06 ianuarie 2014

Băsescu vrea să se "împământenească" tematica UE în discursul politic intern


USL n-are nevoie de aşa ceva, se conformează ukazurilor UEiste prompt şi fără prea multe comentarii, deşi se mai scapă, uneori. Oricum, nu ca "ARD.eu", care pusese în programul electoral din 2012 fraza "sprijinirea ideii întăririi unității politice a Uniunii Europene, inclusiv în punerea bazelor creării Statelor Unite ale Europei (SUE)".
Băsescu: "Nu vă ascund că mi-aş dori mult la început de an o discuţie cu liderii partidelor de guvernământ pentru a stabili împreună şi să fim toţi în cunoştinţă de cauză cu punctele de vedere ale celuilalt, în aşa fel încât să evităm pe cât posibil disputele care ne duc la pierderile de timp. Spre exemplu, eu am câteva priorităţi care pot fi agreate de partenerii noştri, de partenerii mei de guvernare. Instituţional sunt partenerii mei. Cred că avem ca prioritate consolidarea justiţiei - este fundamental acest lucru - a doua prioritate este legată de o creştere economică de peste 3% - şi eu îmi asum cu toată responsabilitatea afirmaţia că România poate avea o creştere economică între 3 şi 4 % dacă facem ce trebuie - continuarea proceselor de integrare care reprezintă fundamentul politicii noastre în interiorul Uniunii Europene (...), nu mai puţin important este pasul următor: Schengen, zona euro şi vă pot aduce argumente că toate sunt posibile dacă facem ce trebuie."

Ponta (replică): "Trebuie să începem să fim din nou prezenți în Europa la luarea deciziilor. Știți că președintele se duce la Consiliul European, dar nu ia cuvântul niciodată că nu îl întreabă nimeni nimic. Cred că miniștrii care mergeți la Consilii, cred că toată reprezentarea noastră în Europa... este un an în care se schimbă Comisia Europeană, se schimbă Parlamentul European. Noi, PSD, trebuie să fim una dintre cele mai mari delegații în cadrul grupului socialist și asta înseamnă că trebuie să contăm în nou în Europa."

3 comentarii :

Anonim spunea...

Politica pestilentiala ! Altii uite ce fac :
http://romanian.ruvr.ru/2014_01_06/Turcia-plateSte-americanilor-noile-avioane-F-35-construind-fuselajele-acestora-7147/
http://militar.infomondo.ro/actualitate/spatiul-aerian-sloven-aparat-de-avioane-gripen-apartinand-fortelor-aeriene-ungare.html

Oare se mai poate suporta sau e timpul ''exprimarii'' ?!

Riddick spunea...


"Infomondo" ăla face lobby pentru SAAB Gripen de ani de zile.

F-16 e pasul necesar la noi, dar mai multe și (mai) noi, nu doar 12.

Riddick spunea...


Bugetul MApN este sub 2% și în acest an.

SCANDALOS !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: