15 ianuarie 2015

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă?


Sistemul “BIG BROTHER”, peste capacitatea de imaginaţie a lui Orwell, în “1984”, este funcţional de şapte ani, când Băsescu, sub pretextul securităţii Summitului NATO de la Bucureşti, a obligat operatorii de comunicaţii, prin Hotărâre CSAT, să transfere la servicii capacităţile tehnice de interceptare.
Cotidianul:

Actorii unei tentative grosolane de manipulare
ONG-uri zise apărătoare ale drepturilor omului şi a democraţiei sau complici la tentative de violare sistematică a secretului comunicaţiilor?!

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă?

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii au cerut decidenţilor aprobarea în regim de urgenţă a proiectului de lege privind identificarea utilizatorilor de cartele telefonice PrePay, a proiectului de lege care permite violarea secretului corespondenţei electronice, precum şi a celui privind monitorizarea şi stocarea datelor privind convorbirile telefonice.

Într-un comunicat ce fost postat pe site-ul Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei se menţionează şi purtătorii de mesaj ai acestor ONG-uri:
 • Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei - AID (purtător de mesaj - Alexandru Cumpănaşu, Director)
 • Calea Europeană (purtător de mesaj - Jean Dănuţ Cărbunaru)
 • Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie - ARES (purtător de mesaj - Vasile Dâncu)
 • Asociaţia pentru Transformare Europeană
 • Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici
 • Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" (purtător de mesaj - Marius Nistor)
 • Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii (purtător de mesaj - Dan Matei Agathon)
O sumară investigare a surselor media relevă că numitele ONG-uri sunt prelungirile în spaţiul comunicării publice ale unor servicii secrete şi nu numai.

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei Alexandru Cumpănaşu, director al AID

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei a fost, încă de la fondare, membră în Comitetul strategic pentru sprijinirea activităţii Direcţiei Generale Anticorupţie, din cadrul Ministerului de Interne. Comitetul a fost înfiinţat anul 2006, ca organism consultativ, pentru sprijinul DGA.

Chiar şi sediul iniţial al AID a fost în str. Beldiman nr. 2, imobil din patrimoniul Internelor, unde a funcţionat, până în anul 1989, Securitatea Municipiului Bucureşti, ulterior o Direcţie „Culturală” condusă de Cico Dumitrescu, apoi „Doi şi un sfert”... Ulterior, pe măsura meritelor speciale, Cumpănaşu a fost promovat pe str. Corbeni nr.4 A, pentru a fi stabilizat într-un imobil al RAAPPS din Str. Mihai Eminescu, acolo unde colcăie de ONG-uri, „de legătură ale serviciilor cu societatea civilă”.

Conform informaţiilor jurnaliştilor EVZ, Ministerul Administraţiei şi Internelor virează 3,8 milioane de lei într-o fundaţie cu activitate aproape inexistentă: Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID).

Cel care conduce ONG-ul, Alexandru Cumpănaşu, „analist” plătit de Realitatea TV, are o fundaţie care este „hrănită” cu bani europeni intermediaţi de stat. Acesta s-a remarcat prin prezenţa constantă în studiourile Realitatea TV - televiziune cu care ar avea un contract de colaborare. Părţile neagă existenţa contractului.

AID a obţinut 3.788.008,10 lei (peste 900.000 de euro) de la Interne, cu destinaţia „Dezvoltarea şi consolidarea Centrului Naţional de Integritate”. Nu prea înţelegem cum această destinaţie a banilor serveşte scopul din actul constitutiv al asociaţiei:

”Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei este o organizaţie neguvernamentală din România a cărei misiune este de a contribui la dezvoltarea democraţiei în România prin promovarea valorilor democratice, întărirea instituţiilor democratice şi susţinerea noii generaţii de lideri.”

Numele lui Cumpănaşu a devenit cunoscut în 2007, după un scandal imens care a dus la demisia fostului şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, procurorul Marian Sîntion.

Alexandru Cumpănaşu spune despre originea finanţării: „Banii aceştia nu provin din bugetul ministerului. Provin din fonduri structurale de la Uniunea Europeană. Ministerul este un intermediar în acest proces, nu e administratorul banilor”. Interesant!

Banii au fost viraţi doar cu aprobări semnate de secretarii de stat numiţi de ministrul Internelor Vasile Blaga, cel care, în martie 2007, era iritat de ONG-urile de la Interne, spunând că nu există „monopol în România pe societatea civilă”, reclamând un cartel de ONG-uri care vizau fondurile europene intermediate de Direcţia Generală Anticorupţie. Nu a luat „cartelul”, a primit Cumpănaşu.

„În ceea ce priveşte eventualele plăţi efectuate în cadrul contractului menţionat, mecanismul financiar al Fondului Social European prevede că decontarea sumelor se face prin rambursare, în urma completării unor Cereri de rambursare periodice depuse de către beneficiar. Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei nu a depus nicio cerere de rambursare până în prezent”, precizează Ministerul Adiministraţiei şi Internelor. QED! „Cheltuieli operative speciale fără acte justificative”.

“Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici”

Acest ONG este tot Cumpănaşu!

Oficialmente, „Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici (AAYPL) este o reţea internaţională ce cuprinde tineri lideri politici din zona euroatlantică - SUA, Canada şi Europa, ce desfăşoară numeroase activităţi în cadrul NATO şi în zone ale Parteneriatului pentru Pace (PfP).

John Inge Lovdal, secretar general al Asociaţiei Atlantice a Tinerilor Lideri Politici (Atlantic Association of Young Political Leaders – AAYPL) a declarat că “Alexandru Cumpănaşu (director executiv al Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei de la Bucureşti) a fost desemnat drept preşedinte şi reprezentant AAYPL pentru România şi Republica Moldova”.

„Asociaţia pentru Transformare Europeană”

Acest ONG este tot Cumpănaşu! La căutarea pe net nu apare decât în comunicatul remis de Cumpănaşu catre Agerpres.

“CALEA EUROPEANĂ” a lui Dan Cărbunaru

Dan Cărbunaru şi-a început cariera jurnalistică în 1999, ca reporter la agenţia de presă Mediafax. De atunci, traseul lui profesional a mai însemnat şi experienţele de jurnalist de presă scrisă (Adevărul, Gândul) şi televiziune (Naţional TV, B1 TV şi TVR). În 2005, Dan Cărbunaru a prezentat la TVR seria de interviuri Misiune permanentă. Din 2006 s-a specializat în domemiul afacerilor europene, promovând de atunci valorile europene în proiectul Calea Europeană. În prezent, Dan Cărbunaru gestionează şi scrie pentru caleaeuropeană.ro.

Fostul ziarist la cotidianul "Gândul", Dan Cărbunaru, a ajuns, imediat după fuga lui Omar Hayssam, director general în Ministerul de Interne, pe funcţie de chestor, prin semnătura ministrului de atunci, Vasile Blaga.

“Prin noua reglementari interne abuzive, ministrul Vasile Blaga l-a împuternicit pe fostul jurnalist Dan Cărbunaru să se ocupe de imaginea sa personală, o serie interminabilă de derogări, date pentru a-l numi şi menţine într-o funcţie pe Cărbunaru care nu are nici vârsta, gradul, pregătirea sau experienţa obligatorii. Plecând de la încadrarea directă din viaţa civilă a jurnalistului într-un grad de două ori mai mare decât cel prevăzut de lege, călcând în picioare perioada de probă sub tutela obligatorie pentru orice poliţist aspirant la un fotoliu în aparatul central, Blaga a transformat Statutul Poliţistului şi Ghidul Carierei Poliţistului în hârtie igienică.“

Sursa: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/2007-01-18/blaga-silit-sa-faca-noua-scamatorii-ca-sa-aiba-un-ziarist-de-casa-imaginea-costa.html#ixzz3Oh63jGjz

“Ziaristului” Cărbunaru i-a parvenit, prin căi doar de el ştiute şi legătura sa superioară, o scrisoare a lui Omar Hayssam către fraţii săi, ascuns de acesta în mânerul unei genţi din celula arestului IGP în care se afla. Scrisoarea ar fi conţinut instrucţiuni în limba arabă, privind acţiunile, inclusiv teroriste, care să fie realizate în vederea eliberării sale.

Instrucţiunile lui Omar Hayssam a ajuns în spaţiul public, prin intermediul lui Dan Cărbunaru, care a publicat în "Gândul" toate mesajele acestuia.

Oriunde altundeva, un asemenea mesaj publicat ar fi produs cutremur în structurile de informaţii, dar nu s-a întâmplat nimic! Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a MAI a tăcut mâlc.

La nici o lună de la publicarea scrisorii lui Hayssam, ziaristul Dan Cărbunaru, autorul articolului, a fost promovat, fără concurs, pe postul de şef al Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Potrivit “ZiuaNews”, ulterior “Dan Cărbunaru s-a transferat, pe net, de la Ministerul de Interne pe site-ul său www.caleaeuropeana.ro, şi l-a însoţit pe Traian Băsescu în toate deplasările externe. Aşa da cale europeană de urmat pentru un fost ziarist îmbarcat pe corabia Ministerului de Interne!”.

Mai nou, Dan Cărbunaru este una dintre figurile noi ale grilei de la TVR 1, unde promovează şi imaginea directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, generalul cu patru stele, decorat de Traian Băsescu în ultimele zile ale mandatului de preşedinte.

“În Emisiunea "Calea Europeană" difuzată vineri, de la ora 18:50, la TVR 1, moderatorul Dan Cărbunaru îi va avea ca invitaţi pe europarlamentarii Adina Vălean şi Ioan Mircea Pascu, precum şi pe directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Marcel Opriş.”

„Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie – ARES

Asociaţia este „deplin conspirată” sub largile boruri ale pălăriilor de profesor la Academia Naţională de Informaţii pe care le schimbă Vasile Dâncu, după anotimpuri.

„Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret"

Marius Nistor, liderul federaţiei, este nelipsit din platourile „televiziunilor de servicii”. Evaluarea prestaţiilor sale indică avantajul de a avea o legătură superioară care îl orientează, de regulă, în limite rezonabile. Semnătura sa pe „Apelul Cumpănaşu”ar putea fi şi un accident?!

„Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii” (Dan Matei Agathon)

Patronatele contactate se dezic de gestul lui Dan Matei Agathon şi contestă acţiunile acestuia de captare a bunăvoinţei serviciilor. Cu alte cuvinte, scaunul şefului patronatelor din turism a început să scârţâie.

Ar fi de dorit ca opinia publică să cunoască dacă semnatarii “Apelului Cumpănaşu” ştiu ce stă în spatele fibrilaţiei în care au intrat Traian Băsescu şi serviciile, după declararea ca neconstituţională a pachetului legislativ “Big Brother”?

Le spunem noi, în caz că au fost traşi pe sfoară:
 • Sistemul “BIG BROTHER”, peste capacitatea de imaginaţie a lui Orwell, în “1984”, este funcţional de şapte ani, când Băsescu, sub pretextul securităţii Summitului NATO de la Bucureşti, a obligat operatorii de comunicaţii, prin Hotărâre CSAT, să transfere la servicii capacităţile tehnice de interceptare.
 • Iniţial, operatorii au propus “staţii de filtrare”, care să permită accesul limitat al serviciilor la ţintele vizate.
 • Serviciile au cerut acces general, prin personal propriu detaşat la companiile de telefonie şi servicii Internet, cerere care a fost satisfacută.
 • Operatorii au mai invocate lipsa capacităţilor de stocare-arhivare. Serviciile au spus că dispun ele de aceste capacitate, astfel că un by pass redirecţonează intregul flux la depozitele de arhive electronice ale serviciilor.
 • De şapte ani, atentatul la inviolabilitatea comunicaţiilor personale şi intimităţii implicate de acestea este continuu.
 • Infractorii sunt presaţi de teama că un mare scandal ar putea izbucni, în ipoteza căderii unor agenţi intraţi sub anchetele internaţionale privind scandalul softurilor de interceptare.
 • O lege care le-ar legitima abuzurile, deja comise, i-ar exonera ori diminua răspunderile pentru gravele atentate la drepturile şi libertăţile constituţionale.

4 comentarii :

Riddick spunea...

Ce nu mai spune articolul este care-i identitatea BENEFICIARULUI REAL, FINAL, al datelor: în mod sigur SUA, probabil şi anumite structuri ale UE. Aţi auzit-o aici pentru prima dată, probabil "scurgeri" ulterioare o vor confirma. Din punct de vedere juridic, se numeşte trădare.

Un anume Cumpănaşu era, pe vremea RSR, pe la Departamentul de stat pentru culte (sau cam aşa ceva).

Anonim G spunea...

Baietii vor sa ajunga, sau sint impinsi catre situatia falimentara la care au ajuns fratii mai mari cind, blindati fiind ei cu sateliti, camera de luat vederi, tehnica de interceptare si inregistrare a tuturor comunicatiilor, alte tehnici si mijloace neconventionale SI BANI, MULTI BANI, NU AU AVUT INFORMATII NICI CIT SA STIE, NICIDECUM SA ACTIONEZE, DESPRE EVENIMENTE DE INTERES PENTRU EI, CARE I-AU LUAT PRIN SURPRINDERE.
Asadar, stind numai cu castile la urechi si ochii pe ecran NU MAI STII SA FACI AGENTURA DE INFORMATII, NU MAI STII SA INSTRUIESTI SI SA DIRIJEZI ACEASTA AGENTURA,nu mai stii sa verifici si sa documentezi informatiile provenite de la agentura , nu mai stii sa le analizezi, sa le evaluezi si sa le exploatezi si NU MAI STII SITUATIA DIN DOMENIUL DAT IN RESPONSABILITATE, in functie de care iti planifici toate actiunile de mai sus.....
ADICA DEVII CAM IMPOTENT PROFESIONAL,CAM LEGUMA, DESI ESTI PLATIT SA NU UITI SI SA NU-TI PIERZI ABILITATILE DE OFITER DE INFORMATII SI , MAI MULT, SA TI LE DEZVOLTI.
Si astfel vom trai cu impresia ca sintem aparati si, cind colo, vax albina !!!
Poate unii au uitat, dar treburile serioase si grave NU SE SCRIU PE NET, NU SE VORBESC LA TELEFON SI, IN GENERAL, SINT PURTATE STOCATE IN NEURONI, NU PE MIJLOACE MAGNETICE, DIGITALE ETC.
Asa cum toate celelalte mijloacele clasice ale muncii de informatii ramin valabile si azi, si nu se vor demoda sau nu vor deveni ineficiente atita vreme cit va exista munca de informatii facuta de finite umane.
Intreaba bine unii cind vor sa afle de ce francezii nu au stiut de atentatul recent daca au legea aia cu supravegherea totala in functiune.
Cit priveste interesul altora, nu cred ca trebuie sa-i plingem de mila, dar nu voi dezvolta de ce !

Riddick spunea...


Părerea mea: ascultările şi înregistrările nu-i vizează 100% numai pe "terorişti", ci şi pe cei "neconvenabili" din punct de vedere politic - scopul fiind menţinerea la putere a oligarhiei actuale şi îngreunarea efortului de a o înlătura.

Anonim G spunea...

Vizeaza pe oricine ''trebuie'' si cind ''trebuie'', repede si fara prea multe complicatii.
Adevarul este ca, in multe situatii trebuie pe bune, uneori chiar pe loc, dar este nevoie de un sistem care sa elimine abuzul.
Si nici daca s-ar inregistra TOT nu ar fi vreo problema DACA INFORMATIILE STOCATE AR FI VERIFICATE, DOCUMENTATE, COMPLETATE SI, IN FINAL, EXPLOATATE CORECT, CU BUNA CREDINTA, FARA TRUNCHIERI, CONFORM LEGII.
Sint citeva personaje care isi dau cu parerea, pe media, despre legile astea cu inregistrarea totala, combatind puternic, dar nu spun ce au facut ei cind erau mari stabi...
Aici este marea problema, cine verifica si asigura anihilarea oricarei tendinte de abuz, inca din faza initiala, astfel incit oamenii sa nu sufere fara a fi responsabili de acte vizind siguranta nationala !
Parerea mea este ca, in principiu, cu sau fara legile astea , nimeni, niciodata,si niciunde in Lume, nu va putea asigura indeplinirea totala a dezideratului de mai sus.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Toader Paleologu, 2011 (regretă că pentru schimbările introduse în Constituție este necesară consultarea cetățenilor, pe care-i mai consideră și proști): "Cred că, într-adevăr, e necesară integrarea în Constituție a acelor prevederi privind deficitul. Constituția noastră e rigidă, nu e ca alte Constituții care pot fi amendate de către Parlament sau de către un congres mai larg. În Franța se convoacă congresul constituțional și se face o reformă. Nu e necesar referendumul. La noi, din păcate, din câte înțeleg, va fi nevoie și de un vot în Parlament și de un referendum. Frica mea e că un referendum cu o întrebare atât de tehnică nu poate suscita mare interes din partea publicului. E o chestiune tehnică, pe care nu o înțelege toată lumea sau pentru care nu se pasionează toată lumea".

Postări populare (nu P.P.E. !):