24 septembrie 2014

Votez tactic la turul întâi, stau acasă la turul doi


Sunt 14 candidaţi înscrişi în cursă, BEC a validat până acum candidaturile a trei dintre ei (Ponta, Macovei, Iohannis):

Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL), Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară), Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu), Kelemen Hunor (UDMR), Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), William Brânză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo) şi candidaţii independenţi Monica Luisa Macovei, Călin Popescu Tăriceanu, Gheorghe Funar şi Teodor Meleşcanu.

În afară de Funar, niciun candidat de orientare naţionalistă (exceptându-l pe cel de la PPMT). Ce, Kelemen, "DDD" şi CVT ?! Pioni ai Sistemului.

Funar se abţine de la vreo critică la UE, dar este singurul cu o critică articulată asupra Sistemului.

Nici în Funar nu am încredere, dar ar fi singura mea opţiune pentru turul întâi. N-am vreo iluzie c-ar intra în turul doi, acolo vor fi Ponta şi Iohannis. 

Sau, poate "Ponta şi Altcineva" ? ANI (adică Băsescu !) a cerut un termen de urgenţă pentru judecarea dosarului de incompatibilitate al lui Iohannis, iar ÎCCJ (adică Sistemul) a aprobat - va fi joi, 25 septembrie 2014. Ponta ar putea intra în turul doi cu Udrea, Macovei sau Tăriceanu, în acest caz (descalificarea lui Iohannis). Acelaşi ANI care se face că nu vede falsurile din declaraţiile de avere ale soţilor Ponta.

Stau acasă la turul doi: ar putea fi diferenţe între ce-ar face Ponta şi ce-ar face contracandidatul lui din Sistem ? Sau poate nu mai votez deloc: mă aştept la o invalidare a candidaturii lui Funar la BEC (ar fi dovada clară că Sistemul acţionează pe faţă).

Votul naţionalist-eurosceptic trebuie măsurat, şi trebuie stimulată acumularea pe această direcţie.

12 comentarii :

Anonim spunea...

Sper ca l-ai urmarit aseara pe Melescanu, omul care isi facea ''doctoratul'' prin Elvetia in anii '70(!?), concomitant cu patriarhul Daniel si cu socrul lui Ponta(mama ce personaje !!!), dar si cu altii , CUM VORBEA CU GURA PLINA DESPRE REGIONALIZARE, CA FIIND O NECESITATE CERUTA DE POPOR; EXEMPLIFICA PRIN INTREBARILE PE CARE I LE PUN CONCETATENII SAI DIN MAREA METROPOLA ARDELEANA, BRAD, CARE VOR SA STIE CIND VOR PROFITA DOAR EI DE BANII PE CARE-I PRODUC SI NU VOR MAI PRIMI FONDURI CU TIRIITA DE LA ''MITICII'' DE LA BUCURESTI.
Si o spunea cu calm, ca orice om cu nervii caliti in jocuri operative sau, mai pe romaneste , DUBLE.
Fara jena ca se face megafonul invectivelor colportate, tot mai des, tot mai intens si cu tot mai multa nesimtire, dincolo de munti, la adresa celor de dincoace de munti, si unii si altii fiind romani.
Si, sa nu-mi spuna mie ca smochinitul asta nu stia ce spune !!!
Asa ca, pe linga Funar, mai ramine si profesorul Rotaru de la PAS.
Daca va cistiga tot o sluga a strainatatii nu mai avem decit sa emigram !!!
Era as uit: individual se batea cu strungul in pieptu-i de cianuri ca ce scula a fost APR-ul fondat de el, uitind sa spuna ca ''ideea'' i-a dat-o Costea, ala de la Paris, evreu, conserva a Securitatii din anii cind organul respectiv era condus efectiv de consilierii sovietici ( nu cumva si acum Mele se arunca in lupta la un ''impuls'' de aceeasi nationalitate?!)

Riddick spunea...


N-am urmărit ce-a zis, dar tema e comună politicienilor "agreaţi".

Rotaru e anexă PSD, se va vedea după ce recomandare de vot va da la turul doi.

Anonim spunea...

De curind am aflat ca ''telefoanele'' Romaniei au trecut de la greci, unde fusesera ''privatizate'' laordin extern, au ajuns la nemti.....
Acum, daca le-au luat nemtii, astia nu se joaca, sint oameni de actiune si http://activenews.ro/telekom-scoate-la-licitatie-palatul-telefoanelor-si-alte-doua-proprietati_1862524.html.
Asa ca, in curind,un symbol al Bucurestilor, s-ar putea sa devina o amintire, in cazul ca noul proprietar va vrea sa ....construiasca altceva !
Sa vedem, americanii cae au construit palatal telefoanelor vor zice si ei ceva, asa, sa ne ajute cumva sa nu raminem, de tot, fara trecut !

Riddick spunea...

Nemţii au încercat să bombardeze acea clădire pe 24 august 1944 cu avioane Stuka decolate de la Otopeni, dar au ratat şi au distrus Teatrul Naţional (actualul hotel Novotel e construit pe locul fostului Teatrul Naţional, intrarea sa imită vechea faţadă a teatrului). Ciudat, pe Calea Victoriei, la câteva sute de metri erau câteva tunuri antiaeriene plasate pe "blocul ARO" (Calea Victoriei 91-93). N-au fost folosite ?

Riddick spunea...

ARO = Asigurarea Românească. Avea şi un hotel la Braşov (ARO Palace), şi blocul cu cinematograful ARO (actualul Patria), şi altele.

Crystal Clear spunea...

Deocamdata la Telekom.ro nu poţi să-ţi schimbi parola de poştă electronică de la clicknet.Au majorat tarifele, serviciul de informaţii costă 0,50 eur/minut..
Mă organizez să anulez abonamentul la telefonul fix.
Am ajuns sclavi străinilor la noi în ţară !
Am aceeaşi senzaţie de sufocare de prin 2010-2011 când , mergând pe la conferinţele ISP am realizat că nemţii sunt foarte avansaţi în pogramul de colonizare al României , cu ştiinţa şi acordul autorităţilor.

Riddick spunea...

În Grecia au acaparat foarte mult, "cu criza".

Crystal Clear spunea...

Vânzarea Palatului Telefoanelor este un nou atac identitar

Riddick spunea...

"Anti-identitar". Va fi mai clar aflând ce va face acolo noul proprietar.

Bună remarca, ţin sub observaţie chestiunea şi poate postez ceva.

Crystal Clear spunea...

Foarte bine !

Oamenii simt deja că ceva nu este în regulă, dar nu ştiu încă să-i dea definiţia.
Urmareste puţin trendul conţinutului comentariilor .Mai toţi participanţii sunt lezaţi că li se şterg amintirile...

http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-18172950-telekom-romania-scos-vanzare-palatul-telefoanelor-alte-doua-proprietati-din-centrul-bucurestiului-pret-pornire-21-6-milioane-euro.htm

Riddick spunea...

Da, aşa este.

Riddick spunea...

Clădirea a fost renovată total (inclusiv antiseismic) în jurul anului 2000. S-a recondiţionat şi mobilierul interior, în tonul anilor '30.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: