, aş mai lua de la "48". Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Emil Boc, 2011: "Partidul Democrat Liberal susţine acordul interguvernamental de uniune fiscală şi ca România să adere şi să semneze acest acord. PDL susţine revizuirea Constituţiei pentru ratificarea acordului interguvernamental de uniune fiscală. PDL a susţinut şi susţine o Europă unită, o Europă cu 27 de state, o Europă nu cu două viteze, ci cu o singură viteză, o Românie care să fie alături de nucleul dur al Uniunii Europene. Pactul european fiscal este un pact împotriva politicilor populiste şi demagogice".

Emil Boc, 2011:"Cred că se impune tot mai mult o dezbatere între politicieni şi state. Nu trebuie să ne temem să vorbim despre Statele Unite ale Europei. Poate nu azi, nu mâine, dar cred că trebuie să începem să vorbim despre asta, pe plan intern, în ţările noastre, şi după aceea la nivel european, fiindcă Statele Unite ale Europei nu înseamnă că statele îşi vor pierde caracteristicile lor, atuurile lor, ci vor dovedi voinţa supremă de a acţiona împreună, şi spre a putea reuşi într-o competiţie globală, ceea ce nu este uşor, trebuie să începem să vorbim despre asta."

Postări populare (nu P.P.E. !):