06 ianuarie 2014

Vă urez mult umor !


BURSA:

     Bună ziua!
     La mulţi ani!
     Să fiţi fericiţi şi sănătoşi!
     Fie ca anul 2014 să vă aducă ce vă doriţi!
     Pentru că, oricum, vă aduce şi ceea ce nu v-aţi fi dorit niciodată şi nici nu v-aţi gândit că s-ar putea - este ultimul an în care mai aveţi drepturi depline asupra banilor pe care îi depuneţi în bănci.
     Din 2015, când băncile vă vor confisca banii depuşi, nu veţi mai avea dreptul să vă plângeţi nicăieri - genul acesta de furt este, deja, acceptat legal în Uniunea Europeană, sub numele de "bail-in" (în România, încă nu, pentru că trebuie ca, mai întâi, să aderăm la Uniunea bancară; dar îmi imaginez cât de lesne vom fi admişi, de vreme ce în sistemul nostru bancar, circa 90% este capital străin şi de altfel, avem obişnuinţa să ne aliniem, fără să ne mai împiedicăm de mărunţişurile legislaţiei autohtone).
     Prin urmare, Noul An 2014 este ultimul, înainte de această răsturnare.
     Anul 2014 nu va fi ca 2013, pentru că îl pregăteşte pe 2015.
     Este interesant cu câtă placiditate este primită această informaţie; oamenii ridică din umeri şi cel mult, zâmbesc - "Ce ne priveşte pe noi? Nu avem peste 100 de mii de euro în cont!"
     Şi te privesc ciudat când le spui că tocmai ei, cei care nu deţin nici o leţcaie în conturi bancare, vor fi primii afectaţi.
     Vor fi afectaţi încă din Anul acesta Nou, 2014, când marile companii vor trebui să-şi finalizeze modul prin care să evite să le fie confiscate capitalurile de către înfometatul sistem bancar european, iar companiile mai mici vor începe să ia cunoştinţă de canibalismul european legalizat.
     Unele companii se vor reloca pe alte continente, impulsionând creşterea şomajului (şi prin urmare, piaţa muncii îşi va înăspri condiţiile de angajare); altele se vor înscrie într-o cursă de-a şoarecele şi pisica, mutându-şi conturile bancare, de pildă, în Singapore, unde, deocamdată, mâna lungă a autorităţilor mafiote europene nu îi poate ajunge (dar asta va avea consecinţe asupra colectării bugetare, ale cărei nevoi vor fi transferate asupra populaţiei).
     Operaţiunea "bail-in", concepută pentru salvarea băncilor europene, paradoxal, va distruge sistemul bancar şi va scufunda Continentul.
     La fel cum un meteorit de dimensiunea unui bloc de locuinţe ar şterge viaţa pe Pământ, tot aşa Planeta nu va mai putea supravieţui, cum este organizată astăzi, fără Europa.
     Această criză financiară mondială, declanşată în 2008, despre care lumea a crezut că vine şi pleacă, aşa cum îi şade bine oricărei crize, această criză îşi va dezvălui ţinta, rămasă necunoscută până acum: ea vrea să ne modifice modul în care trăim, modul în care gândim, modul în care simţim, modul în care suntem organizaţi şi felul în care înţelegem lumea.
     Această criză - aceasta în mijlocul căreia ne aflăm - nu este ciclică.
     Acestă criză nu mai pleacă până nu îşi atinge ţinta.
     Planeta financiară nu îi poate rezista.
     În cele mai îndulcite cifre, datoria totală planetară este de patru ori mai mare decât Produsul Intern Brut global; în estimările severe, datoria planetară este mai mare de zece ori sau chiar mai mult.
     Metoda rostogolirii datoriei către viitor, pe lângă stupiditate, şi-a atins limita - în disperare de cauză, Europa a trecut la furt; iar datoria creşte mai repede decât producţia.
     Polarizarea averilor are loc în paralel cu agravarea crizei - banii de buzunar ai celor mai bogaţi 12 milioane de cetăţeni ai lumii aproximează cifra de 46 de trilioane de dolari, adică atât cât însumează datoria publică globală.
     Repet, este vorba de banii de buzunar, nu de valoarea averilor.
     Iar când spun că sistemul şi-a atins limita, nu mă refer la "limita morală", ci la limita funcţională: sistemul în care trăim nu mai funcţionează.
     Curând, vom avea de descoperit că nu câştigarea banilor şi chivernisirea lor este principala noastră problemă; ci felul în care ne concepem pe noi înşine şi cum ne concepem credinţele.
     Deja, înţelesurile pe care religiile ni le oferă par nepotrivite.
     Transformarea radicală a sistemului în care suntem organizaţi va agrava nepotrivirea şi ea va deveni publică, nemaiputând fi reţinută, ca astăzi, între capii lăcaşurilor de cult.
     Anul 2014, acesta în care am păşit, este crucial.
     Vă urez "La mulţi ani!" şi mult, mult umor.
     Scuze că, în acest articol, îmi lipseşte.

MAKE

11 comentarii :

Riddick spunea...

"Acestă criză nu mai pleacă până nu îşi atinge ţinta."

WW3, folks.

Crystal Clear spunea...

Se ştia demult ,ce se va întămpla dar trădătorii au mers înainte.

http://informatiinecesare-crystal.blogspot.ro/2011/10/mecanismul-european-de-stabilitate-pune.html

Riddick spunea...


Aşa este. Ieri am aflat la TV că vine la votare la parlament o lege a "parteneriatului civil" (= gay). O să văd care e situaţia.

Crystal Clear spunea...

N-am nici o îndoială că va fi votată.
Instituţia familiei este răsturnată, terfelită, călcată în picioaremai ales de către tinerii adulţi.

Tocmai asist la nişte manifestări "feministe" de tipul : " eu pot şi vreau să-mi cresc singură copilul" pentru că în acest moment câştig mai mult decât soţul (şi tatăl copilului).
Mintea ei este doar la distracţii, concedii în locuri exotice, carnet de şofer , emigrare ...
"Ea" fiind angajată, iar tatăl lucrând la firma lui mică ,dar proprie , creîndu-şi singur locul de muncă şi fiind doar la început.Nu are chef de distracţii, concedii etc pentru că se gândeşte cum să-şi extindă firma şi să câstige mai mult....
Este incredibil cum poate fi umilit de către mentalitatea neomarxistă a familiei ei un om care şi-a creat singur locul de muncă.
"Familia ei" în schimb merge toata ziua la biserică şi se roagă .... nu ştiu pentru ce..
Câtă ipocrizie !

Ţi se face silă

Riddick spunea...


E o temă costisitoare din punct de vedere electoral, ar putea fi amânat votul final după alegerile prezidentiale. Sa vedem ce va face "ong"-ul lui popa Ciobotea (că aşa a ajuns să se manifeste BOR, ca un ong...).

Nu merge bine familia aia.

Crystal Clear spunea...

Asta-i mentalitatea care se răspândeşte acum în societate .
Exemplul viu este Papa Francisc, Bergloglio

Anonim spunea...

Hai ca e usor de raspuns !
Popa Ciobotea va spune, ferm si cu o pronuntie indelung exersata:
Sa traiti domnule ''gradul'', am inteles !!!
Divortez si ma insor cu staretul de la.... sau, mai bine, ordonati dvs. cu cine sa-mi unesc destinul !!!
Sau, altfel; da un ordin de zi pe unitate ca toti popii, inainte de ''popire'' sa se marite/insoare conform ''noii conceptii de viata'' !!!
Oricum , la ong-ul popii treaba e mai usoara ca au experienta !!!
Va rog sa-mi scuzati vulgaritatea dar nu am putut sa-mi reprim vizualizarea mentala a bancului acela cu ''inchideti cercul''...
Dar si scena in care un popa gay tine in mina pasca pe care tocmai trebuie sa o primeasca un copil adus de mama la biserica e tentanta!!!
Traim vremuri grele dar nu ne va parea rau ! Sa fii martor la acest ''circ munte'' e o performanta !!!
Va imaginati cind ii vom povesti lui Sf. Petru ce a fost pe Pamint in aceste timpuri, cum va reactiona ??? Va uita sa ne faca formele de acces in Rai,asa de absorbit ce va fi de cele ce va auzi !!!!!

Riddick spunea...


De nu ne-o trăzni mai devreme Preabunul. :)

Anonim spunea...

Se poate !!!
Dar, uite aici, tot Clujui in frunte !!!
http://www.pefata.ro/#!/2014/01/06/preedintele-cj-cluj-liberalul-horea-uioreanu-a-div.html

Incepe in forta ''implementarea'' conceptiei celei noi...
Stati la conductele de socializare sa aflam cine va fi ALESUL !!!!
Pariem ca, in curind, Boc i-o va lua inainte lui Uioreanu ???
Daca pierd ma deconspir si ma ofer sa-l cunun de gratis pe pre. cons. jud. Cluj !!!
Adevarati europeni clujenii astia !!!

Riddick spunea...


Om vedea.

Crystal Clear spunea...

Aşa-i, pe bune ! O adevarată propagandă anti-familie.
Rămâi trăznit când o remarci la persoanele tinere şi apropiate şi pe care le cunoşti de zece ani,adică de când aveau 20 de ani...Şi ai fost şi tu prin apropiere şi ai încercat să le induci o anumită educaţie conservatoare.
Vin alţii şi mai apropiaţi în anturaj şi răstoarnă totul la 180 de grade ,mai ales când acţiunea este premeditată şi gândită. Rămâi şocat


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: