13 mai 2018

Pseudodemocraţie


Asta-i denumirea exactă a regimului politic din Marea Britanie. Unde unii sunt mai egali decât alţii doar prin împrejurarea naşterii în familii "nobile", unde procente identice obţinute în alegeri înseamnă un număr diferit de mandate (datorită sistemului de vot), unde "conservatorii" legiferează mariajul gay, şi unde Camera Lorzilor blochează BREXIT-ul şi altele (există chiar şi lorzi... socialişti/laburişti, dar tot "aleşi" indirect). "Democraţia monarhistă" RO se baza pe pseudomajorităţi, adică un partid care obţinea minim 40% primea automat o primă electorală care îi asigura o majoritate de mandate, adică o majoritate împotriva a 60% din electorat! Ba uneori se furau alegerile pe faţă, şi nu numai pe vremea votului censitar (Petre Carp: "Maiestate, daţi-mi guvernul şi vă dau parlamentul").

"Premierul" britanic, scălămbăieli geriatrice în faţa cuplului princiar "principal" (las' că urmează şi bastardul Harry, vine nunta cu maimuţa).

welcome to the menagerie, ma’am!

And she smiled like Twinkle Wonder Kid…

Next time you hear corporate mainstream media or the British state broadcaster attack Russian democracy, remember this picture.

Whatever you think of President Putin he is the legitimate, democratically elected leader of Russia.

The UK has NEVER had an elected head of state.

The official lyric is:


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: