Cum pot fi identificaţi complicii ocupantului: deviază atenţia de la agenţii străini ajunşi la butoane în România, la ţinte secundare pe care le numesc "statul mafiot", "sistemul băsist", "corupţia generalizată".

25 iulie 2014

Se confirmă porcăria: gaze extrase din România, exportate în UE prin South StreamCe spunea recent Vocea Rusiei se confirmă şi din alte surse:


Compania austriacă OMV, care deţine pachetul majoritar de acţiuni la Petrom, ar putea livra în Europa gaz românesc extras din perimetrul Neptun prin intermediul gazoductului South Stream, care va trece prin Marea Neagră, şi care va avea punctul terminus în Austria şi nu în Italia cum fusese vehiculat anterior, scrie prestigiosul cotidian american The New York Times. Acesta este pentru prima dată când se pune problema ca South Stream să fie alimentat cu gaze româneşti extrase din Marea Neagră.

OMV intenţionează să se diversifice, să devină mai puţin dependentă pe rolul său de lungă durată ca distribuitor de gaze ruseşti pentru Europa Centrală şi să pună mai mult accent pe a fi o companie de exploatare şi de producţie.

Compania austriacă este legată de Gazprom, cel mai mare producător de gaze naturale din Rusia şi din întreaga lume, şi se află în „ghearele“ gigantului rus prin intermediul unor contracte de lungă durată care ar aduce penalităţi financiare mari dacă ar fi întrerupte. Mai mult decât atât, în ultimii ani unele companii occidentale, printre care şi OMV, s-au văzut nevoite să vândă în Europa, din cauza contractelor încheiate cu companiile ruseşti, gaz la un preţ mult mai mic decât cel al pieţei.

Dacă UE va permite ca proiectul South Stream să continue, analiştii se aşteaptă ca oficialităţile europene să impună condiţia ca gazoductul să transporte şi gaze care nu provin din Rusia, iar OMV mizează pe acest lucru. În 2012 ExxonMobil, cea mai mare companie listată de petrol şi gaze naturale la nivel mondial, împreună cu OMV Petrom au anunţat că au descoperit o cantitate semnificativă de gaze în Marea Neagră, echivalentul de până la patru ori al consumului într-un singur an al României.

Anul trecut, unitatea de gaz şi energie electrică a OMV a avut o cifră de afaceri de aproape 12 miliarde de euro şi profit de doar un milion de euro şi de aceea livrarea gazului rusesc în Europa nu mai este o afacere atractivă pentru compania austriacă controlată în proporţie de 32% de guvernul de la Viena.

Gerhard Roiss, preşedintele OMV, a făcut lobby puternic la Bruxelles pentru ca Uniunea Europeană să aprobe construcţia South Stream şi a menţionat că gazoductul va ajuta la diversificarea alimentării cu gaz a Europei. Intenţia lui Roiss este să alimenteze South Stream cu gaz extras din blocul Neptun din Marea Neagră.

„Piaţa gazelor naturale este una difi­cilă. Ne vom concentra pe gazul pe care OMV îl găseşte şi pe care îl vinde. Vom extrage mai mult gaz din Marea Nordului şi din Marea Neagră“, a adăugat Roiss.

OMV a achiziţionat de la compania norvegiană Statoil un câmp petroiler din Marea Neagră pentru aproape 2,7 miliarde de dolari, iar anul acesta a încheiat acorduri cu Hess, o firmă americană, pentru câmpuri petroliere din aceaşi zonă. În portofoliul OMV se găseşte şi un proiect în valoare de zece miliarde de dolari de exploatare a rezervelor din Atlanticul de Nord, în largul insulelor Shetland, achiziţionat de la Statoil. Proiectul a ajuns în pragul colapsului deoarece compania austriacă a cheltuit mult pe echipament şi personal, dar a fost văzut de OMV ca o pregătire pentru operaţiunile de forare la mare adâncime în Marea Neagră.

„Consider că a fi independent şi a avea propriile resurse este întotdeauna mai bine decât să faci parte dintr-un proiect precum South Stream", a spus premierul României Victora Ponta, citat de cotidianul american.

OMV Petrom şi ExxonMobil au anunţat că vor începe un nou foraj în Marea Neagră la mare adâncime în zona în care cele două companii au găsit gaze natural în urmă cu doi ani. Datele colectate în timpul programului de foraj vor fi utilizate pentru a evalua dimensiunea şi viabilitatea comercială a zăcământului de gaze descoperit în 2012, potrivit unui comunicat comun al celor două companii.

4 comentarii :

Anonim spunea...

Urgent , DAR URGENT, REFERENDUM SI, DACA POPORUL VA DECIDE, IESIREA DIN IMPERIUL BOLSEVIC EUROPEAN, SPECIALIZAT IN DISTRUGEREA DE TARI SI NATIUNI !!!
Mult timp aceste fiinte, cu pretentii de lideri si conducatori, nu vor mai putea sa ne minta fara a-si asuma riscuri majore !!!
NIMENI sa nu mai poata decide in numele nostru fara a avea un mandate explicit; altfel, avem de aface cu o relatie de genul sclavi-stapini de sclavi, ceea ce in anul 2014 nu se mai poate !
Nu uitati: REFERENDUM SI SA SE FACA ASA CUM VOR ROMANII !!!
aLTFEL NU VA FI BINE !!!

Riddick spunea...


Şi cine să convoace referendumul, "ei" ?

Până nu scăpăm de clica asta, nu va fi aşa ceva.

Vine luptă grea...

Anonim spunea...

Iata inca un ''argument'' la afirmatiile de mai sus :

http://www.agerpres.ro/economie/2014/07/25/enel-ar-putea-obtine-cel-putin-doua-miliarde-de-euro-pe-activele-din-romania-bloomberg--16-29-49

Riddick spunea...


N-au băgat atât, cu tot cu investiţii. Preţul (lor) la cumpărare - de cacao.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Teodor Baconschi, 2011: "România nu a ajuns târziu și din întâmplare în construcția Europei unite, ci a participat încă de la început, prin voci precum Gafencu și Ciorănescu, la gândirea acestui proiect.Totodată, îmi permit să evoc în acest ilustru sediu ideea federalismului european, concept creștin-democrat căzut în desuetudine. Consider că a reînvia astăzi ideea Statelor Unite ale Europei nu este lipsit de importanță, ba chiar de o anumită urgență. Asistăm cu toții nu doar la o criză de creștere sau la o reticenţă a lărgirii Uniunii (enlargement fatigue), ci la o adevărată criză a spiritului european. Criza actuală nu e pur economică sau financiară, ci e o criză a valorilor fondatoare, a viziunii și a identității europene. Mai mult ca oricând, trebuie să evităm riscul revenirii, pe fondul crizei, a discursurilor naționaliste, xenofobe, rasiste. Tentația închiderii în sine e mare. O Europă care se îndoiește de beneficiile euro sau ale spațiului Schengen este deja o Europă în devoluție. Tocmai fiindcă știm că alternativa la partidele populare riscă să fie partidele populiste, dorim să creăm în România o Mișcare Populară cu vocație majoritară, asemănătoare cu UMP în Franța sau PDL în Italia. Europa are nevoie să mențină în guvernele naționale partide populare capabile să răspundă întreitului imperativ al momentului: să reformeze în spiritul responsabilității, să se opună populismului crescând al stângii și al extremei drepte, și să continue construcția europeană. În fine, criza Europei nu are ca soluţie resurgența discursului naționalist și redescoperirea frontierelor, ci determinarea creștin-democraților, a tuturor guvernelor și partidelor afiliate PPE, de a continua până la capăt proiectul Statelor Unite ale Europei, oricât de extrem ar părea acest lucru."


Postări populare (nu P.P.E. !):