04 aprilie 2014

din țara lui Cănuță, om sucit



SPQR :

Actuala putere a reușit patru contraperformanțe, dintre care unele sunt contraziceri flagrante ale comandamentelor cu care a intrat la guvernare:
1. A izbutit să scumpească combustibilii la nivelul unor țări bogate, fără ca salariile să crească pe măsură, dovedind încă odată că statul român a devenit un instrument de colectare fiscală (republică FMI), cu acte de guvernare în opoziție cu resursa naturală si așteptările populației - acordate la aceasta. (Ziarul Financiar, 2 aprilie 2014, http://www.zf.ro/zf-24/de-ieri-benzina-costa-mai-mult-in-romania-decat-in-austria-blanculescu-guvernul-a-facut-asta-pentru-viata-soferilor-12380394/)
2. A renunțat la un partener de guvernare (PNL) şi l-a adus pe un altul, care nici măcar nu e partid politic, în ciuda împotrivirii masive (masive, să reținem) a propriului electorat. (Gândul, 18 dec. 2013, http://www.gandul.info/puterea-gandului/ponta-il-plagiaza-pe-basescu-10397986)
3. Are un vicepriministru cercetat penal a cărui singură preocupare e dezmembrarea României. Cu alte cuvinte, avem primul guvern pentru care a moderniza înseamnă fragmentarea țării. Interesele baronilor locali capătă geografie statală. (România liberă, 20 nov. 2013, http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/exclusiv-bomba-in-cariera-lui-dragnea-dosar-penal-de-evaziune-fiscala-la-parchetul-general-318418, Digi 24, 6 ian 2014, http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Mai+multi+politicieni+asteapta+verdictele+in+dosarele+penale+in+
4. E primul guvern care a pus jandarmii să bată țăranii, subordonând o structură militară (de interes național) unui interes străin, particular (cazul Pungești). În felul acesta jandarmii au încălcat jurământul militar. Performanța e deci dublată de discreditarea corpului jandarmilor. (Vremea nouă, 9 dec. 2013, http://www.vrn.ro/jandarmii-au-instituit-teroarea-la-pungesti (vezi și noul folclor pe această temă, aici: Kamikaze, 10 dec. 2013, http://www.kmkz.ro/de_ras/texte/toate-glumele-despre-jandarmii-de-la-pungesti/)

Aceasta este doar o secvență dintr-un sfert de secol de guvernare

Ceea ce trăim noi azi, e înfăptuirea lui Cănuță, din Caragiale, tipul omului sucit, care are un suflet de nu-l încape nici un loc, nici la școală, nici la muncă, nici în familie. Mizele mici pot ucide, este avertismentul grav al tragicomediei lui Cănuță (Cănuță a murit de supărare pentru că un prieten nu i-a dat o mică sumă de bani). Când sufletul e mic, orgoliul e mare, iar lipsa de perspectivă acută. Atât de mic, încât nici Dumnezeu nu-l iartă. (I.L. Caragiale, „Cănuță, om sucit”, http://ro.wikisource.org/wiki/C%C4%83nu%C8%9B%C4%83_om_sucit)

Numai că o țară nu se ține cu suceală, ci, cu competență urmărită statornic și, mai presus de toate cu dragoste de neam. Am intrat într-un nou ev mediu, unde populatia majoritară e tolerată economic, cultural si politic, în propria ei țară, unde oamenii pleacă în bejenie mai rău ca pe vremea turcilor (Agerpres, 21 ian. 2014, http://www.agerpres.ro/economie/2014/01/21/italia-germania-spania-in-topul-tarilor-in-care-romanii-au-preferat-sa-mearga-la-munca-cercetare--10-12-15), iar pământul le e luat efectiv de sub picioare (Gandeste.org, 6 martie 2014, http://gandeste.org/general/gigantica-ilegalitate-de-la-nadas-scoate-la-iveala-gigantica-masinarie-infractionala-care-submineaza-statul-roman-de-24-de-ani/38821) .

Asa e când oamenii fără carte au parte.

Fragmente din „Cănuță, om sucit”:

„... A-nvăţat Cănuţă cât a-nvăţat, până a ajuns cu chiu cu vai în clasa a patra. ...

Şi a plecat Cănuţă. S-a dus la bunică-sa acasă şi i-a spus că nu mai merge la şcoală măcar să-l taie. Bunică-sa a alergat la dascăl, şi dascălul i-a spus: - Babo, dă-l la meşteşug. Poate meşteşugul să-i dea de capătâi, că nu-i de şcoală, e copil sucit, una îl întrebi şi alta răspunde....
Tot aşa şi iar aşa, pentru nimicuri, a schimbat Cănuţă mulţi stăpâni. Istoria lui se poate asemăna cu istoria unui pahar care rabdă să-l umpli cu litra şi pentru o picătură se supără şi dă pe-afară. Şi lumea vede măcar ce se petrece cu paharul; dar putea lumea înţelege ce se petrece în sufletul lui Cănuţă? Paharul stă de faţa; sufletul lui Cănuţă sta ascuns şi pe semne era prea mic, prea strâmt - dedea repede pe dinafară.”

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Silviu Prigoană, 2011 (este de acord cu eliminarea caracterului naţional al statului, susţinută de UDMR): "Acest lucru se întâmplă în toate statele europene. În toate constituţiile ţărilor care au aderat la spaţiul comunitar este eliminată această poveste. Acum intrăm în comunitatea europeană şi vom fi statele europene, aşa cum există Statele Unite ale Americii, asta se doreşte de fapt şi caracterul naţional trebuie să dispară, va fi naţionalitate europeană. Ei sunt americani punct şi noi trebuie să fim toţi europeni punct, fără graniţe, fără Kosovo, fără mutat graniţe mai la Braşov sau mai la Oradea".

Postări populare (nu P.P.E. !):