07 mai 2011

Un discurs important al lui Lech Kaczynski



Lech Kaczynski a rostit un discurs televizat, pe 17 martie 2008, în legătură cu negocierea şi ratificarea tratatului de la Lisabona:



În România, această temă nu a existat ca subiect de presă sau de dezbatere politică. Parlamentul a votat Tratatul de la Lisabona doar cu un vot împotrivă (Lavinia Şandru, PIN) şi o abţinere (Dragoş Dumitriu, PC):



6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Un adevarat patriot se simte imediat !
Kaczynski a platit cu viata pentru pozitia lui .

R Turcanu ,ca de obicei revoltator de penibila .Cam astia sunt oamenii din jurul lui EuroBase..

Riddick spunea...

Lech Kaczynski este încordat în timpul discursului, nu a spus nici 10% din presiunile reale care erau pentru ratificare (doar cei de la partide gen UKIP au spus clar că este o conspiraţie pentru o Europă federală, dacă nu chiar centralizată). Să-i vedem pe polonezi ce-or face la toamnă la alegerile parlamentare. Sunt pesimist.

Votul negativ şi abţinerea ţin tot de regie, era aiurea să fie unanimitate, cred că s-a dispus ca să fie o "opoziţie" cât de mică, "să pară normal". La toamnă (votul s-a dat în februarie 2008) urmau alegeri generale, şi trebuia cumva captat electoratul ex-PRM. N-am mai auzit-o pe LŞ reluînd tema asta niciodată. Tăriceanu se lăuda: "suntem cel de-al patrulera stat care am ratificat Tratatul de la Lisabona".

Crystal Clear spunea...

Chiar m-am intrebat ce-i cu Lavinia Sandru !

Ai perceput perfect, este doar REGIE !-

Riddick spunea...

Şi totuşi:

"Romania nu este pregatita pentru integrare la capitolul Agricultura"
02.10.2006
Epoch Times

Romania nu este pregatita pentru integrare la capitolul "Agricultura", motiv pentru care Partidul Initiativa Nationala cere guvernului sa solicite Uniunii Europene activarea clauzei de salvgardare pentru acest domeniu, a declarat, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru.

Ea sustine ca, din cauza lipsei de informare si instruire, populatia din mediul rural nu va avea acces la fondurile europene, iar fermele cu potential redus risca sa dispara.

Lavinia Sandru acuza guvernantii ca, pentru a nu-si pierde electoratul, nu spun cu cat vor creste preturile dupa integrare.

Presedintele PIN, Cozmin Gusa, considera ca Romania nu este pregatita pentru socul integrarii

Presedintele Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa, considera ca Romania nu este pregatita pentru socul integrarii, care, in opinia sa, pentru omul de rand va reprezenta o mare suferinta, cel putin egala cu cea a polonezilor.

Prezent la Oradea, unde si-a lansat cartea "10 pacate ale Romaniei", liderul PIN a adaugat ca romanii sunt victime perpetue ale tuturor disfunctionalitatilor din societatea de dupa 1989.

http://www.epochtimes-romania.com/articles/article_5739.html


Integrarea în UE si gustul tomatelor
• deputatul PIN Lavinia Sandru a lansat în Neamt „Ghidul românului în UE“ • parlamentarul este de parere ca România trebuie sa se impuna în fata europenilor si a explicat procedura astfel: „O rosie din România are un gust, o rosie dintr-un supermarket din Franta are alt gust; cînd vor reusi sa se impuna rosiile noastre, vor avea acelasi gust ca ale lor“

http://www.saptamana.com/link.php?id=411956

Dar aceste poziţii nu continuă, începând cu 2009.

Crystal Clear spunea...

Foaaaarte interesant !
Probabil ca pana la sfarsitul lui 2008 a fost o perioada a politicii rusesti ( stim cine este Cosmin Gusa) de "opozitie" directa ,dupa care s-a trecut la cea ascunsa, infiltrata de doborare din interior...

Riddick spunea...

Mai degrabă aş zice că au vrut să preia votanţii PRM, care "migraseră" la PDL.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: