10 ianuarie 2012

EuroBăse nu e de acord cu interzicerea exportului de gaze naturale din producția internă



REF: Cerere de reexaminare asupra Legii pentru modificarea art. 4 alin. (2) lit. b) din Legea gazelor nr. 351/2004

Presedintele României, Traian Basescu, a trimis marti, 10 ianuarie a.c., Parlamentului României, în temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constitutia României, cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea art. 4 alin. (2) lit. b) din Legea gazelor nr. 351/2004.

Va transmitem textul integral al cererii:

Bucuresti, 10 Ianuarie 2012

Domnului Vasile Blaga

Presedintele Senatului

În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constitutia României, republicata, formulez urmatoarea

CERERE DE REEXAMINARE

asupra Legii pentru modificarea art. 4 alin. (2) lit. b) din Legea gazelor

nr. 351/2004

Motivele cererii sunt urmatoarele:

Legea supusa reexaminarii are ca obiect de reglementare modificarea art. 4 alin. (2) din Legea gazelor, în sensul valorificarii productiei interne de gaze naturale exclusiv pe piata interna, pâna la diversificarea surselor de alimentare cu gaze naturale din import.

Adoptarea acestei reglementari de catre Parlament constituie un impediment în realizarea liberalizarii pietei, ca obiectiv major pentru dezvoltarea principiilor concurentiale pe piata Uniunii Europene.

Potrivit art. 148 alin. (4) din Constitutia României, Parlamentul, Presedintele României si autoritatea judecatoreasca garanteaza aducerea la îndeplinire a obligatiilor rezultate din Actul de Aderare la Uniunea Europeana. În aceste conditii, tinând cont de prevederile pertinente ale Tratatului de Functionare a Uniunii Europene, consideram ca impunerea conditiei valorificarii productiei interne de gaze naturale numai în piata interna de gaze, pâna la diversificarea surselor de alimentare cu gaze naturale din import, contravine libertatii de circulatie a gazelor în piata interna a Uniunii Europene.

Pe de alta parte, semnalam existenta unei solicitari de informatii suplimentare formulata de Comisia Europeana cu privire la Ordinul comun MECMA-ANRE-ANRM nr. 102136/530/97 din anul 2006 privind valorificarea cantitatilor de gaze naturale pe piata interna si masuri pentru întarirea disciplinei în sectorul gazelor naturale, transmisa autoritatilor române în 6 aprilie 2011. Solicitarea de informatii reflecta suspiciunile Comisiei Europene cu privire la un posibil efect similar restrictiilor cantitative la exportul de gaze naturale, generat de ordinul în cauza. În acest moment, Comisia Europeana examineaza raspunsul formulat de autoritatile române, o posibila urmare a acestui proces fiind declansarea procedurii de constatare a neîndeplinirii obligatiilor de stat membru de catre România.

Având în vedere competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicitam reexaminarea Legii pentru modificarea art. 4 alin. (2) lit. b) din Legea gazelor nr. 351/2004, în sensul respingerii ei.

TRAIAN BASESCU

PRESEDINTELE ROMÂNIEI

Departamentul de Comunicare Publica

10 Ianuarie 2012

3 comentarii :

Riddick spunea...

"Ata ete", mergem înainte, la prima suspendare votez invers față de cum am votat în 2007. N-am nevoie la Cotroceni de un maimuțoi care să compromită dreapta cu măsuri de stânga, mai bine unul declarat de stânga care "să stea la încasare".

Nici Piticu' nu-i de acord cu interzicerea exportului de gaze din producția internă

Guvernul contrapune directivele UE (ce-or fi alea ? ) interesului național:

"Guvernul nu sustine propunerea, aducand in acest sens mai multe argumente. In primul rand, nu respecta Directiva europeana 73/2009 privind normele comune pentru piata interna in sectorul gazelor naturale si nici Regulamentul UE 994/2010 privind masurile de garantare a securitatii aprovizionarii cu gaze".

Guvernul se opune interzicerii exportului de gaze din România !

Brancoveanu a dat haraci la turci; pesemne ca si voi, trepadusi imbuibati, dati haraci peste haraci la altii, ca sa domniti si voi cativa ani, puslamalelor!
Cu ce merite veniti, asadar, in fata noastra la vot? Cu ce fapte, cu ce opera, caci eu nu vad mai nimic. Cu ce filosofie, caci eu nu aud mai nimic? Ceausescu baga in case, voi dati afara din case (o stiu pe propria-mi piele!). Stramosii vostri liberali si conservatori, ca si stramosii vostri socialisti de mai tarziu au edificat din plin; voi ati lichidat, taiat, spurcat. Ceausescu tinea o tara, voi o vindeti si o indatorati pe veci. Puneti pungi de-alungul sleaului de la Bucuresti pana la stiu eu unde. Pe-acolo se scurge, ca totdeauna, snaga tarii.
Oare nu va vine si voua odata Istanbulul cu satarul gadelui peste ceafa?

Dinozaurul tare in dinti. Ce ati facut?

Anonim spunea...

aia au dat petromul,sidex si bechtel, asta da aurul,cuprul,privatizarea in sanatate si ce o mai pica. macar ungaria moare cu ei de gat. ceapa masii de tara

Riddick spunea...

Trebuie să ieșim din capcana falsei alternative USL/PDL și să înființăm/votăm partide noi. Din nefericire, e târziu pentru 2012. La următoarele alegeri, poate, anticipate sau nu.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: