Tehnocraţi ! Când vă căraţi ?

26 ianuarie 2015

Băsescu - ChilipirescuE clar că Ponta (şi USL, PSD) a fost înţeles cu Băsescu să-i dea în folosinţă - conform legii - acea vilă la final de mandat. Ponta a mimat cu stângacie surprinderea când chestiunea vilei a devenit publică: renovarea radicală a vilei s-a făcut cu el prim-ministru. O investiţie importantă într-un "imobil fără o destinaţie imediată" (imobil cu sute de mp utili şi mii de mp curte).

Dar RA-APPS, o fi acţionat cu voia lui Ponta când i-a dat lui Băsescu argumentul cu care se pregăteşte să atace în instanţă ? Că Ponta, oficial, se sucise ?!

ARADON:

Dă-l dracului de stat, hai să-l belim !

Una dintre metodele de a câştiga bani cu ghiotura de pe urma prostimii care plăteşte taxe şi impozite a fost şi rămâne mimarea unui proces împotriva statului, respectiv primăriei.

Ţi-a căzut pata pe o clădire din centru, care nu a fost revendicată de nimeni şi este în patrimoniul Primăriei ? Sau pe un teren aflat, întâmplător, exact pe viitoarea şosea de centură ? Nicio problemă, chiar şi cel mai prostănac notar este capabil să-ţi fabrice un fals certificat de moştenitor, pe baza căruia să ceri primăriei să-ţi dea ce ţi se cuvine. Te duci cu documentul la primărie şi îl depui. Juriştii de acolo, doar dacă sunt chiori sau nu ştiu să citească nu văd că hârţoaga pute de la o poştă a fals, dar nu te descurajează, îţi spun să mai revii. Şi revii, şi iar revii, până când, la un momentdat un funcţionar „binevoitor” îţi sugerează să dai primăria în judecată, iar dacă instanţa va decide că ai dreptate, primăria îţi va da dreptul. La judecarea procesului cu primăria, juriştii acesteia vor avea mare grijă... să nu se prezinte, ca să nu-ţi facă ţie probleme. Chiar dacă, din întâmplare, pierzi, faci apel, recurs şi alte cele, la care, iarăşi, nimeni nu te va contrazice. Evident, se aplică legea lui OHM, adică „eşti om cu mine, sunt om cu tine”, juriştii primăriei îşi primesc răsplata bine meritată.
 
Cam aşa ceva face, la ora actuală, Băsescu, având sprijinul total al celor de la RA-APPS. Băsescu, nici mai mult nici mai puţin, dă în judecată statul şi RAAPPS, care refuză să-i atribuie locuinţă şi cabinet de lucru, conform prevederilor legale. Ponta şi RA-APPS se apără, spunând că Băsescu a primit nu mai puţin de şapte oferte, dar lui i-a picat pata pe una dintre cele două domenii imense - vile plus teren - de la Snagov. Ponta se ţine tare pe poziţie, numai că tare mă tem că îi va da lui Băsescu exact ce vrea, în baza unei decizii a Tribunalului. RA-APPS, care este dată în judecată, face pe niznaiul doar de formă, ca să nu se prindă Ponta (în eventualitatea că nu ştie) că totul a fost aranjat dinainte. Mai exact, în Procesul Verbal referitor la inspectarea celor şapte locaţii, reprezentantul RA-APPS, specialistul, scrie negru pe alb că doar două - exact, domeniile din Snagov - corespund prevederilor legale în vigoare referitoare la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească reşedinţa unui fost şef de stat. Sigur, nu există absolut nicio prevedere legală în acest sens, dar ce contează ? Fie statul îi dă lui Băsescu una din cele două vile cu terenuri aferente de zeci de mii de metri patraţi, cu piscină şi lux orbitor, fie acţionează statul în instanţă. Statul va spune - vezi, Doamne - că a fost o decizie a justiţiei şi trebuie s-o respecte, bla, bla, bla, când, de fapt, tocmai el, prin reprezentantul RA-APPS, a săvârşit porcăria.

"Atâta vreme cât statul este jefuit de către propriii săi reprezentanţi, România şi românii nu au nicio şansă de mai bine"

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Numai la furat îi este gândul "Şmecher" de Constanţa... vorba mamei mele...

Riddick spunea...

Nu-mi dau seama ce-a vrut cu casa din Mihaileanu. Probabil, compromiterea "dreptei" : aia nu e casă de VIP, cu mai multe familii şi curte comună.

Riddick spunea...

"SPP nu consideră sigură casa din Mihăileanu" - trebuie altă reşedinţă.

Simeone spunea...

Moștenirea...

http://www.cotidianul.ro/adevarata-mostenire-lasata-de-traian-basescu-un-stat-mafiot-255547/

Riddick spunea...

Pâi, da.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO:

Radu Carp, 2012: "Iar pentru a pune această întrebare în contextul României de azi, dincolo de problema naţională sau cea a păstrării Tradiţiei şi a religiei, nu cumva orice structură federală ar conveni unui stat care, oricum am lua-o, se află şi se va afla la periferia geografică a Europei ? O Românie parte a unui stat federal care să aibă aceeaşi pondere cu orice alt stat membru… ar fi sau nu în interesul naţional ? Ori este cumva în interesul naţional să menţinem aceeaşi elită birocratică necompetitivă care se auto-regenerează tocmai pentru că ne aflăm la periferie şi undele de şoc ale unui model mai eficient de organizare nu mai sunt aproape deloc resimţite ? Suveranitatea pe care unii dintre noi sunt gata să o apere cu preţul vieţii nu este nimic altceva decât un concept determinat istoric, născut pentru a legitima modelul statului centralizat împotriva unor ameninţări externe şi contestări interne".

Postări populare (nu P.P.E. !):