17 mai 2013

Unul dintre liderii Partidului Noua Republică, Ştefan Vlaston, face apologia puciului Ponta-Băsescu-UE


Ziare.com:

Ştefan Vlaston: Spre modelul Putin-Medvedev în România

(citate)

Istoria o fac oamenii politici. Nu popoarele.

Este valabil si in Romania, unde se pare ca presedintele Traian Basescu a tesut un plan politic impreuna cu Victor Ponta si-l duc la indeplinire pas cu pas, cum o arata ultimele evenimente.

Repudierea si separarea completa a lui Traian Basescu de PDL pare sa fi fost o conditie expresa ceruta de Ponta. S-a realizat si pus in scena in mod artistic: "adio PDL, adio PD".

La schimb, presedintele a cerut spargerea USL si eliminarea PNL de la guvernare. Inghitise prea multe de la PNL in 2012, pentru a nu-si calcula precis muscatura de scorpion, de obicei mortala.

Divergentele pe modificarea Constitutiei dintre PNL si PSD au devenit notorii, aprobarea unor modificari pe placul lui Victor Ponta era din ce in ce mai improbabila. La care PSD n-a reactioant, asteptand, probabil, spargerea USL.

Este posibila inscrierea lui Ponta in aceasta cursa si eventuala numire, in functia de premier, a lui Traian Basescu. Sprijinit de propria miscare, MP, devenita partid, nu se stie inca de ce amploare.

Astfel modelul Putin-Medevedev se va implementa si in Romania, dupa ce a functionat cu relativ succes in Rusia. Nu stiu daca este un titlu de glorie sau de mandrie, dar asta se pare ca va urma.

Ei bine, coabitarea de succes, chiar sacrificand partenerii de mai ieri, este menita sa-l spele pe Ponta de toate pacatele anului 2012.

Victor Ponta o fi inteles ca o majoritate parlamentara, chiar coplesitoare, nu face doi bani, fara resursele financiare necesare unei guvernari care sa multumeasca populatia. Aceste resurse exista doar la confratii europeni, care asculta mai degraba de Basescu, nu de Ponta. Ca are la activ si plagiate, si lovituri de stat, aproape o persoana nongrata in UE

In politica nu exista onoare sau fair. Exista doar oportunitati si calcule. Uneori meschine, dar daca duc la succes sunt bune si ele.

Evenimentele zilelor si saptamanilor viitoare, citite si in aceasta cheie, vor confirma, sau nu, implementarea modelului Putin-Medvedev in Romania.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: