05 iunie 2014

Protest împotriva "împământenirii" anormalităţiiComunicat de presă - Protest al Societății Civile

Către Primăria Generală București Scrisoare deschisă de protest

Adresată Primarului General al Bucureștiului, dl. Sorin Oprescu

Stimate domnule Primar General,

Asistăm cu surprindere și tristețe la uzurparea, de către agenții de lobby ai 'minorităților sexuale', a numelui capitalei Românei, București.

Față de anii trecuți, când cei în cauză își organizau manifestările sub denumirea onestă de 'Gay Fest' (adică festivalul homosexualilor), anul acesta vom avea un 'Bucharest Pride'! Adică, în opinia organizatorilor, un soi de festival al mândriei bucureștene!

Ca locuitori ai Bucureștiului și cetățeni ai României, vă asigurăm că nu ne simțim deloc mândri de astfel de asociere. Desigur, nu avem nimic împotriva exercitării dreptului la viață privată al nimănui; nu găsim însă nimic 'privat' în a implica numele celui mai mare oraș al țării într-un astfel de eveniment.

Ne permitem să vă reamintim că pe stema municipiului București figurează icoana unui sfânt al Bisericii Ortodoxe — Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, care este și patronul spiritual al acestui oraș.

Cum poate fi asociat acesta cu un marș al lipsei de rușine? Sau cu declamarea de povești cu 'familii' în care există 'doi tați' și 'două mame'? Sunt două evenimente care vor avea loc în spațiul public, în timpul Bucharest Pride. Cunoașteți pe cineva născut din doi bărbați sau din două femei? Noi nu!

Românii, ca oricare alt popor din Europa sau din lume, nu sunt definiți prin comportamentul lor sexual, ci prin setul de valori la care aderă. Ceea ce se promovează prin manifestări de tipul 'Bucharest Pride' este incompatibil nu doar cu valorile creștinismului majoritar în România, ci și cu ale bunului simț minimal — însușire ce lipsește cu desăvâșire agenților de lobby homosexual.

De aceea, în numele tuturor cetățenilor creștini, vă adresăm îndemnul de a vă delimita public de această asociere. Luați, vă rugăm, domnule Primar General, o poziție clară împotriva încercării 'minorităților sexuale' de a induce în rândul cetățenilor majoritari ideea că 'Bucharest Pride' este o manifestare a tuturor bucureștenilor.

Cu prețuire deosebită,

1. Asociația pentru Apărarea Familiei și Copilului (București)

2. Asociația Dascălilor din România (București)

3. Asociația Părinților pentru o Educație Sănătoasă (București)

4. Asociația PRO VITA — filiala București

5. Asociația Ortodoxia Tinerilor (Galați)

6. Liga de Utilitate Publică — LUP (București)

7. Fundația Creștină Părintele Arsenie Boca (București)

8. Asociația 'Cercul Studențesc Floarea de Foc' (București)

9. Asociația 'Doamna Stanca' (București)

10. Asociația 'Sfântul Grigorie Palama'

11. Asociația Civic Media (București)

12. Asociația Ortodoxia Tinerilor (București)

13. Asociația Familia Ortodoxă (București)

14. Asociația Tradiția Românească (București)

15. Asociația 'Gaspar, Baltasar & Melchior' — Scoala Agathonia (București)

16. Asociația pentru Revigorarea Tradiției — ART (București)

17. Asociația Basarabii (București)

18. Asociația Hrisdoria

19. Asociația Tinerii Creștini Ortodocși

20. Asociația Civică a Tinerilor Creștin Ortodocși Români — ACTOR (București)

21. Asociația Christiana (București)

22. Fundația Sfânta Irina (București)

23. Asociația ROST (București)

24. Asociația Predania (București)

25. Asociația AMMA (Silvestru, București)

26. Alianța pentru Demnitate Națională (București)

27. Liga pentru Identitate Națională (București)


AGERPRES

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Victor Ponta, 2012: "Mai multă autonomie, mai multă libertate, mai multă iniţiativă pentru Transilvania este în favoarea Transilvaniei şi a României. Oamenii au un spirit mai european aici şi nu trebuie să existe o rivalitate prost înţeleasă între Transilvania şi alte regiuni ale ţării. Sunt un adept convins al ideii de descentralizare şi de dezvoltare regională a Transilvaniei. Trebuie să facem acest lucru şi din punct de vedere politic. Sunt lucruri care definesc Transilvania şi care nu trebuie stricate de Guvernul central. Nu înţeleg de ce banii din taxele din Transilvania să vină în Bucureşti. Cred că dezvoltarea judeţelor din Transilvania se face mult mai bine de aici, decat de la Bucureşti".

Victor Ponta, 2013: "În niciun caz nu trăiesc vreo spaimă că ia cineva vreo bucată din România și o duce la Bruxelles, nu am asemenea spaime, dimpotrivă, eu unul nu doar că sunt pro-european dar cred că Europa are ca șansă să supraviețuiască integrându-se mai mult și fiind mai unită decât este acum. Nu știu, poate găsim o soluție - există și în Constituția actuală - ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred cã aceastã variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel european. Sunt unul dintre cei care cred în acel proiect - și sper să se realizeze pe parcursul vieții mele politice - al Statelor Unite ale Europei."

Victor Ponta, 2013 (interviu Deutsche Welle):
DW: Nu demult s-a desfăşurat în mediul public românesc o mică dispută pe tema ”Statelor Unite ale Europei”. USL a fost destul de reticent faţă de această formulă adoptată de preşedintele Traian Băsescu.
Victor Ponta: Eu nu.
Eu sunt total convins că, - sigur proiectul ideatic de State Unite ale Europei probabil că va mai necesita ceva timp, - dar eu sunt convins că acesta este proiectul pe care trebuie să-l susţină orice om politic cu viziune.
DW: Indiferent de costuri, indiferent de cedările de suveranitate?
Victor Ponta: Indiferent de cedările de suveranitate sau costuri. În cei 50-60 de ani de construcţie europeană, toate costurile sau cedările de suveranitate s-au dovedit mai mici decât beneficiile.

Postări populare (nu P.P.E. !):