28 februarie 2014

Gestul fariseic al lui Victor Ponta


AM Press:
 

[...]  Partea cu adevărat de ținut minte a emisiunii e repriza secundă, când a jucat, în terenul abia eliberat de liberal, premierul în funcție Victor Ponta. Știți ceva din ce a rostit aici domnul Tăriceanu? – l-a întrebat realizatorul emisiunii. Nu, eram ocupat cu o masă programată cu luni în urmă cu un investitor american care vine și la, la ,la. Investiții, nu pot spune, n-am voie, dar e important pentru România. O fi fost ceva gen gaze de șist?  Ocupat, și la cină, cu treburile lui patriotice, Ponta n-a avut timp să afle ce-a spus Tăriceanu. Normal, mi-am zis. Nu stătea cu sarmaua-n gât uitându-se la televizor. Mai apoi, infirmând tot, Ponta a confirmat că era cu subiectul în cap, într-un scenariu pe cât de minicinos pentru fraierii care mușcă, pe atât de pervers. Știa că Tăriceanu încearcă o fractură la liberali, că se pune la dispoziția sa, că-și face partid… Toate au ieșit la suprafața dialogului ca uleiul. Ponta s-a arătat gata să-l facă pe Tăriceanu președinte, firește într-un context și o împrejurare de nume care-l precedau subtil (Isărescu, care știm că nu vrea, Oprescu, care știm că vrea). Bietul Tăriceanu, cu o seriozitate care învingea greu râsul pitit în gât, era uns candidat la președinție de șeful pesediștilor. Să moară mammița? Parol! Și aici începe marea ticăloșie pontistă. Îi primiți la guvernare pe liberalii lui Tăriceanu? Firește, au ușile deschise oricând. Sunt la orice oră din zi și din noapte bine veniți, doar am lucrat cu ei până ieri. Dacă Tăriceanu își face partid, Ponta îi iese în întâmpinare cu fotoliile eliberate. De la Interne îl dă afară pe Oprea și-l va pune pe Stroe, ungurii vor sta, după ce marți va fi parafat noul guvern, doar sezonier la Palatul Victoria, până-l prepară Tăriceanu pe Cristian David. Invitația lui Ponta de a frânge Partidul Național Liberal, plimbând un platou cu cârnați rumeniți pe la nasul liberalilor tăriceniști, mi s-a părut nu doar dezgustătoare, cum ar fi normal s-o calific, ci de o perfect exersată inteligență diabolică. În același discurs Ponta reamintise cât ține el la Crin care, fie vorba între noi, l-a cam uns premier și cum nu poate fi  el liniștit sufletește fără liberali. Operațiunea la care muncește de ani de zile Traian Băsescu, de fărâmare a PNL a fost preluată de Victor Ponta. De fapt viteza cu care a plecat Tăriceanu miercuri dimineața la Palatul Victoria n-a fost întrecută decât de viteza cu care Ponta a alergat la Cotroceni, în aceeași dimineață, pentru a raporta jupânului. ”Mi-a promis, a zis el la întoarcere, că îmi va semna tot”. Bravos, națiune, rodnică și frumoasă coabitare! Frumos și înalt caracter domnul Ponta, antibăsist la televizor și frecător al papucului din Deal cu manșeta costumului! Pe acest fond, trei sferturi din presă asudă la demolarea statuii firave a ”băsistului” Antonescu, găsit la activ cu vreo două întâlniri nedeclarate cu arendașul din Deal.

P.S. În finalul aceleiași emisiuni, Mircea Badea l-a întrebat tranșant pe Ponta de ce, dacă e rupt de iubire pentru USL, n-a făcut el pasul de a-l accepta pe Iohannis vicepremier. Nu se scufunda universul. Ponta, învățat cu mângâieri, a fost incomodat vizibil de întrebare și a mormăit ceva nedeslușit.

3 comentarii :

Riddick spunea...

Începe P.R.-ul de transferare a "votului naţionalist" de la USL la PSD/USD

http://riddickro.blogspot.ro/2014/02/incepe-pr-ul-de-transferare-votului.html

Anonim spunea...

Incepe trezirea !!!
Ponta e parsiv si pe alte directii !
Aflu azi-dimineata ca e pricaz de la guvern ca prin luna iunie a.c. SA FIE VINDUTA POSTA ROMANA, SENS IN CARE SE FAC INTENSE PREGATIRI: MASIVE REDUCERI DE PERSONAL, RESTRINGERI ALE PORTOFOLIULUI DE CONTRACTE CU FIRMELE DE UTILITATI, MARIRI ZDRAVENE DE TARIFE ETC.
TOTUL PE TACUTE !!!
CRED CA PINA LA URMA URA FATA DE BASESCU-BOC VA FI DEPASITA CU MULT DE CEA PENTRU PONTA SI CLANUL SAU(SA NU MAI AUD PE CINEVA DE CLANUL CEAUSESCU ) !!!
POATE VA AVEA SI EL MERITUL DE A GENERA UN MAIDAN ADEVARAT, ROMANESC, IN ROMANIA !!!

Riddick spunea...

Pâi se străduieşte-n direcţia aia, şi aducând UDMR la guvernare îşi dă-n cap singur.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: