22 mai 2013

Gogoaşa plesneşte: "presa de investigaţie" este în realitate doar o presă de propagandă pro-UE !

Monica Macovei face lobby pentru finanţarea "presei de investigaţie". De fapt, presa care ar face numai anumite investigaţii, că doar nu ne-om închipui că ar subvenţiona campania privind datoria antebelică germană către România, sau privind privatizările din acordurile cu UE şi cu FMI! UE a anunţat că intenţionează să subvenţioneze campanii de presă care să combată "fenomene îngrijorătoare precum naţionalismul sau euroscepticismul".
 
Deutsche Welle:

Spre o presă federală?

Cu puţine zile în urmă deputata europeană Monica Macovei a pledat la Bruxelles pentru alocarea de fonduri europene pentru jurnalismul de investigaţie. La prima vedere nu ar fi ceva care să atragă atenţia. Monica Macovei şi-a construit cariera pe tema corupţiei şi propunerea pare un fapt obişnuit, care decurge din filonul principal al preocupărilor sale. Şi, într-un anumit sens, chiar aşa este. Dar, dincolo de firescul aparent al propunerii, se află caracterul ei ne-ortodox. A crea fonduri speciale din resursele publice ale UE pentru presa de investigaţie înseamnă de fapt a subvenţiona anumite funcţiuni ale presei care par astăzi atrofiate sau a crea alte funcţiuni până acum inexistente. Înseamnă să afirmi că presa liberă, prin care înţelegem în primul rând presa privată şi abia în al doilea rând presa întreţinută din bani publici, nu mai găseşte că este rentabil să se ocupe de corupţie.

Iar dacă un idealist naiv ar protesta împotriva acestui sistem netransparent de subvenţionare a anumitor activităţi de presă, i se poate răspunde că presa este oricum subordonată pe scară mare unor finanţatori (Murdoch, Berlusconi, Voiculescu şamd) care îşi impun punctele unilaterale de vedere şi că abia diversificarea acestei practici de subvenţionare ar reechilibra situaţia. Libertatea presei ar fi re-câştigată abia prin reechilibrarea surselor de finanţare. Atâta doar că nu vorbim despre apariţia unor noi organe de presă, ci despre infiltrarea celor existente. E un fel de a spune că idealismul nu rezistă singur pe piaţa liberă. Cei care finanţează articole ”bune”, ”pozitive”, care susţin cauze ”generoase” îşi justifică practica prin nevoia de a întreţine şi încuraja în societate înclinaţiile bune care riscă să fie copleşite de cinism.

5 comentarii :

Riddick spunea...

The Brussels propaganda machine

http://www.brugesgroup.com/eu/the-brussels-propaganda-machine.html?keyword=8


Federalist Thought Control: The Brussels Propaganda Machine

http://www.brugesgroup.com/eu/federalist-thought-control-the-brussels-propaganda-machine.html?keyword=8

Gogu spunea...

Ioi ! Adica sa traiasca bine si cu orice pret, NUMAI presa care executa ordinele de la Moscova Noua !
Si noi, astia prostii, eurosceptici si mai nationalisti asa, ca de aia sintem romani si nu ugandezi, ce facem ?!
Sau ne da pe mina ''organilor'' fiindca sintem recalcitranti, desi nici un experiment Pitesti nu ar fi rau !
Accept orice daca aflu de ce familia Merkel a plecat din RFaGermaniei in RDGermana, alegind iadul rosu, in loc sa ramina in raiul democratic si capitalist !

Gogu spunea...

Sugerez preluarea si publicarea oricarui articol privindu-l pe eminentul si regretatul istoric al Romanilor, prof. Gheorghe Buzatu.
Pleaca OAMENII si ramin scursurile ! Deocamdata !
http://www.ziaristionline.ro/

Riddick spunea...

Cu Internetul, au cam pierdut bătălia informaţiei. De-aia vor să controleze Internetul.

Riddick spunea...

A "explodat" de vreo 10-12 ani, sfidând cenzura.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: