06 ianuarie 2014

Băsescu vrea să se "împământenească" tematica UE în discursul politic intern


USL n-are nevoie de aşa ceva, se conformează ukazurilor UEiste prompt şi fără prea multe comentarii, deşi se mai scapă, uneori. Oricum, nu ca "ARD.eu", care pusese în programul electoral din 2012 fraza "sprijinirea ideii întăririi unității politice a Uniunii Europene, inclusiv în punerea bazelor creării Statelor Unite ale Europei (SUE)".
Băsescu: "Nu vă ascund că mi-aş dori mult la început de an o discuţie cu liderii partidelor de guvernământ pentru a stabili împreună şi să fim toţi în cunoştinţă de cauză cu punctele de vedere ale celuilalt, în aşa fel încât să evităm pe cât posibil disputele care ne duc la pierderile de timp. Spre exemplu, eu am câteva priorităţi care pot fi agreate de partenerii noştri, de partenerii mei de guvernare. Instituţional sunt partenerii mei. Cred că avem ca prioritate consolidarea justiţiei - este fundamental acest lucru - a doua prioritate este legată de o creştere economică de peste 3% - şi eu îmi asum cu toată responsabilitatea afirmaţia că România poate avea o creştere economică între 3 şi 4 % dacă facem ce trebuie - continuarea proceselor de integrare care reprezintă fundamentul politicii noastre în interiorul Uniunii Europene (...), nu mai puţin important este pasul următor: Schengen, zona euro şi vă pot aduce argumente că toate sunt posibile dacă facem ce trebuie."

Ponta (replică): "Trebuie să începem să fim din nou prezenți în Europa la luarea deciziilor. Știți că președintele se duce la Consiliul European, dar nu ia cuvântul niciodată că nu îl întreabă nimeni nimic. Cred că miniștrii care mergeți la Consilii, cred că toată reprezentarea noastră în Europa... este un an în care se schimbă Comisia Europeană, se schimbă Parlamentul European. Noi, PSD, trebuie să fim una dintre cele mai mari delegații în cadrul grupului socialist și asta înseamnă că trebuie să contăm în nou în Europa."

3 comentarii :

Anonim spunea...

Politica pestilentiala ! Altii uite ce fac :
http://romanian.ruvr.ru/2014_01_06/Turcia-plateSte-americanilor-noile-avioane-F-35-construind-fuselajele-acestora-7147/
http://militar.infomondo.ro/actualitate/spatiul-aerian-sloven-aparat-de-avioane-gripen-apartinand-fortelor-aeriene-ungare.html

Oare se mai poate suporta sau e timpul ''exprimarii'' ?!

Riddick spunea...


"Infomondo" ăla face lobby pentru SAAB Gripen de ani de zile.

F-16 e pasul necesar la noi, dar mai multe și (mai) noi, nu doar 12.

Riddick spunea...


Bugetul MApN este sub 2% și în acest an.

SCANDALOS !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: