18 decembrie 2013

Merkel: "Statele europene trebuie să poată fi mai bine controlate de către Bruxelles"


Ce spui, fă, cocoşato?!

Deutsche Welle:

"Germania nu poate fi puternică decât într-o Europă solidă"

Un mai bun control al statelor UE

În viitor, prevenirea va fi cuvântul de ordine în UE, a declarat lidera creştin-democrată. Statele europene trebuie să poată fi mai bine controlate de către Bruxelles, previndu-se astfel eşecurile economice.

Până acum, recomandările Comisiei Europene în privinţa reformelor necesare în statele membre au fost primite "cu mai multă sau mai puţină bucurie", a continuat Merkel, care a punctat că aceste recomandări nu au avut caracter obligatoriu. Berlinul nu ia în calcul o schimbare majoră în acest sens, însă îşi exprimă speranţa ca în Consiliul European se vor face progrese la acest capitol. În context, Angela Merkel nu exlude posibilitatea modificării tratatelor europene.

7 comentarii :

Simeone spunea...

caracter obligatoriu = dictatura

Anonim spunea...

Adiiiiiiiiiinc si riscant !!!

Anonim spunea...

http://www.frontpress.ro/2013/12/interviu-cu-liderul-zorilor-aurii-ne-dorim-o-alta-europa-alaturi-de-rusia.html

Riddick spunea...



Mihaloliakos ăla şi partidul lui sunt aliaţi ai Rusiei. O vreme m-au indus în eroare. Sunt la fel ca Jobbik, care de fapt sunt anti-NATO şi anti-Vest (Viktor Orban nu i-a avut lângă el la investire sau la trecerea noii Constituţii conservatoare a Ungariei, au votat împotrivă, ca şi socialiştii).

Asta nu scuză comportamentul ticălos al clicii pepe-socialiste de la Atena împotriva lor, şi despre care am scris aici:

 http://riddickro.blogspot.ro/2013/10/democratia-fost-asasinata-la-atena.html

Anonim spunea...

Actiunea si reactiunea !!!
http://www1.agerpres.ro/externe/2013/12/19/-corespondenta-david-cameron-si-a-reafirmat-la-sosirea-la-summitul-ue-opozitia-totala-fata-de-o-aparare-europena-comuna-17-07-09

Anonim spunea...

Hai ca vine de se leaga !!!
http://www1.agerpres.ro/externe/2013/12/19/-corespondenta-presedintele-pe-critica-mecanismul-propus-de-ministrii-europeni-de-finante-privind-uniunea-bancara-18-19-02

Riddick spunea...

Cameron a cedat la punctul principal, uniunea bancară. Aia cu "Armata UE" nu acum se pune în discuţie, se lasă după alegerile europarlamentare, acum - doar tatonări.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: