06 iulie 2016

Omisiuni esenţiale


Specialiştii lu' Peşte, cum trec ei de toate în "Proiectul de ţară", numai nu şi creşterea nivelului de trai şi un Plan B în cazul în care UE (dar şi NATO) încetează să mai existe sau apare o decizie de ieşire din organizaţie.

S-ar putea ca partea cu nivelul de trai să apară, totuşi. Era fluturată intens la momentul referendumului "Constituţiei europene" din 2003, şi la cel al intrării în UE (2007). Ce a urmat, se ştie.

Îi duce capul la prostii. Proiectul vorbeşte doar despre o Românie în cadrul UE. La fel ca în 2013, când în proiectul de revizuire a Constituţiei s-a prevăzut trecerea în textul constituţional a apartenenţei României la UE şi la NATO, ca şi când n-ar putea apare posibilitatea ca organizaţiile respective să dispară sau să-şi schimbe titulatura. Sau să ne săturăm dracu' de ele...

2 comentarii :

Anonim spunea...

Sasone a primit in plic proiectul de tara pe la intrunirile alea unde se plimba cu aer de majordom.Regionalizare,distrugerea definitiva a invatamantului si a sanatatii ,vinderea completa a terenului arabil,astea ne asteapta daca UE nu-si da duhul.Este ca epitaful de la Sapanta:"Sub aceasta cruce grea, Zace biata soacra mea(UE). Trei zile de mai traia zaceam eu si citea ea"

Riddick spunea...

Exact ! La fel și cu "flota NATO pentru Marea Neagră", când au dat înapoi bulgarii.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: