10 martie 2013

Moțiunea Blaga - "pă linie" (linia UE/PPE)


"Pă linie": Anca Boagiu, vicepreședinte al PPE, susține moțiunea Blaga ("România Dreaptă"). 

După comentarea moțiunilor Udrea și Macovei, acum comentez moțiunea Blaga (scrisul cu roșu):

Realizarea reformei administrativ-teritoriale în acord cu preferinţele colectivităţilor locale, cu capacităţile financiare de care acestea dispun, cu resursele pe care bugetul de stat le poate oferi acestora şi cunecesitatea de valorificare a fondurilor primite de la Uniunea Europeană.
  • Pâi comunitățile (mai puțin cea maghiară) nu prea vor regionalizare.
Consolidarea unui mecanism intern de pregătire a candidaţilor partidului pentru funcţiile de demnitate publică; consolidarea parteneriatului cu societatea civilă; consolidarea activităţii instituţiilor şi fundaţiilor asociate PDL.
  • Adică subordonarea față de fundațiile germane Adenauer și Seidel (printre altele). Institutul de Studii Populare afiliat PDL-ului a fost "confiscat" de trepăduși. Numele de Blaga apare (până acum) în doar cinci articole în tot siteul ISP.
PDL construieşte şi menţine relaţii de colaborare cu toate partidele democratice, pe obiective de interes naţional.
PDL face parte din Partidul Popular European (PPE); PDL construieşte şi menţine relaţii de colaborare cu partide democratice din alte state, în principal cu partide de centru-dreapta, conservatoare, creştin-democrate şi liberale din statele membre ale UE.
  • Care or fi "partidele democratice" ? Cele care sunt agreate de eurocartel ? Cu ce "partide conservatoare" colaborează PDL ? Unde sunt colaborările cu Partidul Republican din SUA ?
PDL susține limitarea deficitului bugetar la 3% din PIB, conform normelor europene [...]
  • Pe linie cu cerințele Merkel-PPE. Deficit mic = nu te poți împrumuta pentru dezvoltare. Sabotaj prin lege.

Este datoria statului român să garanteze securitatea românilor într-o manieră modernă, eficientă, în cooperare cu aliații din NATO și din Uniunea Europeană.
  • Aliați, în NATO. În UE - parteneri.
În planul securității europene, PDL va susține profilarea României ca un contributor important și respectat în misiunile din cadrul Politicii de Securitate și Apărare Comună a Uniunii Europene. Această politică nu poate avea succes fără o consolidare a acțiunii externe a Uniunii Europene, în special prin implicarea în soluționarea problemelor din vecinătate.
  • Adică, participarea MILITARĂ a României în misiuni UE.
Reprezentarea minorităților naționale în Parlament s-a dovedit în mod constant un câștig real pentru viața noastră politică și socială. PDL va susține necondiționat în viitor prezența Grupului parlamentar al minorităților naționale în forul legislativ.
  • Un punct fără rost, oricum majoritatea minorităților sunt pro-USL. Au apărut și minorități fictive, cum ar fi rutenii (de fapt, ucraineni ortodocși provenind din Bucovina și Galiția; minoritatea ucraineană are alt reprezentant). Democrație distorsionată, unii iau la nivel național doar câteva mii de voturi.
În viziunea PDL, modernizarea României nu poate fi concepută în afara conectării la evoluțiile majore din spațiul european. Statul român trebuie să participe activ și să-și aducă o contribuție calitativă la procesele și politicile Uniunii Europene, pe măsura potențialului material și uman al României. Participarea, împreună cu partenerii europeni, la implementarea proiectelor esențiale ale Uniunii, precum și punerea în aplicare a Tratatului de la Lisabona, cu inovațiile pe care le aduce în materie instituțională și legislativă, sunt procese care conduc la modernizare.
Participarea cu succes la proiecte ale Uniunii Europene este posibilă numai continuînd consecvent parteneriatele cu o serie de state membre care ne sunt apropiate geografic, politic sau cultural, ale căror inițiative le-am susținut și de la care am primit sprijin în promovarea propriilor noastre interese.
  • "Participarea la proiecte", văzută ca un scop în sine, nu ca un mijloc. Alături de state precum Franța și Germania, nu de altele, cum ar fi Marea Britanie sau Cehia. Desigur...
Întărirea capacității instituționale în domeniul afacerilor europene este o prioritate, astfel încât să reușim să asigurăm o influență românească mai activă și competentă în structurarea politicilor europene de interes pentru țara noastră. Acțiunea de politică externă trebuie să acorde mai mare atenție consolidării prezenței românești în instituțiile europene, pentru a participa activ și nemijlocit la procesul decizional al UE, în special în ceea ce privește viitorul cadru financiar multianual.
  • Vorbe, vorbe. De fapt, subordonare totală.
PDL susține promovarea unor politici europene inclusiv în domeniul securității energetice, care să țină seama de interesele concrete ale României de a avea un rol important în noua configurație a infrastructurii energetice europene, în proiectele de interconectare regionale.
Stimularea comasării terenurilor, inclusiv prin stimulente fiscale acordate micilor proprietari; stimularea cultivării terenurilor agricole, inclusiv prin măsuri fiscale.
Valorificarea potențialului de factor de stabilitate din punct de vedere energetic în această zonă, prin asumarea rolului de poartă de intrare a resurselor energetice din zona Caspică către UE.
  • Nu numai gaze. Ci și petrol, pentru alții, cu risc de poluare pentru noi. Bulgaria a renunțat la un proiect similar, din rațiuni de mediu.
În viziunea PDL, politica externă trebuie să fie amplu conectată la prioritățile de etapă ale Uniunii Europene. Demersurile noastre vor fi convergente cu orientările politice în plan european promovate de Partidul Popular European, sens în care vom asigura o coordonare eficientă și sistematică cu membrii familiei politice europene din care facem parte.
  • Deci, subordonare, e clar.

13 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Pe vremea lui Ceusescu , era subordonare, dar "dictatorul" avea cat de cat ruşine si ascundea asta.

Acum fac un titlu de glorie din subordponarea faţa de UE...

Riddick spunea...

Ce mi se pare mie mai grav este că ei consideră că dacă se afișează cu asemenea atitudini ar avea avantaje electorale. Adică ne consideră niște fraieri.

Crystal Clear spunea...

Am impresia ca urmeaza sa se desfiinteze vizele pentru SUA-Canada pentru cei din UE-Schengen .
Altfel nu ar fi avut nici un sens panarama asta cu Schengen-ul din ultima perioada....

Anonim spunea...

Din grupul acesta de politicieni care sunt floaraea "nationalismului-patriotic" romanesc l-as pune pe Talmacean sa dea tonul la dansul acela HARLEM SHACE. E o idee buna sa vezi citi idioti pun botul si citi isi v-or face cruce.

Riddick spunea...

Nu cred că ar fi Schengen un criteriu pentru SUA sau Canada. Deocamdată tratează individual statele care cer desfiinţarea vizelor. Dar mai ştii, cu Obama ?

Tălmăcean e un talent ca dansator, în rest, n-am remarcat la el alte calităţi. Harlem SHAKE.

Anonim spunea...

Riddick eu nu-l vad pe Talmacean pe aici http://www.youtube.com/watch?v=2cZcI4etcBk. Si daca nu-l vad inseamna ca e un produs neomologat pe Piata Romaneasca. Ni l-au bagat unii la pret de dumping.

Gogu spunea...

Ne imbicsim viata zilnic cu toate mizeriile produse in laboratoarele de alienat minti si ignoram momente care ne rup ceva din suflet(celor care mai au) !
http://www.gandul.info/magazin/modul-discret-in-care-a-plecat-dintre-noi-actorul-dumitru-rucareanu-la-incinerare-am-fost-doar-13-persoane-10657119?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+GandulMagazin+%28Gandul_Magazin%29

Riddick spunea...

Dumnezeu să-l ierte ! L-am văzut prima dată jucând (alături de Iurie Darie) la Teatrul de Comedie, când eram mic. O piesă în care aveau costume gen mușchetar și spade - odată chiar unul dintre ei a înfipt una în scândurile scenei și apoi spada se balansa.

Riddick spunea...

Nu chiar mușchetari (francezi), personajele păreau spanioli. Nu-mi mai amintesc numele sau subiectul piesei.

Crystal Clear spunea...

Cica sunt ratiuni electorale...http://euobserver.com/opinion/119328#.UT4NLKnvzIp.facebook

Riddick spunea...

Da...

3Minator spunea...

Just a question: deficitul bugetar SIGUR merge la investiţii? Când s-a întâmplat asta în România? Din câte ştiu eu, imediat se reăseşte în pensii şi salarii.

Riddick spunea...

Eu mă refeream la ce au făcut Franţa şi Germania (şi alţii) până prin 2007, perioada în care au încălcat cu bună ştiinţă "criteriile de la Maastricht" (privind deficitul), anii când şi-au consolidat altele - economia reală, nu indicii.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: