17 septembrie 2013

Șah la bulibaşa


Altfel:

Redau din presa on-line de azi: “Preşedintele Băsescu a făcut o afirmaţie foarte gravă, anume că aş fi luat legea de la Roşia Montană, că i-aş fi dus-o premierului, că aş fi în slujba Roşiei Montane. Şi eu îl rog public pe preşedintele Traian Băsescu, ca să nu mai aibă posibilitatea să mintă toată ziua la televizor, să desecretizeze şi să facă publice rapoartele pe care le-a primit de la Servicii în legătură cu Roşia Montană şi cu mine”.

Afirmaţia a fost fãcutã de ministrul marilor proiecte, la un post de televiziune, deci în vãzul lumii. Personal, n-am gãsit o etichetã mai bunã pentru aceastã declaraţie decât cea din titlu.

Face cineva pariu cã bulibaşa nu va da curs îndemnului, dar va continua sã deverseze acuze ? Cã, bulibaşa nu joacã şah ! El joacã numai “Popa prostu”, dar “adversarii lui politici” nu s-au prins. Am pus ghilimele la “adversarii politici” fiindcã, uneori, am senzaţia cã pretinşii adversari sunt, de fapt, aliaţi ai bulibaşei, mai degrabã decât adversari. La fel cum a fost şi la referendum, pe care l-au fãcut doar sã adoarmã lumea, ca sã nu-i mãture pe toţi, dar bulibaşa a rãmas neclintit. Iar geambaşii de ziceri ale bulibaşei le vor împrãştia peste tot, inclusiv … pe strãzi. Cã, ştiu ei de ce !

Un comentariu :

Riddick spunea...

"La fel cum a fost şi la referendum, pe care l-au fãcut doar sã adoarmã lumea, ca sã nu-i mãture pe toţi, dar bulibaşa a rãmas neclintit."

Nimeni nu-i atent la Căcărău

Care va să zică, PnL bate-n cuie propunerile lui Ponta, renunţând definitiv la o eventuală numire a unui ministru la justiţie care "ar retrage propunerile".

Asta după ce consimte la interimatul lui Ponta la acelaşi minister, exact cum prezisese Băsescu (ba chiar şi făcând acele propuneri de procurori).

Anul trecut, promulgă legea referendumului, re-modificată la parlament prin reintroducerea cvorumului de validare. A promulgat-o imediat ce a sosit, mai putea aștepta perfect legal 20 de zile, oricum după 29 iulie (ziua votului). Fără promulgarea cu pricina, referendumul nu se mai ținea cu cvorum, iar rezultatul era altul. Se mai și lăuda - "Voi promulga imediat legea, în forma în care va sosi de la parlament".

Mai multă atenţie la Căcărău.

http://riddickro.blogspot.ro/2013/04/nimeni-nu-i-atent-la-cacarau.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: