22 februarie 2013

The latest hype : se caută un partid regional ("ardelenesc")


O spune unul de la Centrul Altiero Spinelli de la UBB (lista sa de lucrări arată ce urmăreşte). Sunt sigur că planul este deja elaborat în detaliu. În 2008, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (Andrei Marga) a fost amfitrionul unei conferinţe al cărei subiect era destructurarea statelor naţionale şi crearea "Statelor Unite ale Europei" (Conferinţa internaţională România şi viitorul Europei. Contribuţii româneşti la proiectul "Statele Unite ale Europei").

 
Partidele politice româneşti. PDL la ora adevărului. Un partid regional?

[...] Mă tem că foarte mulţi se gândesc deja la un partid regional, de dreapta, capabil să diminueze influenţa USL în Transilvania (acţiune deloc dificilă, dacă ţinem cont de fizionomia electoratului ardelean, mult mai conştient de poziţia sa în viaţa economică şi politică a României şi mai puţin dispus la compromisuri şi pomeni electorale) dar şi să angajeze un dialog solid cu dreapta europeană. Acest partid are nevoie de o elită şcolită, cu crez ideologic, despărţită total de trecutul comunist al actualilor politicieni. Ea va trebui să se bazeze pe intelectualii şi oamenii de afaceri ardeleni, tineri, formaţi şi diplomaţi în şcolile occidentale şi care să creadă în valorile creştin-democraţiei europene, nu din interese de „gaşcă" sau din interese mărunte, fără „fidelităţi" construite în vremuri de demult şi care să fie sprijinită de Partidul Popular European. Aceasta este alternativa. Noul partid îşi caută acum scânteia şi liderul.

3 comentarii :

Riddick spunea...

"Se teme", dar arată că "asta este alternativa".

http://www.napocanews.ro/2010/12/un-blogger-dezvaluie-salariile-nesimtite-din-u-b-b.html

Riddick spunea...

Apare des pe la televiziunea Transilvania Live, ca invitat al lui Sabin Gherman, care-l prezintă drept... "istoric naţionalist".

Riddick spunea...

Între timp a ajuns RECTORUL ACADEMIEI SRI (adică exact acolo unde se formează cadrele SRI; în România, că mai sunt şi CENTRE EXTERNE).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: